bambi

Med en doft av vitlök, rosmarin och citron...

Kvällens middag var lite av ett experiment men åh så gott det blev! Det doftade verkligen härligt i köket!

När jag gick i affären och funderade över vad vi skulle äta till middag så såg jag att dom hade färsk rosmarin i krukor i affären och så var det extrapris på färsk kyckling och det passar ju så bra ihop! Sen så blev det en påse delikatesspotatis för 9,90 och en massa vitlök och citron. Voila! En supergod middag! Rosmarinkyckling med ugnsbakad vitlökspotatis!



4-5 st kycklingfiléer
färsk rosmarin
4-5 vitlöksklyftor
1 citron
5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1-2 kg potatis (gärna små delikatesspotatis)
2 gula lökar
50 g smör
1 msk olja

1. Börja med att ta fram smöret så att det mjuknar lite. Blanda sen smör, olja, 2-3 klyftor vitlök och ca 1 msk färsk rosmarin.
2. Skölj och skrubba potatisen. Lägg sedan ut den i en ugnsfast form. Skär löken (gullöken) i klyftor och lägg bland potatisen. Pensla på vitlökssmöret på potatisen och löken.



3. Låt potatisen ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter (känn med en sticka).
4. SKär kycklingfiléerna i 3 bitar på längden och stek i en stekpanna tills dom får lite färg.
5. Blanda grädde, buljongtärning, citronsaft, hackad vitlök och hackad rosmarin i en gryta. Ha i filéerna i grytan och låt puttra i ca 20 minuter.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

#1 - ERIKA

Men mums så gott, måste jag pröva!

#2 - Martina

Åh vad gott det lät

#3 - Emma

Å vad gott det såg ut ...