bambi

65-års kalas

Ja, min mamma fyllde ju 65 år och vi var och firade henne. Där bjöds det på god mat och god tårta! Det var mycket trevligt! Det var snö där i trakterna (här i Stockholm har inte snön stannat kvar på marken). Zack var finklädd i skjorta från Diesel, finaste koftan från me&i och sitt älskade rosa diadem:



Själv så var jag klädd i Angelina dress, Everyday long cardigan och lux wool leggings från Odd Molly:



Zack var mycket förtjust i schnitzeln som det bjöds på (det var det enda han åt på tallriken):


Ja, russin dög ju förstås också:


Det är bara en av dom som uppmärksammar kameran (Leah blir så tok-glad så fort hon ser att man tar kort på henne):

#1 - eannae

Oj så lik han är sin pappa på den första bilden!

#2 - Lina

Kan bara säga en sak:Diadem :/

#3 - Anonym

Nu får du väl ge dig. Diadem. Är det inte fler som tycker som jag. Hade Bambi sagt att bajs va gott hade alla ni som kommenterar här tyckt lika dant.

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Lina och Anonym Ursäkta? Varför är det så konstigt att han har diadem? Alla på kalaset tyckte han var jättefin i det.

#5 - Anonym

KONSTIGT? Du är ju konstig:)

#6 - Lisa

Lite ovanligt med diadem på killar kanske, men vad tusan, varför ska man alltid vara så himla konventionell! Låt killen testa sina egna stigar, så länge han inte gör någon annan illa förstås, så kommer han så småningom att hitta sin alldeles egna och för honom rätta väg :) Intressant förresten att människor blir så upprörda över ett litet diadem... Om du t.ex. hade lämnat honom ensam på tunnelbanan, då kan jag förstå reaktionen. Men ni verkar vara helt underbara föräldrar, som verkligen bryr er om och umgås med era barn, så lyckliga Zack och Leah som har begåvats med så härliga föräldrar! Kram från Lisa :)

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Anonym Jaha, om man är konstig för att man låter sitt barn ha diadem då och då så är jag väl konstig. Det var han själv som valde det!

#8 - Malin

Hade Leah valt att ha diadem på sig i den åldern hade ingen reagerat. Att ni reagerar säger mer om er än om Bambi eller Zack för den delen! Antar liksom att Zack valt detta helt själv, så vad Bambi har att göra med detta har jag ingen aning om :-o

#9 - Helena

Heja Bambi och Zack! Fattar inte vilka reaktioner ett diadem gav upphov till...Härligt att få vara som man vill!

#10 - Cilla

Zack är jättesöt i sitt diadem!

#11 - lina

oj.. alltså.. tror inte folk han är en tjej? tycker lite synd om honom om han kommer ha diadem på sig första gången i skolan..

#12 - Maria

Är diadem praktiskt? Eller är det bara något som är fint och sött? Intressant. Att Zack får ha sött och gulligt. Men Leah får inte ha sockersöta saker? :-S



Förövrigt tycker jag han var väldigt söt i det. Undrar bara om du kommer uppmuntra Leah också när hon vill ha söta diadem och halsband?

#13 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - som är konstig för att hon låter sonen ha diadem på sig ♥ ♥ ♥

Maria Nej, det är inte särskilt praktiskt. Men det tycker jag inte att skjorta heller är och det hade han också igår. Men så var inte tanken att han skulle leka en massa på sitt mormors kalas. Dom var enda barnen där.



Jag kommer nog inte uppmuntra Leah till att använda diadem och halsband eftersom det kommer hon få nog med uppmuntran ifrån samhället. Men jag kommer inte förbjuda henne att ha det. Hon skulle givetvis också få ha diadem på kalas om hon ville.

#14 - Amanda

lina: Vad gör det om folk skulle tro han är en tjej? Går världen under då? Är det sämre att vara tjej?

Varför skulle det vara synd om honom om han fick ha diadem i skolan..? För att han blir mobbad? Då kan ju jag tala om för dig att det inte spelar någon roll om man är kort, lång, smal, tjock, rödhårig, blond, brunett, fräknig, mörk, ljus, tjejjig, killig o.s.v. Vill en socialt efterbliven och ouppfostrad snorunge mobbas så gör ungen det oavsett hur de övriga barnen ser ut eller beter sig. Skulle du snagga eller färga håret på din rödhåriga unge om h*n blev mobbad för det? Skulle du koppla fast din lite rultiga unge vid en träningsmaskin om h*n blev mobbad för sin vikt? Är det inte viktigare att lära ungarna att vara självsäkra och trygga i sig själva? Jag hade en gång en kompis som var väldigt "feminin" av sig och dessutom bög. Han blev aldrig mobbad kan jag säga. Varför? Jo, för att han inte brydde sig. Han var trygg i sig själv. Fick han höra "Jävla bögjävel" så sa han "Ja, vadådå? Ska jag ta dig eller?" eller "Ja, jag vet att du är tänd på mig" och grejer.

#15 - Honungspojkens mamma

Hej!



Världens sötaste lilla diadempojke och gladaste lilla vinktjej! De är så fina dina små sötnosar. Och vad helt underbart med bröllop i Thailand för er!



Kram

#16 - Lexie

Men vad spelar det för roll om folk upplever han som tjej, han har ett kön, snoppen lär inte trilla av för att han har ett diadem!

Varför är det så viktigt att kategorisera folk och små barn?

Han är skitcool o jäkligt fin i sitt diadem tycker jag.

#17 - Malin

Zack ser ju jättefin ut i sitt diadem! Klart att han ska få vara finklädd och smycka sig! Han lär ju knappast vara tvingad till att ha diademet på sig heller...



tummen upp

#18 - Tankgirrl

Åh vilka gulliga barn! Min dotter tittade på första bilden och sa "Jag tror han vill ha röd nagellack också, kan du fråga, mamma?" haha

Ett jättefint diadem har han! och vad bra han passar i rött! men det tycker jag båda dina barn gör :-)

#19 - Anonym

jag undrar bara varför du uppmundrar honom att ha det? men inte täcker uppmuntra leah att ha det?.. sä om han vill ha massa sånna diadem så får han det men hon leah vill ha jätte många så kommer hon inte få det eller?

#20 - jossan

haha men herreguuuuuuuud, det är klart han ska få ha diadem! man blir ju mörkrädd när man läser vissa kommentarer. Inte konstigt att män blir som dom blir... livrädda för att uppfattas som "bög" så fort det kommer något "tjejigt" i närheten

#21 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - som är konstig för att hon låter sonen ha diadem på sig ♥ ♥ ♥

Anonym Kanske för att ingen annan kommer att göra det?



Jag tycker att det mesta ska göras med måtta, så jag kommer nog inte uppmuntra något av mina barn att ha diadem varje dag.

#22 - Sophie

Låt ungen ha va fan han vill på sitt huvud!

#23 - Ejkej

Men jösses vad starka reaktioner på att pöjken har diadem. Är ni rädda att snoppen ramlar av? Alla är så upprörda för att Bambi kanske inte skulle uppmuntra Leah att använda diadem, men skulle det vara lika starka reaktioner om till exempel Leah valde att ha slips på sig, men Bambi inte skulle uppmuntra Zack att ha slips? Jeeez...

Låt barnen vara fina som dom vill! Tänk att alla tror att den kvinnliga könstillhörigheten sitter i klänningar och accessoarer. Jobbigt läge för alla tjejer som inte vill ha diadem. Tror man att dom är pojkar då? Och gör det egentligen nåt?

#24 - ulrika

Jag tyckte då att han var jättesöt i både diadem och halsband! Låt barn få vara barn istället för sitt kön, de kommer ha så mkt roligare då hörni!

#25 - Fanny

Vad julfin han är i sitt diadem! Underbart med föräldrar som inte begränsar sina ungar efter de där snäva flick- eller pojkramarna. Hoppas jag klarar av det där lika bra själv när jag förhoppningsvis får barn i framtiden.



Heja er!

#26 - Anonym

han har en pojk skjorta och sedan ett diadem för att han inte ska formas av samhället - du tycker inte att du motsäger dig?

#27 - Linnéa

Till er som gnäller över att en pojke bär diadem och den revolutionära idén att flickor inte behöver överösas med könsstereotypa krav från sina föräldrar (eftersom, som Bambi sa, tjejer får nog av det från ALLA ANDRA):



Det är NI som är ansvariga för den sega jämställdhetsutvecklingen i världen! Det är NI som ansvarar för att könsroller etsar sig fast generation efter generation. Det är NI som ligger bakom all skit mina föräldrar fick ta för att jag som barn klädde mig i brunt och grönt i stället för rosa. Och det är er jag kommer skylla på om mina barn inte vågar vara sig själva i fruktan av vad "folk" tycker.



Gudars skymning vad jag hoppas att mina barn lär sig att skita i folk som er. Precis som Bambi och hennes familj gör.



#28 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - som är konstig för att hon låter sonen ha diadem på sig ♥ ♥ ♥

Anonym Det var han som valde diadem och skjortan. Jag la till koftan så att han inte skulle frysa och så valde jag jeansen. Han har frågat några gånger tidigare om han kan få ha skjortan på sig till t.ex. dagis så han gillar den med men jag brukar säga nej när han vill ha den till dagis.

#29 - Marie

For å ha sagt det med en gang: jeg er feminist og tilhenger av alt som kan føre til at våre barn blir behandlet om individer og ikke etter sitt kjønn.

Samtidig ville jeg ikke ha latt min sønn gå med rosa hårbøyle. Grunnen til dette er den symboleffekten dette har. Hvordan møter samfunnet en gutt med rosa hårbøyle? Tillegges ikke han en rekke egenskaper han ikke nødvendigvis har? Er det noe bedre å ha rosa hårbøyle enn å ha t-skjorte med superhelt trykk? Hvorfor kan man ikke kle en liten jente i kjole hvis man kan kle en gutt i hårbøyle? Det er jo nøyaktig de samme signalene man sender ut?