bambi

Vecka 47 - #336 Everyday long cardigan



Veckans Odd Molly är en gammal favorit i repris, nämligen #336 Everyday long cardigan. Denna säsongs Everyday long cardigan är i materialet 50% akryl, 25% alpaca och 25% ull. Den finns i färgerna lite indigo, almost black, vintage powder, velvet och vintage chalk.


Även om Everyday long cardigan är en ganska enkel vardagskofta så har den många fina detaljer som gör den lite extra speciell. Den har tre små mollydollars på vänstra bröstet, förut så var det en liten rosett där på denna kofta från tidigare säsonger.

Den har tre stora knappar och en fin hålstickning i slutet av ärmarna och längst ner.

Jag tycker att detta är en riktig klassiker och en kofta som alla borde ha hemma i garderoben. Den är så användbar och mysig! Jag har tidigare haft Everyday long cardigan som Veckans Odd Molly men då såg den alltså lite annorlunda ut.

Jag skulle säga att Everyday long cardigan är normal i storleken. Den är väldigt användbar. Jag tycker att denna säsongs kofta är lite stickigare än min gamla, men den funkar att ha ändå tycker jag  :)

En Everyday long cardigan kostar 1300 kr och väl värd varenda krona tycker jag!

#1 - LADY DAHMER | Confessions of a Neurotic Attentionwhore

den där är så himla fin. om du stöter ¨på en billig begagnad i storlek flodhäst - hojta till!

#2 - Lisa

Nä, jag har sagt det förut och jag säger det igen- jag tycker att OM är såå överskattat.

En kofta m 50% akryl är inte högkvalitet i mina ögon. Och Mollydollars- kom igen, några metallbitar från en asiatisk smycketillbehörstillverkare, värda kanske ett öre styck.

Visst är vissa plagg jättefina, men huvudparten verkar ha dålig passform och diskutabel kvalitet både gällande tillverkning och material. Jag skulle gärna ha den där klassiska OM koftan i bomull, och jag tycker att den bohemiska stilen de eftersträvar är superfin, men OM-plaggen når inte "ända fram" för mig. Close but no banana.



Ägarna lär skratta hela vägen till banken, de har verkligen lyckats då de kan sälja de här kläderna till sådana överpriser. Mycket lyckad branding. Jag kan inte glömma då du skrev att du fick hem en väska (mocka?) som inte hade den dekoration bilden på produkten visade. För mig är det ett faux pas för ett märke. Jag får tydliga "piratkopie"-vibbar av de flesta av OM's plagg, som att de försöker vara något de inte är.

När jag varit på asiatiska marknader har jag sett när inköpare för kläder och smycken kommer med prototypteckningar och bilder för den design de är ute efter att skapa, och så försöker de hitta material som är så lika den idén som möjligt, så billigt som möjligt.

Av de flesta OM-plagg får jag känslan att själva idén för hur plagget ska se ut är toppen, men att inköparna köpt upp bulk av snarlika snabbsydda kläder/ material på en billig asiatisk marknad, och slängt på lite dekorationer.



Kvalitet för mig är kläder i bra material, med väldesignade mönster och detaljer, genomtänkt passform och noggrann sömnad.

Då är det helt ok med högre priser- smakar det så kostar det helt enkelt.



Jag vet att du är en smart tjej, och detsamma gäller säkert de flesta OM-kunderna, så jag är ständigt förvånad.

Nu blir ju du sponsrad med många plagg, och kan sälja plagg vidare till dyra priser, vilket ju är toppen.



Om du håller ögonen öppna på marknader i Thailand tror jag att du kommer att hitta massor av fina plagg i bohem-chic stil, i liknande kvalitet, men jättebilligt.

Min favoritmarknad är Chatuchak i Bangkok, sjukt stor och helt underbar. (Förutom djurdelen, som ger mig magont varje gång jag kommer i närheten av den.)



Du har ju rest så mycket så du vet säkert vad du ska kolla efter då det gäller varor, men jag tänkte dela med mig av ett eget misstag. Jag har köpt flera jättefina skinnväskor, både med "märke" (hrmhrm) och utan. Välsydda, fina detaljer, och bra kvalitet på skinnet. Någon liten skavank- kanske i lädrets infärgning, eller i något snett stygn i en söm skvallrar om att det inte är äkta märkesvara, men sånt tycker jag att man kan räkna med för det priset man betalar (Runt 400 kr för de allra finaste skinnväskorna jag köpt). Jag är petig, så de flesta skulle nog inte ens lagt märke till de ev. felen. MEN där mina väskor brustit i kvalitet är i metalldetaljerna, som relativt snabbt gått sönder på flera av dem. Det är ju svårt att se om metallen är välgjuten eller inte, så där kan tillverkarna spara in och använda det billigaste. Värt att dra inte bara i sömmar (Som man rekommenderas göra för att kolla kvaliten.), utan i alla metallspännen också...



Ett långt inlägg, som jag hoppas du inte tar som ett påhopp på dig, jag är bara så kritisk till hela märkeshypen.

#3 - ♥ L A I L A ♥

åå vad fint =)