bambi

Föräldrakooperativ
Är precis hemkommen från styrelsemöte på Zacks förskola. Vi sitter nämligen i styrelsen och sköter förskolans ekonomi. Det är så det är när barnet går på ett föräldrakooperativ. Det innebär en del extra arbete (vi jourar även vid sjukdom) men man får en bra inblick i förskolan. Det känns verkligen som om vi har koll på vad som händer på förskolan, där Zack är varje dag! Superviktigt ju! Så jag kan verkligen rekommendera föräldrakooperativ vid val av förskola.

Är det någon annan som har några erfarenhet av föräldrakooperativ? Vad tycker ni om det?
#1 - Helen

Jag sitter också som kassör i ett föräldrakooperativ, som vi är på väg att ombilda till ett personalkooperativ. Det har varit väldigt lärorikt att sitta med i styrelsen men det är också många myndighetskrav som arbetsgivare mm som jag upplever vara svårt att hinna med när man jobbar och att man inte heller har den dagliga insynen i verksamheten. Det vi också upplevt att det är också jobbigt för personalen att byta chef var annat till fjärde år för längre än så sitter oftast inte ordförande. Det kan bli nya direktiv och nya samarbetssätt mellan personal och styrelse då.

Jag är i grunden positiv till föräldrakooperativ, men jag kan också se nackdelarna.

De privata alternativen kan bli lite mer familjära.

/Helen

#2 - elise

Tycker det är obehagligt att alla föräldrar får vikariera på förskolan utan kompetens samt utan utdrag ur polisregister som det är krav att all personal ska lämna. Vi funderade på föräldrarkooperativ ett tag, men det gjorde att vi ändrade oss..

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

elise Hos oss måste alla föräldrar lämna utdrag ur polisregistret!

#4 - elise

Mycket bra!! tummen upp Inte på den förskolan vi besökte..

#5 - Carola

Vi har våra barn på ett föräldrakooperativ som vi dock har tagit bort jour från, det var många som inte hade möjlighet att joura så vi har skapat en egen vikarielista istället.

Jag har suttit som ordförande på vår förskola, det var roligt och lärorikt, tyvärr hann jag inte riktigt med det när jag började plugga, nu sitter jag "bara" som styrelseledamot och barnköansvarig.

Jag är väldigt positivt inställd till föräldrakooperativ, iaf när de är som vårt, bättre personaltäthet, samma vikarier hela tiden, barnen får gå på teater, bio, utflykter och sådant mer än på de flesta kommunala. Men visst, en del jobb är det med det... men det är lärorikt för oss föräldrar också.

#6 - Tess

Jag vill verkligen ha inblick i förskolans arbete, men första valet för oss är Öppna förskolan. Ska sedan försöka flexa så att vi inte behöver någon förskola förrän Connor blivit äldre.