bambi

Leksaksdammsugare goes genus
Igår så var jag på stället som är varje genusintresserad persons mardröm - leksaksaffären. Där är verkligen allt uppdelat, hela avdelningar i enbart rosa och andra i enbart svart och blått. Kollade lite på julklappar till Zack. Döm till min förvåning när jag såg denna bild:



Det var ju en härlig blandning! Det förväntade jag mig inte!

Men sen kom en liten besvikelse när jag såg utbudet av leksaksdammsugare. En kille kan ju inte ha en rosa dammsugare (eller en tjej en blå) så bäst att ha en blå och en rosa.... så att man vet vilken som är till vem:



Men dom försökte i allafall...
#1 - Lilla Mysan

Men åh, SUCK! Jag orkar knappt bli upprörd längre! Jag tror jag ska köpa Elvira en sån här body: http://www.missjuniversum.se/se/art/body-my-parents-are-raising-my-gay-3-6-man-rod.php

Vad tror du om det? :)

#2 - Emma

Jag har hittat en röd dammsugare som Eddie ska få i julklapp... Han bara älskar och städa så det blir perfekt

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Man kan bli tokig för mindre. Jag blir verkligen på dåligt humör varje gång jag är i leksaksaffärerna. Får nog ta å skicka namninsamline till denna sortens butiker sen också. (Ska försöka komma upp i 2500 eller helst 3000 namnunderskrifter innan årets slut å sen ska den skickas).



Ville har en röd dammsugare (OBH nordica imitation). Den finns i gult också vet jag. Den pker fram varje gång vi dammsuger här hemma.

#4 - Lina

Såg också de där produkterna, men jag gick snabbt iväg. Ibland bara orkar jag inte förundras över galenskapen..

Ibland känns det som en parodi på sig självt nästan. Varför ska det vara så här uppdelat för barnen? Så är det ju knappast på de vanliga dammsugarna på Elgiganten liksom.



Fast ska man se nåt positivt med det hela så kan ingen pojke säga att det är en tjej på kartongen och att bara flickor kan leka med dammsugare..

#5 - Little one

Amerikat känns lite efter när det gäller genus. Jag kan i alla fall tänka mig att tomten kommer med en rosa dammsugare till min lillebror. Han gillar rosa!

#6 - Tess

Ja, leksaksaffärer är inte så härliga direkt. Fast när jag var liten så struntade jag i vem som lekte på kartongen. Jag ville ha det jag gillade ändå och det kunde lika gärna vara en "killgrej" som en "tjejgrej".

#7 - Ann

Att ni orkar bry er! Var glada att era barn är friska, att ni har råd att köpa julklappar och kläder till dem. Er genuskamp kan ju pågå i hemmet men alla behöver inte pådyvlas denna, i mitt tycke, hysteri.

#8 - Tiina

Varför går du dit om du inte gillar deras koncept??

Hur kan du lägga ner så mycket tid på sånt trams,

för det är det verkligen i mina ögon.Man köper väl det man vill till sina barn oavsett om det är en kill eller tjej sak (kläder,leksaker) Håller verkligen inte med dig om "genus",men gillar det övriga på din blogg :)

#9 - Lina

Pådyvlas? Det här är väl ändå en blogg och inget man tvingas läsa. Det är väl bara att läsa andra bloggar som bättre passar ens intressen!

#10 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - som är konstig för att hon låter sonen ha diadem på sig ♥ ♥ ♥

Tiina Om du vet någon leksaksaffär som inte är könsuppdelat så säg till!!!! Jag går *jätte*gärna dit!



Ann Så om man bryr sig om saker som påverkar mitt barn så är jag inte glad att dom är friska? Förlåt mig, men jag förstår inte hur det hänger ihop?

#11 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag tycker det är jättebra att där finns en av varje!

Ni hade kanske blivit gladare om där inte varit bild på en flicka och pojke ;o)

När min dotter ska få en vill jag ha rosa så jag hade blivit sur om där bara funnits blå.

Jag älskar rosa och då får min lilla flicka det, lika mkt som ni tycker att flickor och pojkar passar i allt så tycker jag att flickor passar bäst i rosa =)

#12 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Krabat är en leksaksaffär som jag inte upplever väldigt "neutral" och som dessutom har en massa fina grejer. Kan inte adressen till den i Sthlm, men vet att den finns...:)



Vad gäller en rosa och en blå dammsugare så är det ju fritt fram att välja den blå till sin dotter och den rosa till sin son om man vill det, så jag kan inte riktigt se problemet, faktiskt.

#13 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Oj, jag menar givetvis att den ÄR neutral och inte könsuppdelad...:)-*

#14 - stina

Men det är ju blått på tjej-dammsugaren..

#15 - Erika

Det har kanske inte riktigt med grejen att "man inte behöver gå dit" eller att "man kan ju välja den blå även om man har en dotter" utan det faktum att affärerna tänker könsuppdelat. Lever man som jag i tron att vi inte föds med olika kön färdigt uppdelat i våra gener blir det väldigt fel när leksaksbutikerna insinuerar det. Flickor föds inte med att tycka om rosa - det är vi som lär dem det. På samma sätt som flickor inte föds med kravet att vara hemmafru - det var vi som gav dem det. Pojkar föds inte med automatisk kärlek till bilar - utan vi ger dem bilar eftersom de är pojkar.