bambi

Diadem, halsband och armband.
Det som är lite roligt med hela genusdebatten är att ingen frågar om Zack inte får ha skjorta eller slips. Jag förstår inte varför plagget klänning är så viktigt för flickor? Skjorta har Zack haft på sig två gånger i hela sitt liv och jag känner för det på ungefär samma sätt som jag känner inför klänningar på flickor.

Zack har ett rosa diadem som jag verkligen älskar just nu. Den ska sitta på huvudet hela tiden. Han älskar även halsband, men det finns ju inga barnhalsband som håller?!? TRE stycken har gått sönder, så nu har han ett nyckelband som halsband... det håller ju i allafall, men är lite tråkigare:


Men jag försöker inte påtvinga Zack något, utan jag vill ge honom fler möjligheter än bara den traditionella "pojkrollen" där han bara ska leka med bilar och klossar. Visst gillar han bilar och det uppmuntrar jag, men han gillar också halsband, armband och diadem och det uppmuntrar jag också. Men han hade kanske inte upptäckt det roliga med dockor, halsband och diadem om han endast hade fått dom traditionella pojksakerna.
#1 - Emma - mamma till Meja och Alvin

Du får göra egna halsband med honom. Då kan du ju själv välja vad för slags gummiband som ska vara i dom :)

#2 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Emma Jag har inte så bra koll på olika kvalitéer på gummiband. Rekommenderar du någon speciell sort?

#3 - Emma - mamma till Meja och Alvin

På Panduro har dom en massa olika gummiband och en massa pärlor i olika storlekar. Jag har köpt där innan för jag hade samma problem. Kommer inte ihåg vilken sort, fråga nån i personalen :)

#4 - Nina Ruthström - blopggar från spinnsidan

Vilken sötnos!



Vill ehar slitit sina halsband med hälsan, han har dem ju JÄMT. Han drar i dem ofta också men de håller!? Det är från panduro. Det ena med genomskinlig tråd och det andra vitt.

#5 - Syster C - långt ifrån lagom och nästan perfekt...

Haha, tänkte också tipsa om Panduros burkar med träpärlor och gummiband, men alla andra hade ju redan hunnit före:-)



Kan också meddela att Me&I-tröjan vi vann kommit nu, den är verkligen jättefin. Tack igen!



Jag har länkat till ditt inlägg om tjejers och killars vänskap i mitt genusinlägg i bloggen idag:-)



Ha en bra dag!

#6 - Karolina

Usch, vad jag låter präktig nu men barnhalsband SKA gå sönder...så de inte riskerar att hänga sig, här har vi trätt om samma halsband tre gånger denna veckan och börjar bli lite smålessa också...

#7 - Anonym

Zack är söt som socker i det där diademet! Hoppas du hittar ett bra halsband som funkar!

#8 - Studentmamman

Här hemma är "Pippi-tofsar" högst på sonens lista för tillfället. För mig är det självklart att även pojkar ska få klä sig i halsband och diadem. Låter du Zack ha på sig diademet även om ni går utanför hemmets dörrar?

#9 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Det är ju iofs ganska bra att halsbanden inte håller så att han inte riskerar att skadas/kvävas om han fastnar i något! Skulle inte vara så sugen på att låta min tvååring ha på sig halsband som är "för hållbara". Jag ogillar också slips och grejer på småkillar (och tjejer), mest för att det är vuxenimitationer och jag tycker helt enkelt inte att det är fint på barn (inte så imponerad av varken slips eller fluga på vuxna män heller för den delen). För min del faller absolut inte alla klänningar under den kategorin (och inte alla skjortor heller för den delen, och båda kan vara väldigt sköna och svala plagg när det är varmt, i Thailand till exempel...;) ). Jag tror i ärlighetens namn inte alls att det är nåt unikt med pojkar i halsband och diadem, utan att de allra flesta föräldrar låter både sina pojkar och flickor "klä ut sig" (för det är ju det det handlar om). Jag tror inte heller att det skulle vara någon större skillnad i bemötandet av ett barn i klänning jämfört med det där diademet som också är väldigt "gulligt". De flesta har nog också (iallafall i min bekantskapskrets) tillgång till alla möjliga typer av leksaker, både hemma och på dagis (det man vill kalla traditionellt pojkiga/flickiga saker). Vad jag menar är att de allra flesta föräldrar låter sina barn få samma möjligheter utan att för den sakens skull kategorisera det och sätta etiketten "genustänk" på det. Eller så lever jag bara i en väldigt öppen miljö...;-)

#10 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Måste bara förtydliga det där med att klä ut sig - i det begreppet ingår ju att "göra sig fin" såklart, men det är ju en form av utklädnad eller vad man ska kalla det :-)

#11 - Tess

Det är så underbart med barn som får möjligheten att gilla det de vill och inte begränsas till "sitt köns leksaker". Jag vill inte se att leksaker är könsindelade för det tänkte jag aldrig på när jag var liten. Fast det märks ju att det är så i affären. På kartongerna är det oftast (alltid?) killar som leker med bilbanan och tjejer som leker med dockvagnen.