bambi

Vaccination igen!



Igår så var det dags för våra andra dos vaccination. Första gången gick ju ganska smidigt om man jämför med igår. Zack kände nämligen igen stället och rummet och vägrade gå in i rummet. Sen när vi väl fick in honom så grät han massor. Vi distraherade honom lite och lyfte upp honom på britsen men så började han gråta en massa igen... för han visste exakt vad som skulle hända och då var det svårt att distrahera honom.

Jag har fått några frågor om vilka vaccinationer vi har tagit. Vi har tagit Twinrix som är mot Hepatit A och B. Det är allt. Leah har inte fått någon vaccinering alls eftersom hon är för liten. Det känns lite jobbigt, eftersom jag inte ammar henne länge så har inte heller skydd från mig. Men vi ska hålla henne undan från thailändska barn, för det vi behöver oroa oss för är väl mässlingen. Det är ovanligt, men i värsta värsta fall så kan det sluta med hjärnhinneinflammation. Men det är extremt extremt ovanligt (jag googlade lite statistik och det är typ 1-2 personer om året som får mässlingen när dom är i thailand och sen är det typ 1 av 1000 som får mässlingen som får hjänhinneinflammation).

Jag fick frågan om vi skulle ta något mot turistdiarre och det ska vi inte. Jag blev sjuk senast vi var i thailand och blev sängliggandes i 2 dagar men då sprang sambon ut och köpte lite medicin och dom visste precis på apoteket vad som behövdes. Oftast är ju deras mediciner mycket effektivare än våra svenska och mycket billigare. Så att om det behövs så köper vi det där.

På vaccinationscentret så fick vi även information om Denguefeber. Låter inte som någon vidare sjukdom med feber och hudutslag, men vi kommer inte riktigt att vistas i djungelmiljöer (speciellt nu när vi reser med barnen).

Men nu är vi klara med vaccineringarna och ett steg närmare vår resa! :D
#1 - Evelina

Så avis på er goa resa! :) Tog min tredje och sista Twinrix-spruta i vintras så nu är jag redo för långresa! Fick faktiskt vaccinationen av min ömma moder i julklapp...i förebyggande syfte. Snällt va? :) ;)

#2 - caroline

Tack! Då vet jag vad jag bör tänka på! :)

#3 - Lisa med Stella By Stardust

Åh vad avis jag är på er resa. Ni kommer få det GRYMT!

Men men, får ge mig till tåls ett år. :-)



Tänkte iallfall tipsa om att jag skrev ihop en massa tips efter vi var i Thailand och reste runt en månad:

http://stellabystardust.wordpress.com/2010/01/23/mina-tips-infor-resa-med-barn/



Och att vätskeersättning är super att ha med, numera finns inte resorb junior utan en annan, bättre, som det dessutom är goda bakterier i.

http://stellabystardust.wordpress.com/2010/04/16/om-resorb-junior-plus/

#4 - towis

helt rätt, vaccinera sig mot turistmage hjälper sällan :)

#5 - tesa

ni kommer väl i håg att ni ska ta den 3:e sprutan inom ett halvår?? för jag fattade det som att ni tagit spruta 1 och 2...

väldigt avis på er resa jag med :) ha det så jätte underbart och så ser jag framemot bilder från ert bröllop sen.

Så mysigt att gifta sig i thailand, har själv funderingar på det. Så då kanske jag kan rådfråga sig lite när ni kommit hem. kram

#6 - Linda

Ett tips är att ta med vätskeersättning till barnen! Vår son vägrade både äta och dricka när vi var i Thailand och då var vi tvungna att få i honom det!

#7 - andrea

denguefeber fich min pappa (han bor i thailand, på landsbygden) det va väl ganska allvarligt för hans del, men han hade extrem otur för den där allvarligaste stadiet är det inte många som får.

#8 - Anna

Hej!

Denguefaber kan man få även utanför djungeln, tom i Bangok. När jag var på Koh Lanta fick ett par svenska barn det. Så var noga med myggspray!

#9 - Josefine

jag vill inte skrämmas men min kompis nathalie som bott på samui i stan har fått det två gånger och legat på sjukhus i en månad. gick ju bra sen men ta med Mygga från apoteket, när vi åker till thai vill dom att vi köper med det för att det är så bra.



den enda sjuka jag fått under våra asientrippar är korallförgiftning:) trampade på en "sten" i vattenbrynet som visade sig vara en död korall. fick först ett litet sår under foten och på flighten hem svullnade hela foten upp. sen gav det sig men då började ett litet sår på armen växa sig större och större. till slut hade jag inte skinn kvar på överarmen...



ingen i sveriges sjukvård trodde mig utan sa "jo det är svinkoppor". när jag til sist hamnade på sabbatsberg utan skinn med typ pulserande kött synligt på armenoch läkarna ryggade tillbaks med ett "åh fyfan" kom en utländsk sköterska och sa "this from the ocean! treat like burn damage!" hon lade ett aloevera förband och 4 dagar senare var det läkt...



ni kommer få det magiskt såklart, planerar vår första asien med bebis nu i vår. underbart!