bambi

Kaffelöftet


Jag dricker inte kaffe. Under mitt 30-åriga liv så har jag inte lärt mig att tycka om denna beska dryck. Så jag får alltid sluta mig till barnen och dricka saft när det är fika (om det inte finns te förstås).

Sambon är förstås lite ledsen över att jag inte dricker kaffe för då blir det väldigt sällan kaffe här hemma (bara när vi har gäster som dricker kaffe).

Men när jag och sambon hade varit ihop i något år och han höll på och tjatade om kaffe så sa jag:

- Jag kan börja dricka kaffe när vi gifter oss.

Jag sa detta i hopp om få tyst på hans tjat om att jag skulle lära mig att dricka kaffe. Jag visste också att sambon var lite småskraj när det gällde sånt som giftermål och barn. Så jag blev ganska så förvånad när han direkt frågade om vi inte skulle gifta oss (men jag tog inte det riktigt på allvar då). Men så gärna ville han att jag skulle börja dricka kaffe!

Det hemska är att sambon har ju inte glömt detta kaffelöfte och han säger hela tiden att det är snart dags för mig att börja träna på att dricka kaffe. Jag som trodde att han skulle glömma det där löftet ganska snabbt, men icke!

Och nu har vi börjat planera att gifta oss (det är väl så dags med två barn och sambon som friade för 3 år sen) och kaffetjatet är igång igen. Ska han verkligen tvinga mig att dricka denna äckliga svarta dryck? Bläää... jag börjar tro att han älskar kaffe mer än mig!
#1 - Anonym

Funderar om jag missat dragningarna i Maxmorra tävlingarna, eller drar du dem när de alla är klara??



Ha en fin dag!!



Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

#2 - Tess

Jag dricker inte kaffe jag heller så får alltid göra barnen sällskap med saft eller dricka på kalas :-) Så som folk reagerar trodde jag att jag var typ ensam om det....hehehe... Min sambo kan dricka kaffe men är inte så glad i det, så inget kaffelöfte här som tur är :-)

#3 - Anna

Ett litet tips är att inte "lära" dig dricka svart kaffe, usch å fy!!

Jag själv älskar caffe latte!

Det är espresso med mkt skummad mjölk, testat det??

Kaffe med mjölk å socker är oxå gott, lr suketter som jag använder =)

Dock dricker jag mest kaffe när jag är å fikar då latte är som godast då.

Kan inte mannen koka kaffe åt sig själv ;o)

Annars får du köra den att nästa gång mannen tjatar om ngt han vill så säger du bara ja ska jag göra det så är det mot att jag inte vill lära mig dricka kaffe :p

#4 - Elise

Hälften kaffe hälften mjölk och två teskedar oboy!!

#5 - Josefine, Blåeld

Min man dricker inte heller kaffe, jag kan tycka det är lite trist, känns t.ex. inte befogat att köpa någon dyr kaffemaskin när det bara är jag som dricker kaffe. Men med åren har jag vant mig och nu dricker han te/Coca Cola och jag kaffe då vi fikar.



Vad kul att ni planerar bröllop, det är kul att gifta sig! : )

#6 - Annelise

Dricker inte heller kaffe, och håller med Tess att folk beter sig som det är jättekonstigt. Förstår inte varför man ska lära sig dricka kaffe, det går ju lika bra med te eller nån annan dryck. Nu är jag i ett land där man dricker te stup i kvarten, och kaffedrickarna är inte i majoritet. Enda gången jag velat vara kaffedrickare är på vissa jobb jag haft. Kaffepauser blir ett naturligt avbrott, då folk småpratar, och det känns dumt att bara dricka ett glas vatten då- som att då tar jag en paus utan anledning...



Mitt tips till dig är köpa en sån där liten glaskanna med ett metallfilter man trycker ned när kaffet är klart, vet inte vad de heter, men vet att Bodum gör dem. Då kan din sambo lätt göra bara en kopp eller två av bryggkaffe. Eller en Bialetti (Heter de så?), som man brygger på spisen.

#7 - Lizen

Hej!



I vårt hushåll är jag den enda som dricker kaffe men jag har aldrig sett det som något problem. Är jag kaffesugen så fixar jag en kopp, svårare än så är det väl inte?

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Lizen Jag tror att det äe mestadels för att han tycker att det är tråkigt att dricka kaffe ensam. För kaffe är väl en ganska så social grej?



Sen så har vi kaffebryggaren undanstoppad i ett skåp så det är ju lite extra krångel att ta fram den och fixa med allt...

#9 - Anna bantar snabbt

Hahahaha!!!



Vilket roligt inlägg. Jag har precis blivit kaffedrickare här hemma, men det tog tid. Efter 3 år som Lattemissbrukare är jag körd. Nu vill jag ha kaffe hemma.



Du får gå i kaffeskola hos mig. Kram!

#10 - jossan

haaha charmigt :D tycker iaf att du får lov att börja dricka kaffe när vi gifter er om du lovat det :)

#11 - Janni

Varför inte börja med kaffedrinkar.. Alltså utspädd espresso med massor av mjölk. Kaffeglass är också en bra början.. En islatte med vanlijsmak kan jag rekomendera att du börjar med, OM du nu ska hålla kvar vid löftet! ;)