bambi

Skydd för dom små mot sommarens sol
Nu när sommaren är här så är det ju superviktigt att smörja in barnen ordentligt. Vi fick hem ett litet solskyddskit från ACO med deras nya solskydd som har partikelfilter.

Partikelfilter är ett reflekterande filter som inte absorberas av kroppen utan lägger sig som en vit skyddande hinna på huden, något som ofta rekommenderas till barn av hudläkare (för att minska risken för allergier). Den vita hinnan gör det även enkelt att se att barnet är tillräckligt insmort.

Krämerna är dessutom fria från parfym, alkohol och färgämnen. Dom finns som SPF 20 och 30.

Vi brukar smörja in Zack på morgonen innan han ska till förskolan, sen så har förskolan sagt att dom bättrar på skolskyddet till eftermiddagen. Men igår när Zack kom hem så var han väldigt röd om näsan... så jag vet inte vad som hade hänt med solskyddet igår:



Tack till ACO för krämerna!

#1 - Noretstar

Fast glöm inte att barnen måste få sol för att tillverka vitamin D. Många föräldrar verkar så rädda för solen att de glömmer att solen är faktiskt viktig! Men man ska välja rätt tid för exponering såklart, inte när solen står som högst :)

#2 - Sofi

Elis var jättesvettig om just näsan igår när jag hämtade honom på dagis, så solskyddet hade liksom pärlat sig lite. Kanske var de så att han var svettig när dom smörjde in honom för då fastnar det inte lika bra.. eller så glömde dom väl bort lilla näsan.

#3 - Lina

Stod och funderade på dem men eftersom jag måste ha minst 40 så kändes det som att 30 var för lite. Så det blev Vichy's nya som är 50+ i faktor.

#4 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Dessa finns faktiskt i SPF 50 också, köpte en sådan tub igår eftersom vi ska åka utomlands, här hemma känns det kanske lite väl mycket, (vi skyddar främst med kläder). Man ska dock tänka på med alla solkrämer att man behöver betydligt mer än man tror för att de ska uppnå full effekt. En normalstor tub räcker kanske till en vuxen person vid TRE tillfällen för att det ska bli tillräckligt.... Dessutom ska man ju kladda på ofta, så det är verkligen bra om de kan smörja barnen på eftermiddagen på dagis också. Här har det nog också slarvats lite med det tror jag. och tyvärr har vi knappt någon skugga på dagisgården.