bambi

Kärleken till Leah


Leah blev 4 veckor gammal igår.
Tänk att hon har funnits hos oss i 4 veckor redan, va tiden går fort! Hon är så underbar och söt. Jag kan inte sluta pussa på hennes söta huvud.

Kärleken till Leah växer sig starkare för varje dag som går. Det var nog i lördags (när vi var på Skansen) som jag insåg att jag verkligen älskar henne. För jag var så orolig för henne och tyckte så synd om henne när hon var så varm och ledsen. Jag kände verkligen att jag ville beskydda henne och ta hand om henne.

Även med Zack så tog det ett tag för kärleken att växa fram. Det har aldrig varit så att jag har känt en enorm kärlek direkt efter förlossningen (eller graviditeten) som det är för vissa. Kanske för att jag har hatat att vara gravid eller så är det helt enkelt att jag måste lära känna mina barn lite först. Men jag tycker att det är vitkigt att folk vet att det är inte så att ALLA mammor känner direkt en enorm kärlek från första stund...

Leah samsover med oss, men hon sover en liten bit ifrån mig med en egen filt. Tidigare så sov hon i min armhåla (om ni förstår vad jag menar), men jag sover mycket bättre när hon inte sover så tätt intill mig. Hon vill fortfarande vara nära mycket, så jag ska kika på bärsjalar ikväll tänkte jag (tusen tack för alla tips!). Angående fårfäll i barnvagnen så har vi faktiskt tre stycken olika fällar, så jag ska ta och lägga ena vagnen.
#1 - Nea

När jag fick Jamie så kände inte jag den där bebilyckan direkt som du säger.. det har jag skämts för många ggr. Men kärleken växte med honom och är starkare än starkast. Det kom nog som en chock att jag hade blivit mamma även fast jag förberedde mig för det i 9 månader. Med Julia var det helt annorlunda. Vet inte om det är för att hon är minst i familjen att hon behöver "beskyddas"..eller för att hon var mer eller mindre "planerad". I vilket fall som helst så älskar jag mina barn lika mycket och över allt annat och det är ju det viktigaste. Skönt att du skriver att du också känt så.

Kram

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Jag tycker det är jätebra att du skriver om att kärleken kan växa fram.

#3 - Trulsa

Jag vet inte om du har fått tips om den här sidan ännu men jag tänkte att det var lika bra att tipsa om du nu inte har hittat dit ännu :)



http://www.sjalbarn.se/forum/



Världens bästa forum om man vill läsa på lite om olika sjalar och hitta en som är perfekt för just dig. Jag ÄLSKAR mina sjalar, de har varit guld värda. Se till att välja en som inte blir för varm nu i sommar, jag har en trikåsjal som är alldeles för tjock för sommarbärande men det tänkte jag inte på alls när jag köpte den. Tänk också efter om du vill ha en trikåsjal eller en lite stadigare vävd sjal redan från början, det finns fördelar och nackdelar med både och. Framförallt så vill jag säga lycka till i ditt letande och hoppas att du hittar en sjal som du verkligen trivs med :D

#4 - lady dahmer

nu ska jag komma med ett tips ang. bärsjalar och jag kräver att du lyder för jag vet bäst.



MamEco.



Gjord i hampa. Lite fastare än vanliga trikåsjalar, men ändå stretchig. Lite tunnare och svalare. Mindre tyg. Enklare att knyta och enklare att bära i.



De vanliga trikåsjalarna är varmare och sladdrigare och svårare att knyta så att ungen inte glider ner.



Att Mamecon är fastare bidrar till stadigare knytning vilket underlättar bärningen samt ger bättre stöd.



Jag har provat flera olika och de vänner jag har som provat och jämfört trikåsjalar och mamecon håller med mig.



Du kommer att bli helnöjd.



/sjaltokig och vet bäst

#5 - lady dahmer

nu ska jag komma med ett tips ang. bärsjalar och jag kräver att du lyder för jag vet bäst.



MamEco.



Gjord i hampa. Lite fastare än vanliga trikåsjalar, men ändå stretchig. Lite tunnare och svalare. Mindre tyg. Enklare att knyta och enklare att bära i.



De vanliga trikåsjalarna är varmare och sladdrigare och svårare att knyta så att ungen inte glider ner.



Att Mamecon är fastare bidrar till stadigare knytning vilket underlättar bärningen samt ger bättre stöd.



Jag har provat flera olika och de vänner jag har som provat och jämfört trikåsjalar och mamecon håller med mig.



Du kommer att bli helnöjd.



/sjaltokig och vet bäst

#6 - sandra

så söt!=)

#7 - Sandra

Hej!

Tycker att det är så bra att du skriver så öppet om kärleken till dina barn! Jag har läst din blogg lääänge, men är SÅÅÅÅÅ dålig på att kommentera. Iallafall.... i juli blev jag mamma till Maja och det var verkligen inte kärlek vid första ögonkastet. Amningen strulade och hon var ledsen, ledsen, ledsen. Och jag med. Jag satt många gånger och grät för att jag inte kunde känna att jag älskade henne. Men så helt plötsligt så kom jag på att du hade skrivit om att det tagit ett tag innan du kände att du älskade Zack. Och det hjälpte mig så mycket! Jag åkte på en lite lättare förlossningsdepression och den gjorde nog att det tog lite längre tid att känna kärleken, men jag hade dig i bakhuvudet hela tiden.

Nu är Maja 10 månader och jag älskar henne över allt annat!

Så ett stort TACK för att du skrivit så öppet om detta!

Kram

#8 - Sofi

Försöker kontra Lady Dahmers sjaltips med:

http://www.etsy.com/shop/loveyduds



Alltså, jag har ju inte använt min än för bebis kommer inte ut förrän i slutet på juli. Men det är den snyggaste, tunnaste, skönaste och mest prisvärda sjal jag sett hittills.



100% ekologisk bambu, tunn så den nästan är genomskinlig (vilket betyder mindre svettigt barn och mindre svettig mamma). Inte så stretchig som en vanlig trikåsjal utan lite fastare. Och mjuk nästan som silke, jag älskar den! Vilken kvalitet!



Håller nu bara tummarna för att bebis i magen också kommer att älska den :D

#9 - Sandra

Vad lik Zack hon är på den bilden :)! Underbart fina barn ni har...

#10 - Lindsey

Super söt bebis du har :) saknar när min lilla flicka var sådär liten! Tiden går så snabbt!!



Skulle du vilja göra mig en super snäll tjänst?

Min dotter är med i en tävling, och självklart vill jag att hon blir en av de 5 finalisterna :)



snälla lägg en röst på henne, via denna länk: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=32679



Guld värt !!!



Kram!

#11 - Maria

Hej!



Grattis till lilltjejen! Otroligt söt :-)



Jag halkade in här på din blogg via ett sökresultat på google, jag såg att du hade en Odd Molly crochet lovely knit från 2010. Jag har funderingar på att köpa en sån och funderar på om den har broderi på ärmen eller om det bara är de äldre kollektionerna som har det?



Hoppas du, eller kanske någon annan Odd Molly-fantast som läser, har tid att svara! :-)



Mvh Maria