bambi

Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor
En smakrik och färgglad maträtt! Det var första gången jag gjorde denna maträtt och första gången jag köpte rättika (visste inte ens att det fanns en rotfrukt som hette så). Men gott blev det och kommer helt klart lagas igen!



½ dl ströbröd
1 dl vatten
500 gr köttfärs
1 ägg
2 msk koriander
1 msk sambal oelek
1 tsk salt

300 gr rättika
200 gr morötter
200 gr palsternacka
1 st röd paprika
1 st purjolök
2 msk olja
2 msk limesaft
1 msk socker
1 tsk salt

1. Lägg ströbröd i vatten i ca 5 min. Blanda det med köttfärs, ägg, koriander, sambal och salt.
2. Forma färsen till små, avlånga järpar. Stek järparna runt om i ca 8 min.
3. Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 min under omrörning. Rör i limesaft, socker och salt.
4. Servera järparna med dom wokade rotfruktsstrimlorna och ris.
#1 - Sara Jonssson

Hej! Först av allt vill jag tacka för de härliga krämerna jag vann av dig som nu har kommit med posten. Tack så mycket! =) Nu kommer det bli en mjuk höst. Sedan vill jag säga att receptet ser mycket gott ut. Det måste jag prova inom kort! =)

/Sara

#2 - Christine

Det här ska jag prova i veckan!