bambi

Ost- och skinkpaj
Detta är en lättare variant av den vanliga ost- och skinkpajen. Vi åt denna igår och alla gillade den  :)



Pajskal
75 gram  smör
1,5 dl  grahamsmjöl
1,5 dl  vetemjöl
2,5 msk  kesella gourmet
3 msk  vatten
0,5 tsk  salt

Fyllning
150 gram  rökt skinka
1,5 dl  ost 17% fett
3 st  ägg
2,5 dl  mellanmjölk
0,5 dl  kesella gourmet
1 krm  salt
1 krm  peppar


1. Arbeta ihop en deg av mjöl, smör, salt, kesella och vatten i en skål eller matberedare.

2. Klä en pajform med degen och ställ kallt i ca 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter

5. Riv osten och skär skinkan i bitar.

6. Vispa ihop ägg, kesella, och mjölk och krydda med salt och peppar.

7. Ta ut pajskalet och fyll med skinkbitar och den rivna osten. Häll över äggstanningen. Grädda ca 25 minuter.
#1 - Christine

Vad bra med ett pajrecept som inte är så fett!

#2 - Britta Bloggar

Mmmm ser gott ut!

#3 - Anonym

lät jättegott! kanske man kunde byta ut det mesta av osten mot keso?