bambi

Äkta Chop Suey
Denna berömda wokrätt serverades första gången på en kinesisk restaurang i San Fransisco. Hemmagjord kinamat, som verkligen smakar som köpt kinamat. Riktigt mumsigt blev det!



225 g fläskfilé
2 msk maizena
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
4 salladslökar, finhackad
1 röd paprika, strimlad
75 g sockerärtor
75 g sojaböngroddar
75 g champinjoner, skivade
100 g vattenkastanjer
1½ dl hönsbuljong + ½ msk maizena
6 msk hoisinsås

1. Skär fläskfilén i tunna strimlor. Vänd köttet i maizena tills köttet är täckt.
2. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög vrme. Tillsätt köttet och fräs under omrörning tills köttet är brynt. Lägg köttet på ett fat så länge.
3. Hetta upp resten av oljan i woken. Pressa ner vitlöken och tillsätt salladslöken och papriken. Fräs under omrörning, ca 1 min. Tillsätt sockerärtorna och fräs ytterligare 2 min tills dom är lätt mjuka.
4. Tillsätt sojaböngroddar och champinjoner. Fräs under omrörning i 2 min. Tillsätt vattenkastanjer. Blanda 1 msk buljon med ½ msk maizena och blanda det med hoisinsåsen.
5. Tillsätt resten av buljongen, sjud upp och låt sjuda under omrörning till vätskan tjocknar. Tillsätt fläskköttet och värm upp tills allt är genomvarmt.

Servera med ris.

Om du gillar detta recept så kanske du även gillar:
Tom Kha Gai



P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!
#1 - Madde

Ser himla gott ut