bambi

Det där med napp funkade ju inte så bra...

Det verkar som om Leah har en jobbig period under natten, mellan kl. 22-01, som hon inte kan sova. Hon stönar och stånkar och det verkar vara en massa luft i magen. Men när vi försöker rapa henne kommer det sällan något (ibland, men sällan).

Igår kväll så provade jag att ge henne nappen lite men den åkte ut hela tiden. Hon var väldigt lugn medans den var inne och om jag höll kvar den i hennes mun så var hon väldigt lugn och avslappnad. Men det var ju lite jobbigt att behöva trycka in nappen i munnen varannan minut, så jag gav upp efter ett tag... Ska det där med napp funka automatiskt eller behöver bebisar en inlärningsperiod innan dom lär sig att hålla kvar nappen i munnen?

#1 - Milo

Verkar vara olika det där med napp. Min äldsta gillade den med en gång medans min yngsta aldrig gillade den. Vi försökte länge (flera veckor) med att få henne ta nappen (köpte massor av olika märken och modeller men ingen dög). Vi gav upp då hon började kräkas när vi lade in nappen i hennes mun. Varför vi försökte så länge var för att hon ville amma väldigt ofta. Jag gav med mig tillslut, hellre att hon snuttade ofta på mig än att jag ville tvinga henne att ha nappen!

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

VIlle tappade nappen i början så vi höl fingrarna lite försiktigt på den för att den skulle sitta kvar. Man märkte när han ville ha den och när han ville spotta ut den. EFter någon månad lärde han sig hålla kvar den själv.

#3 - Sara - Mamma till Max 1,5 år

stryk på hennes kind samtidigt som du håller nappen i hennes mun. det brukar stimulera sugförmågan.

#4 - Sofie

:-)

#5 - Nea

Mina två tog dem direkt. Storebror hade ett enormt sugbehov och eftersom jag itne ammade honom så var nappen kanon. Lillasyster ammades 2-3 månader och tog nappen hon med men använder den mer sällan än Storebrorsan. Jag säger som en annan ovanför att smeka henne lite på kinden när hon får nappen just för att stimulera sugreflexen.

kram

#6 - Anna

De kan ha litet svårt att hålla den i början när de är riktigt små men sen sitter den som berget :-) Ibland spottar de ut den och då kanske man ska låta bli att stoppa in den igen. Men det där tappandet brukar göra dem ledsna.

#7 - Therese

Testa en ny nappsort om denna inte funkar. Ge den några dagar. Jag smackar alltid nära min lilltjejs mun när jag ger henne nappen. Det tröstar henne och hon suger tag i sin napp och blir lugn. Nu förknippar hon smackandet med lugn. Lycka till!

#8 - Malin

Jag har tremånaders tvillingar och den ena gillar napp men inte den andra. Tror det är väldigt olika. Hon vill ha den och blir ledsen när hon tappar, men har den absolut inte hela tiden, och han vill inte ha den i munnen och försöker inte ens suga.

#9 - Jessica

Min äldsta ville som sagt inte alls. Vi provade alla slags nappar och tekniker för att få henne att ta den eftersom hon ville suga på mig dygnet runt. Men icke. Hennes lillasyster ville ha napp, men det gick lite trögt i början, hon fattade liksom inte att hon skulle suga på saken i munnen. Men knackade vi lite på nappen med ett finger och gjorde "smack-ljud" så förstod hon, så höll vi på i några veckor innan hon fick grepp om det helt själv.

#10 - Micaela

Vi hade en inlärningsperiod på kanske en månad då Vide inte riktigt förstod vad han skulle göra med nappen. Sen var han aldrig störtförtjust i napp och hade den bara när han skulle sova, i annat fall blev han sur när man tog fram nappen. När vi slutade med amningen så slutade han också med nappen.



Men om det är gaser som gör Leah orolig kan ni prova http://www.windi.nu/

#11 - Camilla

Om hon har magknip så kan du "pumpa" hennes ben, massera hennes mage och sedan låta henne ligga på mage på din underarm. Det hjälpte Alice när hon var liten. Vi använde även minifom som jag tyckte hjälpte.



Det Sara - Mamma till Max 1,5 skrev, är väldigt bra tips. Alice tog inte napp den första månaden men nu använder hon napp. Testa även olika sorters nappar, silikon, latex, mini eller vanlig storlek. Så olika från barn till barn!

#12 - Elins

Det får mig att tänka på när min Lilleman började med napp. Han var en vecka gammal och blev inlagd på sjukhuset för att sola mot gulsot. Han ville inte alls ligga ensam i den där baljan under "solen", det enda som hjälpte var att jag stoppade in lillfingret i munnen på honom. Jag hade inte vågat börja med napp för att det inte skulle störa amningen. När sjuksköterskan kom in och såg mig sitta där timme efter timme med fingret i pluttens mun så sa hon till slut åt mig att nu ringer du pappan och ber honom att ta med en napp :-)



När nappen kom så tog han den nöjt, men ibland fick jag lov att hjälpa honom att hålla kvar den.

#13 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Väldigt olika det där med napp precis som alla skriver ovan. Min första som hade ett ENORMT sugbehov (+ kolik) vägrade napp före tre månaders ålder. Då provade vi med NUK efter tips om att bebisar som inte vill ha napp brukar ta den. Andar barnet tog napp med en gång och trean har varit måttligt förtjust men inte heller haft lika stort behov av det. Att Leah har lite magbubbel och nattstök är ju förstås helt naturligt och inte alls konstigt nu när tarmar och annat ska komma igång ordentligt. Och du, den där chokladen kanske du ska tänka över om hon har magknip...;-)

#14 - Ester

min tog napp direkt när hon fick den, hade ett galet sugbehov och efter bara 3 dagar hemma var alla mina och min mans fingrar söndriga av sug, och mina bröst lika så (hon sög dessutom fel). Däremot nappen funkade kanon.

Men det kanske bara är så att hon har ont i magen? kanske får pröva med lite droppar till henne? pratat med bvc?