bambi

Att blogga om sina barn
För ett tag sen fick jag denna fråga i bloggen (förlåt att det har tagit så lång tid att svara):

e
om God morgon!:
Nu är jag nog lite sent ute med frågan, men jag provar iaf.
Hur resonerar du när du väljer att dela med dej av dina barns liv på Internet? Det är ju inget de väljer själva och kan kontrollera? Skulle du själv uppskatta om någon annan skrev om ditt liv på internet utan att du kan skulle kunna påverka?
Nu tycker jag ju om din blogg och tycker inte du skriver något negativt eller "hänger ut dina barn" på något negativt sätt. Jag bara undrar hur du resonerat i frågan innan du valde att skriva om dina barn för "allmänheten".
Jag har själv en blogg (jobbar som utvecklare men är även utbildad copy och har frilansat som reseskribent) där jag skriver om och lägger upp bilder på mina barn - men jag har valt att lösenordsskydda den och bara göra den tillgänglig för de som redan finns i våra liv och som redan känner min familj, just för att jag inte känner att jag har rätt att lämna ut mina barns liv.
Detta är inget som helst påhopp, jag funderade länge själv på lösenordsskyddad blogg eller ej, jag är mest nyfiken på hur du resonerat! :)



Jag tänker som så att jag skulle tycka att det var jätteroligt att läsa om min uppväxt och se massor med bilder från min barndom om min mamma hade bloggat om mig när jag var liten. Men jag förstår och respekterar dom som vill skydda sina barns integritet och inte lägga ut deras liv på internet, men jag har alltid varit en väldigt öppen person och berättar gärna om min uppväxt, mina föräldrars skilsmässa, etc för andra (även dom jag inte känner så väl) så därför känns det ganska naturligt för mig att berätta om mitt liv som det är just nu. För jag känner ofta som om bloggen och ni som läser den är mina vänner och precis som om jag skulle berätta om t.ex. Zacks dag på dagis för en vän så berättar jag det för bloggen!

Jag bloggar inte om pinsamma eller jobbiga saker som barnen och/eller sambon är med om för att det är inget jag själv skulle vilja att någon skrev om mig.

Många utav våra släkt och vänner följer bloggen (bland annat min syster i USA *vinkar till Pia*) och det är jätteroligt att dom kan följa barnens utveckling och liv även fast vi inte träffas varje dag.

Men eftersom jag väljer att blogga om mitt liv och jag just nu är mammaledig så skulle det bli väldigt tomt och konstigt om jag utelämnade barnen.
#1 - Malin

Låter som en otroligt sund inställning till varför du bloggar om dina fina barn :)

#2 - Tess

Bra förklaring! Jag skriver om mitt barn också och har med någon bild ibland, men skriver inte lika öppet och utlämnande som jag gör om mig själv. Men han är ju en del av mitt liv så att skriva något då och då känns mer naturligt än att utelämna helt :-)

#3 - Viktoria

Hej!

Vad kul att du tog upp denna fragan. Jag haller just nu pa att skriva min C-uppsats om amnet.

Hur kanner du for t.ex mammabloggare som tjanar pengar pa sina bloggar? Och som far barnklader skickade till sig. Tycker du inte att det ar att utnyttja sina barn som reklampelare?

Du far jattegarna skriva till min mejl om du vill diskutera fragan ytterliggare.

Skulle va kul att hora lite mer av dina tankar, och jag skulle aven vilja fraga om det gar bra att jag skriver lite om din i min uppsats?

Kram!

#4 - Sarah

Jag tycker det är helt okej att man bloggar om sina barn, beroende på vad man skriver såklart. Du har hittat en fin balans.



Jag själv har svårt att hitta balansen så jag skriver väldigt lite om min son och har nästan aldrig foton med i bloggen på honom. Jag värnar om hans integritet eftersom han inte själv kan bestämma över om det är okej med honom om vad jag skriver. Samma sak gäller dop, han får själv bestämma över det när han blir tillräckligt stor.



Ha det bra!