bambi

På tal om kvalité...


Jag tvättade två utav Zacks tröjor/bodies för första gången idag och det var ganska stor skillnad på dom efter den där första tvätten (och då hade jag tvättat samma i samma tvätt så det var ingen skillnad på temperatur eller liknande).

Det kanske inte syns på långt håll, men när man kollar noggrannt så ser man att den vänstra tröjan från H&M är lite tvättblekt och små-luddig (syns mest på dom svarta partierna).



Och om man jämför med bodyn från Småfolk så är skillnaden enorm. Den ser fortfarande ny ut:



Och det har till och med blivit ett litet hål i en av sömmarna på H&M tröjan:


Det lustiga är att jag köpte bodyn från Småfolk på rea för bara 131 kr. så den kostade inte så mycket mer än H&M tröjan, som kostade 129 kr.
#1 - Forbid Me Not

Jättesvårt att komma in på din blogg idag, man blir skickad både hit och dit och bloggen ser jättekonstig ut just nu? Håller du på och gör om eller är det något annat??



Och kvalla, japp, fast jag tycker nog att du måste hittat ett måndagsexemplar på HM- tröjan...men när priset är detsamma så, visst kvalitet först! Grejen är ju att desto större ungarna blir desto mer sliter de ut kläderna, så de går knappt att ärva och ännu mindre sälja vidare. Och det är likadant med "kvalitetsmärkena" där...dvs mina telingar sliter hål på dem lika fort och glatt som de gör med det billiga från HM...och då får det bli HM.... ;-)

#2 - BAMBI

Forbid me not Nej, jag håller inte på med bloggen och härifrån ser allt ut som vanligt! Konstigt!

#3 - elli

Min James har en likadan tröjja från hm men den ser inte alls ut sådär och då har jag tvättat den ett par gånger.

Vi använder sonett när vi tvättar och de är ju väldigt snällt mot kläder.

#4 - Maria

Jag håller delvis med. Exempelvis är POP's ytterkläder helt outstanding, men kvalitén på kläderna har verkligen blivit till det sämre. Tvättnoppor och tryck som spricker efter bara några få omgångar i tvättmaskinen. Inte alla plagg, men det förekommer ofta tyvärr. Och i paritet med vad man betalar är det inte vad man förväntar sig.

Molo ska vi inte prata om! Det är skitdåligt kvalité, tvättluddiga och bleks på en gång. Fruktansvärda överpriser på 379:- per tröja... man köper dme enbart för märket och de fina trycken.

HM - ja, man får vad man betalar för. Däremot så har vi faktiskt några plagg som vi tvättat supermycket och som fortfarande håller formen och trycken är hela! Lite blekta färger, men man kan leva med det.

#5 - ♥anna♥

Tänk på att tvätta kläder med vit baksida i ljustvätt och inte ihop med färgad. Då blir de dassiga direkt. Ser ut som hmtröjan är vit på insidan och tryckt med färg på utsidan ?? och bodyn är lila rakt igenom. Alltså ska de inte tvättas ihop..



Sen är det klart att det är stor skillnad kvalitetsmässigt på olika märken. Men man får inte alltid det man betalar för tyvärr, tycker jag.