bambi

Vecka 40 - #366 Broken coat


Denna veckas Odd Molly är min nya vinterjacka, höstkollektionens dunjacka #366 Broken coat. Den finns i fem färger, dark grey, lite military, velvet, vintage chalk (finns ingen produktbild på den) och vintage powder.


Jag hade ju länge en Overcast coat och var himla nöjd med den så jag tänkte att jag skulle testa en dunjacka nu när jag bytte vinterjacka.

Det är en relativt enkel dunjacka med små enkla men ack så fina detaljer. Så som dom fina träknapparna med fjärilar och snörningen i midjan som man kan dra åt för en mer smickrande figur.

Pälsen i huvan är getpäls och är inte riktigt lika lurvig i verkligheten som på bilderna. Men den är skön och mjuk om öronen.

Broken coat är en extremt varm jacka. Jag kan säga att den dagen jag hade på mig min så var jag alledeles för varm, det är för tidigt att börja använda den redan. Men jag skriver detta inlägg redan nu eftersom det börjar ju bli dags att köpa vinterjacka (om ni inte redan har gjort det).

Den är mysig och mjuk. Jag tar alltid en storlek större än vanligt på mina Odd Molly jackor, så jag har en storlek 3 på min istället för storlek 2 som jag vanligtvis har. Jag tycker att en jacka inte ska sitta tajt och man ska utan problem kunna ha en kofta under (vilket i och för sig inte behövs i denna varma jacka).



Broken coat kostar 3700 kr. och finns bland annat hos AjaBaja, Elin Maria, Rus och Bohemia Design
#1 - Evelina

Vad fin den är på dig! På bild tycker jag den ser "Konstig" ut och inte alls snygg. Men på dig blev det ju en helt annan jacka :)

Själv fick jag en Overcast coat igår och tycker den är supervarm...hoppas jag blir nöjd :)



Kram

#2 - erika

tycker verkligen inte om att de börjat använda så mkt djur i sina kläder, dun och skinn och päls. äckligt! synd på en så fin jacka att stoppa den med dun och sätta på riktigt skinn. hade blivit mer användbar om den varit vanlig täckjacka ju. dunjacka passar ju sällan här i sthlm, de blir för varma.

#3 - erika

...men jag håller med dig om att man ofta ska gå upp en storlek på jackor. nu faller den verkligen snyggt på dig. även om man inte har tjock tröja under så ser det bättre ut med lite luft i jackan och snyggt fall. många man ser på stan har ju för små och trånga jackor. är själv rätt liten och brukar ofta behöva xs och 0 i Om men på jackor blir det alltid small.

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

erika Getpäls är ändå något bättre än andra sorters päls. För jag tycker ändå att det är skillnad på päls och päls.



Precis som fårfället som vi fick av sambons farmor som hon själv hade gjort så tas hela djuret till vara. Till skillnad från t.ex. minkar som bara föds upp för pälsens skull...