bambi

Fransk bröllopstårta
Idag ska min vigselring vara klar. Det ska bli så kul att hämta den!!

Jag mailar lite med vår bröllopskoordinator i Thailand och hon har berättat att vi får bestämma menyn tillsammans med kocken två dagar innan bröllopet. Sen så har dom en fransk bagare som fixar bröllopstårtor. När jag googlar på "french wedding cake" så kommer denna upp:



Ser den inte ut som en julgran? Känns mer som en jultårta än en bröllopstårta. Och det fanns flera liknande tårtor under "french wedding cake", så det verkar vara någon slags traditionell fransk bröllopstårta.

Som ni förstår så är tårtan viktig för mig. Jag skiter i middagen, det blir väl ändå någon thailändsk mat, men tårtan måste ju bli god! Jag vill gärna ha en chokladtårta, eller nåt i den här stilen:



Ja, jag älskar cupcakes... ;)

#1 - Marika

jag har följt din blogg ett bra tag och har förstått att du älskar cupcakes, så det är klart ni ska ha cupcakes på ert bröllop :). jag gifte mig i sommras och vet precis vilken planering ni håller på med just nu : roligt.! njut av varje sekund!

#2 - Lena -Chokladmamman

Förstår absolut att tårtan är viktig. Jag gifte mig för drygt tre ås sedan och valde den godaste tårtan jag någonsin smakat. Den såg väl egentligen rätt vanlig ut men tycker den smakar gudomligt. En chokladmouseetårta med någon hallonfyllning i mitten. Jag hade bestämt att vi på varje årsdag skulle köpa den tårtan och mumsa på, men min man är inte lika förtjust i tårtor och kakor som jag är tyvärr så det har inte blivit av än. Men nästa år då tusan ska jag köpa den!!!

#3 - Lena D

Jag har sett ett program om just denna tårta. Undrar om det var på BBC food. En riktig inhemsk tårta och alla bollar är fastklistrade med socker i varandra. Man använder en konformad ställning och sedan lyfts hela kalaset upp från ställningen och så ringlas choklad eller liknande över. Tror inte detta är en tårta för er. Nu känner jag inte er i och för sig men... Kör på god choklad cupcakes eller chokladmousse tårta. Det verkar mer er stil.

#4 - Martina

Dt är ju orginellt att bjuda på cupcakes så. Och enkelt! De som är med tar en cupcake och kan enkelt gå runt och smaska på den. (Om ni nu inte ska servera "bröllopstårtan" sittandes såklart :-)

#5 - Michelle von Walden

Mysig Cupcake tårta, en sån skulle jag helt klart ha om jag inte hade velat ha en er traditionell, men jag gillar verkligen idén =)