bambi

I ♥ NERDS


Jag är trogen besökare av dom amerikanska hyllorna på ICA, som ni kanske förstår... (eftersom jag är uppvuxen i USA). Jag blir nostaligisk när jag tittar på godiset i regnbågens alla färger. För när man har bott i ett annat land så är godiset oftast något man verkligen saknar, för varje land har verkligen "sitt" eget sorts godis.

En kompis till mig som är uppvuxen i tyskland har berättat om hur deras choklad smakar hela annorlunda... vårt choklad är tydligen för söt och har för låg kakaohalt. Medans jag saknar alla fruktsmakar på godiset och saften (artificiell fruktsmak och färg, men ändå). Som t.ex. Kool-Aid som är ett pulver som man gör saft utav och den var så god i druvsmak (grape)! Samma gäller Nerds (som jag visar upp på bilden, tillsammans med min fina "I ♥ NERDS"-top) med smakerna jordgubb och druva! Varför har Sverige så lite godis med druvsmak? Det är ju supergott!

Sedan så saknar jag även twinkies (som är typen bit mjuk sockerkaka med vit god smet i), Oreos (riktigt mörka chokladkakor med vitt smet emellan), Reese's (choklad med jordnötscreme inuti), pop tarts (kakor med fruktsmak som man värmer i brödrosten), mm. Mycket av detta finns nu att få tag på hos t.ex. Gray's American Store... men det är ju inget man kan få tag på varje dag. Men jag är verkligen superglad att man hittar amerikanska hyllor i fler matbutiker och att min älsklingsdryck Dr.Pepper finns lite överallt nu!
#1 - jossan

men oreos finns ju i nästan alla mataffärer. Dom är så sjukt goda! Har du ätit Oreos-desserten på TGI Fridays? Det är nog den godaste efterrätt jag ätit

#2 - Karolin

Jag säger som ovanstående, Oreos finns (farligt nog!) i nästan alla affärer här!

Jag har bott i Texas från & till i två år & när jag hittade Oreos här hemma för första gången var det ett lyckligt ögonblick;-)

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Jo, jag har sett att Oreos har kommit mer och mer! Men jag trodde att dom fanns mest här i stockholm.

#4 - Malin

Naj naj Bambi ;-) Jag "bor" i en liten stad på västkusten och vi har också oreos här! Har dock inte smakat dem (än...).

#5 - Sofia

Fin blogg!!

Pratar du fortfarande flytande engelska? :)

Du kan svara bland kommentarerna om du vill, eftersom jag inte har någon blogg.

#6 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Sofia Jag undervisar engelska på gymnasiet och så bor min syster kvar där, så det håller igång min engelska ganska så bra :)

#7 - Josefine, Blåeld

KUl då man reser att hitta nya godissorter + att man alltid saknar svenskt godis ( i mitt fall salt godis + choklad!). Då jag var i Israel och jobbade fanns det dock väldigt god ´choklad som jag faktiskt saknar!



Kram!

#8 - Jennie

Hej, jag tänkte bara tipsa om en bok jag nyss läst och som jag tror att du kanske skulle gilla. "Min mosters migrän - eller hur jag blev kvinna." av Hanne Vibeke Holst. Det är en jättebra bok som handlar om den ständiga kampen det kvinnliga könet får utkämpa för att få den plats dom förtjänar. Den är uppbyggd som en självbiografi och väldigt lättläst.

#9 - Natosh

åh vilken cool (eller nördig) tröja! Finns den någonstans tro?

#10 - Janna-Travelling Baby

Jag saknar Svenskt godis när jag är i Mexico (marabou mmm) och Mexicanskt godis när jag är i Sverige. Här har de ett jättegott godis gjort på typ bränd getmjölk (låter kanske inte så gott dock) och så har de en massa syrligt godis med chile på fast det är ingen hit!



Min sambo har bott i USA och han tycker synd om mig som växte upp utan nerds!

#11 - Linda

Jag undrar som Natosh, vart de där tröjorna finns...

#12 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Tröjan är av märket Junk Food

#13 - Soffy

De har Oreos på Netto nu, jag har en butik 2 minuter hemifrån och kunde posta en förpackning men det skulle nog bara bli smul...

#14 - Elenore

Hej hej!



Du vet att du kan köpa Nerds, och annat amerikanskt godis, på www.usagodis.se va? ;-)