bambi

Dockan blev en hit

Dockan blev populär, vi har redan hunnit leka en massa med den eftersom våra dagar börjar tidigt.
Det var inte så lätt att välja docka i butiken. Men det blev en Skrållan, främst för att man kunde köpa till ett tal-kort (dockan kan alltså prata) med sånger och Zack älskar sång och musik. Sen så fanns det även en massa tillbehör till Skrållan, bland annat en liten väska med borste, kam och hårspännen. Jag vet att Zack tycker om att låna min borste och borsta mitt hår så därför valde jag att köpa väskan också.

En ganska så påkostad leksak alltså med alla tillbehör (allt som allt blev det över 500 kr, jag visste inte att dockor var så dyra!), men jag tänkte att vi köper så sällan leksaker till Zack så då kan man lika gärna köpa ordentliga grejer när man väl gör det.



Det var väldigt roligt med sångerna som Skrållan sjunger. Populärast var "Små grodorna", "Bä bä vita lamm" och "Imse vimse spindel" och Zack sjunger gärna med när dockan sjunger (och dansar också ibland).



Det var lättare för oss att leka med Zack med dockan när det fanns en massa roliga tillbehör. Dom få gångerna vi tidigare har lekt med dockor med Zack (på öppna förskolan och hemma hos vänner) så har vi nästan inte vetat vad vi skulle göra med dockan och oftast har dockan varit ganska tråkig. Men nu fanns det så mycket man kunde göra med dockan, borsta hennes hår, sjunga med henne, sätta på blöja, mm. Det gjorde det mycket enklare att leka med dockan.



Eller så kanske Zack inte var mogen för en docka förrän nu? Nu när han förstår lite mer av det sociala samspelet och han har lärt sig att borsta mitt hår och då kan han även göra så med dockan, t.ex....

#1 - Malin

Åh vad kul att han gillade den! Det känns som ni introducerade den i rätt ålder, kanske rätt tillfälle ochså eftersom Leah precis kommit. Och att det finns massa roliga tillbehör gör det nog enklare, absolut.

#2 - Anna Kaagaard Kristensen

Vad roligt att han gillade dockan :) Oskar är inte särskilt förtjust i dockor, däremot så tar han hand om, sina super mario nallar som att de vore bebisar, men just dockor har han inget intresse av. Samma sak med bilar, ger man honom en bil så leker han med den i en eller två dagar sen skiter han i den, tåg däremot, det älskar han.

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

HÄRLIGT! Den där dockan ÄR bra (och dyr).

Jag ska nog ta å köpa några tillbehör till VIlle jag med

#4 - Annas bantarblogg

Vad gulligt!



Kul att han gillar den, hårpännen är ju hur skojiga som helst. Vi köpte en sådan docka till M när han var lika gammal, men trots ihärdiga lekförsök är han totalt ointresserad.

#5 - Natali

Jag köpte också dockor till mina killar. Men de klädde av dockan och den fick konstant vara naken i alla lekar. När lillasyster kom så skulle hon prompt ha kläder på henne :-)

#6 - Natosh

Åh, Inana fick en exakt likadan (fast annan klänning) 2-årspresent.



Sångerna är verkligen en hit. Det negativt är att hon måste ge dockskrället en rak höger med all kraft i maggropen för att den ska sjunga. Känns lagom opedagogiskt...