bambi

Stora nyheter!
Idag när jag hämtade Zack på dagis så kom TVÅ av pedagogerna fram och är väldigt ivriga och skulle berätta stora nyheter! Zack hade suttit på pottan på dagis! Han hade själv sagt att han ville sitta på pottan när ett annat barn hade gjort det. Det hade inte kommit nåt men han fick massor med beröm och dom sa att han var så modig.

Det kändes som om dom gjorde en väldigt stor grej av det hela. Men det kanske man ska?

Vi har ju inte pressat Zack något alls när det gäller pottan och ett tag så trodde jag att han var redo att börja sitta på den... men icke! Men nu kanske? Fast han får säga till själv när han vill. Han brukar börja med saker på dagis först och sen kommer det här hemma efter ett tag (som när han började äta själv, äta medbestik, mm).
#1 - Lady Dahmer - confessions of a neurotic attentionwhore

jag har läst massvis med gånger att man ska behandla det som vilken normal grej som helst och inte göra stort väsen av det.



men sen kan jag bara relatera till mitt jobb där jag hjälptåtskilliga barn att gå på potta/toa. Det verkar vara vanligt att barn tycker det är läskigt att göra det på dagis (fast ninte hemma) och där har jag märkt att det gör otrolig skillnad att göra just en stor grej av det. Fast på rätt sätt givetvis. Det ska inte bli överväldigande, utan bara få barnet att känna att wow det här fixar jag. :-)

#2 - Anonym

Oj vad konstigt. Jag är förskollärare och vi gör aldrig en stor grej av varken när det gäller potträning eller när barnen äter duktigt, det är primära behov.