bambi

Familjen Jones
Jag har kollat på en tänkvärd film idag, Familjen Jones. Filmen handlar om en familj som flyttar till en liten stad. Dom har lyxiga bilar, lyxiga möbler, märkeskläder, mm. Men det är bara det att familjen Jones inte är en vanlig familj, egentligen är dom inte en familj alls! Utan dessa fyra personer är anlitade av olika företag att sprida ett ha-begär hos andra och få folk att köpa dessa märkesprodukter. Familjen flyttar från stad till stad för att visa upp sina saker och berätta hur bra allt är.

När "mamman" i familjen är ute och joggar i sina MTB-skor så ökar försäljningen av MBT-skor i staden med 20% och när "pappan" köper en ny bil så måste grannen också ha en.

Familjen skapar nya vänner och bjuder in dom till deras designade hem. Dom bjuder dom på senaste vodkan och sushi som egentligen är frysmat, allt för att deras vänner också ska köpa dessa produkter. Familjen säljer en image och en livsstil. En livsstil som gör att deras vänner försätts i skuld för att försöka hänga med och ha den senaste tv:n, bilen och möblerna.

Känner ni igen detta? Jag kan inte låta bli och tycka att detta känns mycket likt bloggvärlden där det hela tiden ska visas upp en lyxig livsstil (ja, jag förstår att jag också är en liten del utav detta...). Det är i allafall en mycket tänkvärd film som kan vara nyttig att se!

Jag ger den en stark 3:a av 5 möjliga.
#1 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Den vill jag se.

#2 - MalinSörmlind.se

Jag har sett den! Jag måste erkänna att jag har börjat spana in mina grannar lite mer nu :P

#3 - Carola

Den var ju rätt underhållande... men slutet var alldeles för puttinuttigt för min smak!

#4 - Milo

Den är skitrolig!

#5 - Hälsa & Träning

Åå, jag älskade den här filmen! Riktigt bra faktiskt... Tänktvärd samtidigt som den ju stundtals är riktigt humoristisk!

#6 - fröken K

Hmm, jag tittade på den i hyllan men orkade inte med en sådan film just då. Kanske den ska hyras ikväll? :D