bambi

Nu är även Zack beroende av den där clownen...

Idag har vi varit inne i stan i flera timmar. Det blir lätt lite kaos när man ska gå runt i affärer med två småbarn (berättar mer sen).

Vi började i allafall med lunch på McDonalds. Det är andra gången Zack äter på McDonalds och jag minns hur jag deklarerade högt och tydligt för mina vänner att mina barn ska minsann inte äta på McDonalds. Zack skulle inte ens veta vad McDonalds var för något och när han kom hem från skolan och sa att hans vänner hade pratat om det underbara stället McDonalds så skulle vi säga att hans vänner bara hittade på... något ställe där det fanns god mat och desserter i överflöd, clowner och lekparker och där man fick leksaker med maten, nåt sånt ställe kunde ju inte finnas på riktigt... skulle vi säga!

Men så åker man dit ändå... det är ju så enkelt och så tycker han ju att det är så skoj... som småbarnsförälder så tackar man och tar emot så enkla lösningar, det är bara att ge med sig! Så nu är Zack hjärntvättad av alla deras leksaker och ballonger och kommer vara en trogen kund resten av livet! ;)
#1 - Innerjoin

Haha, tänk vad mycket saker man säger innan man får barn ;) Stort, sent grattis till lilla Leah - vad underbart fin hon är!

#2 - Ekokul-Anna

Mmmm, inte lätt att styra undan, och dom små plastgrunkorna är ett illusoriskt lockbete. Tror snitt-tiden för intresset är 1,5 minuter, sen är dom inte roliga längre...

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Oj oj va jag känner igen mig

#4 - Anonym

varför ville du inte att han ska äta där?

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

anonym Flera anledningar... det är ju inte direkt den nyttigaste maten.



Sen så tycker jag att dom hjärntvättar barnen att bli trogna kunder. Barnen förknippar dom med att det är roligt där (med alla leksaker, lekparker, clowner och ballonger) och den kopplingen sitter kvar tills dom blir vuxna, mcdonalds = roligt/glädje/bra.

#6 - Malin B

Jag hade också en mängd saker mina barn minsann aldrig skulle göra etc.

Innan jag hade dem vill säga. Då på den tiden då jag sov varje natt, gick på toa när jag behövde, åt i lugn och ro osv. ;)

Sedan, när jag väl var mor - då ändrade jag inställning. ;) Detta visar att både du och jag är väldigt mänskliga. ;)

#7 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag har alltid vetat att jag ska ta mina barn till McD, jag tycker fortfarande att det är skitroligt att gå på mcd :P en eller två gånger i månaden dör ingen av (hoppas jag) :D

#8 - Maria

Fast det där med att maten är så fruktansvärt onyttig - just den diskussionen är jag supertrött på. Det "farligaste" på McD är ju läsken - socker är som bekant mycket farligare för kroppen i för stora mängder än vad fett är. Läsk som man för övrigt dricker överallt, även på de ställen som socialt anses som bra. Tycker det är sjukt trist att McDonald's ska bli ansiktet utåt för s.k. DÅLIG mat och att det finns föräldrar som känner sig extra duktiga om barnen aldrig äter där. Pinsamt och obildat!

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Maria Oj, jag håller inte alls med! Det är så otroligt mycket socker i mycket av deras mat, brödet (det är därför den karamelliseras), dressingen, mm.



Sen så har dom otroligt mycket salt på all deras mat. Jag jobbade där ett tag och man skulle verkligen salta ordentligt på varje sida av köttet och hälla hur mycket som helst på stripsen!!!

#10 - Maria

Självklart finns det socker i brödet - precis som det gör i allt vitt bröd. Och att det finns socker i dressingar mm... ja, men inte mer än vad det finns på övriga ställen. Det positiva med McD är att det inte är några hemligheter vad man stoppar i sig; allt finns på näringsdeklarationen. Jämför med att ta en ciabatta med någon röra på ett fik! Dessutom trodde jag att du pratatde om maten ur barnperspektiv - det är väl inte så ofta som barn äter något annat än hamburgare/cheeseburgare/nuggets. Dressing finns inte på dessa burgare, eller? Och att salta kötten på båda sidor...? Man krydar väl en gång? Inte vänder man på kötten och kryddar en gång till? Det har du nog fått om bakfoten...

#11 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Maria Jag tänkte mest på att det inte är så bra mat att börja tycka om... och fortsätta tycka om som vuxen också.



Nej, du har rätt, man saltar ju bara på ena sidan.... mindes fel... Men det är fortfarande väldigt mycket salt på allt!