Snuttiga Leah

Leah har suttit fast som en igel på mig hela dagen. Hon verkar bara kunna somna på två sätt och det är vid bröstet och ibland i barnvagnen. Hon är betydligt mer snuttig och vill ha mer närhet än vad Zack ville.

Detta gör att jag inte alls har haft tid att jobba (rätta en massa, vilket jag verkligen behöver nu inför betygssättningen) och har inte haft tid att svara på era kommentarer och besöka era bloggar som jag hade velat.

Jag publicerar mestadels inlägg som jag har förberett sen tidigare (har alltid ett litet lager med inlägg), vilket är lite tråkigt också...

Men jag får passa på och duscha, gå på toaletten och äta lite medans hon är nöjd. För nu har hon varit vaken sen kl. 09.30, alltså 4 timmar... det är väl rätt så länge för en 3 veckors bebis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Sophie
2010-05-19 @ 15:52:57 Blogg: http://ljuvt.blogspot.com

SÅ var Charlie med när han var 3v - kunde vara uppe i 4-5 timmar.. men han somnade tillslut och sov ett tag i alla fall. Men nu sover han jätte bra, så snart får du nog en mer sovande Leah

Solblomma
2010-05-19 @ 16:10:42

Så var min sötistjej också!

Verkar för övrigt att ni hade det ganska "lätt" med Zack och det är ju så himla individuellt så Leah kan ju vara helt annorlunda. Tex min lilla tjej åt minst en gång per natt tills hon var 1,5 år och Zack sov väl hela nätter från 4 månader. Och det här med att gå i affärer när det är så små, har aldrig gått med min lilla skrutta, hon gillade det inte alls. Fast nu tycker hon det är helmysigt :)

Jenny i Dalby(mamma till tre)
2010-05-19 @ 16:52:03

Ja här har det också varit helt olika med alla tre barnen. Dottern som är äldst åt var 30:e minut (helst oftare) sina första månader, hade kolik och skrek väldigt mycket. Sov inte hela nätter förrän i femårsåldern (!), och första året var en total sömnkatastrof (sov i princip aldrig längre än en halvtimme i sträck varken dag eller natt), men så hade hon oerhört mycket magbekymmer också. Hon vägrade vagn före 4 månaders ålder, och affärer var inte ens att tänka på. Fick vara glad om jag överhuvudtaget kom ut på dagarna. Napp tog hon vid 4 månaders ålder (efter MYCKET trugande), innan dess var jag napp åt henne.Andra barnet var betydligt lugnare, sov 4 timmar i sträck (trodde nästan att han var sjuk till en början), somnade gärna själv i vagnen, tog napp och ammade kanske var 3-4:e timme, snuttade aldrig utan åt "effektivt". Han vaknade någon gång per natt fram till han var ungefär ett, sen sov han hela nätter. En bidragande faktor kan förstås ha varit att vi förstod tidigt att han (precis som storasyster) var mjölkallergisk och att jag slutade äta mjölkprodukter när han var tre veckor). Med dottern dröjde det till hon var ett innan vi fick klart för oss vad som gällde (och fick hjälp).Minsta trean är en kombination, vaknar ofta på nätterna (men långt ifrån storasyster), har stort närhetsbehov precis som hon men har alltid sovit gott i vagnen och sovit middag i längre pass. Flaska/Välling/Napp har han aldrig varit intresserad av.Jag tror också att ni haft det väldigt "lätt" med Zack, det är bara att gratulera! Hoppas att Leah också kommer in i liknande vanor framöver, hon är ju så pytte ännu. :-)

Sara Eriksson
2010-05-19 @ 18:50:02 Blogg: http://saraerixon.bloggplatsen.se

Hon är verkligen DOCKSÖT lilla Leah, och jag älskar de namnet!!Påtal om att hon bara vill snutta på tid hela tiden. Har ni provat med olika nappar, för min systerson tyckte att Mam´s Silikon napp var för hård och vela bara ha latex nappen. Han ratade alla nappar utom Mam´s Latex napp.Ett tips om ni inte provat iaf :)Vissa vill ju ha med en liten böj på också.Emma
2010-05-19 @ 19:18:07 Blogg: http://eddiesmammaemma.blogg.se/

Eddie kunde vara vaken 6-18 i början ingen trodde mig sjukt jobbigt kan jag lova !!!

Petra
2010-05-19 @ 20:47:00

Min lilla kille var orolig i början och efter någon månad testade vi med att dryga ut ammningen med lite ersättning och då ändrade han sig till att bli nöjd på en dag! Antagligen hade han inte fått i sig tillräckligt med mat. Hoppas ni hittar en lösning!

Helena - mamma till Alexander
2010-05-19 @ 22:11:32 Blogg: http://hemmyh.blogg.se/

Har du testat något mer med nappen? Bärsele eller bärsjal kanske skulle funka?

Min syster har också en liten snuttis på tre veckor hemma hos sig, men hon testade vår bärsele nu i helgen och det gick riktigt bra faktiskt. Hoppas du hittar något som funkar för Er!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet