bambi

Olika generationer


När min mamma var här så märkte man att det är ganska så stor skillnad på synen på barnuppfostran mellan våra generationer. Min mamma berömmer gärna Zack när han äter och säger att han är så duktig som äter så mycket och att han måste äta mycket för att växa upp och bli en stor pojke. Detta något han inte är van vid att höra så han brukar bli lite förvirrad när han hör detta. Annars så är hon jättebra med barnen med ibland dyker det upp lite konstiga kommentarer  :)

En kompis till mig berättade att hennes mamma (som också är 40-talist) är likadan. Hennes mamma brukar säga till henne att hon ska låta sonen ligga och skrika en stund, det är bra, då får han starka lungor. Tänk om man sa så idag?
#1 - Nina Ruthström

Det är knepigt med generationskrockar. Jag har svårt att inte bli irriterad när mina släktingar slänger ur sig sådana dumheter.

#2 - Emelie

Varför inte berömma när barnen äter bra?

#3 - En pojkmammas vardag ?

Min svärmor säger också att det är bra att låta bebisar skrika. Att dom ska träna lungorna. Förstår inte ens att dom tänkte så förut...

#4 - Anonym

gud va lika Zack och Leah är! Verkar vara så himla goa!

#5 - Beatrice, mamma till skrutten Robin

Ja, min svärmor tyckte också att vi skulle låta Robin ligga och skrika när han var liten. Tråkigt nog lyssnar P på allt hon säger. Men när jag var hemma, kom han iallafall upp när han var ledsen...

#6 - Linda D S

Jag undrar också varför man inte ska berömma när de äter bra?

Har en 4-åring som för det mesta bara tramsar när det är mat. Han kan säga att han är hungrig men när maten kommer på bordet så går den inte i. Om han någongång då sitter ner och faktiskt äter sin mat utan bråk vill jag såklart berömma det goda beteendet.

Skulle vilja höra hur det kan vara fel.

Tack också för en kanonblogg!!

#7 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Emelie och Linda Det är mest för att man inte ska lägga på några prestationskrav på att äta. Äta ska vara något naturligt, ingen prestation.

#8 - Martina

Lite skrika är det inget barn som dör av.... Jag har verkligen fått släppa det där med att genast ta upp sonen så fort han "piper" iom att dottern ibland behöver uppmärksamheten just då.

#9 - Cissi

Läste ditt svar på tidigare kommentarer om varför du inte berömmer när barnen äter.



Har två syskonbarn som jag brukar säga att de ska äta så de blir stora starka och friska när de vägrar att stoppa i sig något. Det funkar! Din åsikt fick mig att tänka om lite men jag kommer troligtvis fortsätta säga så ändå. Jag tror det kommer med tiden att de ser det naturligt att äta, men vad vet jag! Jag har mycket att lära :)