½ dl ströbröd
1 dl vatten
500 gr köttfärs
1 ägg
2 msk koriander
1 msk sambal oelek
1 tsk salt
300 gr rättika
200 gr morötter
200 gr palsternacka
1 st röd paprika
1 st purjolök
2 msk olja
2 msk limesaft
1 msk socker
1 tsk salt
1. Lägg ströbröd i vatten i ca 5 min. Blanda det med köttfärs, ägg, koriander, sambal och salt.
2. Forma färsen till små, avlånga järpar. Stek järparna runt om i ca 8 min.
3. Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 min under omrörning. Rör i limesaft, socker och salt.
4. Servera järparna med dom wokade rotfruktsstrimlorna och ris.