Den perfekta presenten till en jurist

Idag kom sambons (mycket försenade) examenspresent, nämligen en gammal lagbok från 1736. Allra första upplagan kom 1734.


Sambon blev mycket glad för sin present, trots att skicket kanske inte var den bästa. Någon har ju till och med skrivit i den!  ;)

Det står ofta att den som begår brotten ska mista ära och liv eller att den ska få fyrtio par spö (!). Den är faktiskt ganska så intressant att titta i. Och den är helt klart den äldsta boken vi äger!


 

Titta vem jag fick besök av idag!Någon tycker att jag ska jobba på att hålla mitt löfte...


 

Hopp-premiär!

Idag fick Leah premiär-prova storebrors gamla hoppgunga. Hon fattade inte riktigt vad hon skulle göra i den, men hon lär sig nog snart! Zack gillade den massor när han var liten i allafall.

 


 

En hög med nya mollysar

Igår så kom mitt efterlängtade paket med Mollysar från deepFling! Man blir så glad när ett stort paket dyker upp så där, blir som ett barn på julafton! Hela sju stycken som jag hade reserverat för länge sen (alltså innan vi skulle hårdspara, så därför ska jag sälja några). Bland annat så var min kära Dish blouse (den beiga tunikan) med i paketet som jag funderar på att ha på mig när vi gifter oss.
Long lovely knitten kom även en i rött och den har jag redan lagt ut på tradera (det får räcka med en, den mörkgråa), likaså Mulholland alpaca coat (den gråa koftan). Sen funderar jag även på att kanske sälja den svarta Looker dress... men vi får se.


Om ni är intresserad av någon av dom som jag har lagt ut på Tradera så finns mina annonser här.

 

Svar på Frågestund

Christine om Frågestund:
Skulle ni kunna tänka er fler barn i framtiden?

Svar: Nej, vi vill inte ha några fler barn och vi är helt överens när det gäller den frågan.


Emma om Frågestund:
Jag undrar över er barnvagn, vi letar syskon vagn just nu och tittar lite på en P &T men det känns lite som att det minsta barnet inte ser så mycket ut ? Är den lätt att fälla ihop osv vad tycker ni om den? + och -

Svar: Jo, men det känns som om Leah ser en hel del när hon tittar ut på sidan så där. Men samtidigt så ska hon inte se för mycket känns det som, nu när hon är så liten. Ja, den är lätt att fälla ihop.

Jag har skrivit ett helt inlägg om vad jag tycker om vår P&T här:

http://bambi.blogg.se/2010/august/phil-ted-recension-20.html


Ester  om Frågestund:
Hej! Är jätteinne på att verkligen satsa på min blogg, men har svårt att lära mig hur allt funkar. Vill kunna köra tävlingar och sånt, öka antalet läsare och kommentarer. Min design är inte så kul den heller men jag vet inte hur jag ska få till det. Alla tips är välkomna!

Svar: Jag har samlat alla mina bloggtips, under kategorin


(finns i menyn här till höger).

Tips om hur man kan skaffa sponsorer hittar du här:
http://bambi.blogg.se/2010/june/sponsring-pa-bloggar.html


Amanda  om Frågestund:
Om ni skulle få fler barn, vad skulle de heta då? (tror ni)

Svar: Jag ville ju att Leah skulle heta Elise, vilket hon nu heter i andra namn. Annars så gillar jag namnen Isola, Meja, Vincent (som var det andra namnet som vi stod och valde mellan till Zack) och Aaron.


Malin  om Frågestund:
Vart har du köpt Zacks fina stjärnförvaringslådor? =)

Svar: Haha, jag har fått den här frågan flera gånger! Dom verkar vara populära! Jag bloggade om lådan i gamla bloggen:
http://bambi.bloggagratis.se/2008/12/12/1189368-tralada-for-leksaker/

Den kom ifrån My Cards & Home, men dom verkar inte ha kvar den nu...


Sofia om Frågestund:
Kommer du lära dina barn engelska? Jag tänkte eftersom du är född i USA :).
Skulle du kunna döpa ditt barn till ett könsneutralt namn bara för att du är intresserad av genus?

Svar: Jag hade ju en tanke att jag skulle prata engelska med Zack bara och sambon skulle prata svenska (men detta var innan han föddes). Jag hade en lärare på lärarutbildningen som berättade att hon alltid pratade engelska med barnen när dom var i bilen, på så sätt blev det av och det blev en "engelskazon". Det är kanske nåt jag ska testa, för jag vill gärna att barnen ska lära sig engelska tidigt.

Jag tycker inte att det finns så många fina könsneutrala namn, tyvärr. Sen så är jag inte ensam om att bestämma såna saker och sambon brinner inte lika mycket för genus som mig.


Lina  om Frågestund:
Jag är som du som vill klä mitt barn i alla färger och att inget ska förvägras pga könet. Men hur skulle du agera om ditt barn inte vill använda den ena eller andra färgen som han/hon har gillat förr bara för att det nu lärt sig av dagis (och andra) vad flickor resp. pojkar får ha?
Har nämligen det problemet, och jag får hela tiden höra att hon vill ha rosa och klänningar för hon vill vara fin som de andra flickorna.

Svar: Jag har ju sagt att när barnen är så stora att dom själva vill bestämma vad dom ska ha på sig så ska dom få göra det. Men dom kommer förstås inte få klä sig hur som helst.

Om Leah får en period då hon bara vill ha rosa klänningar så kommer jag nog prata med henne om att hon är fin i vad hon är har på sig. Att det fina sitter inte i kläderna. Sen så får hon (och jag) lära sig att kompromissa och kanske ha en grön enkel klänning, t.ex.


matilde om Frågestund:
kan du inte starta en swap på nätet för odd mollykläder?

hur upptäckte du cancern?

vad sak ni göra i thailand hela tiden? är ni soldyrkare som pressar eller äventyrare? SKa ni även besöka grannländer?

har du hittat bröllopsklänning?

VARFÖR är vissa människor SÅ engagerade i genus.........är det så farligt egentligen? Små barn har ju på sig det som vi vuxna väljer och senare v'ljder de ju själva efter vad de gillar............jag tycker snarare att debatten kring genus och att allt ska vara neutralt eller unisex är hetsigare..........varöfr göra det till ett problem? Man köper ju det som man gillar , eller?

Tränar du eller motionerar på något sätt?

MVH Matilde

Svar: Oj, så mycket frågor. Jag tar dom var och en för sig.

1. Jag hade en Odd Molly swap förut, Molly Mall men det blev så mycket att administrera med den.

2. Jag hade en knöl på höger sida om halsen. Jag hade den i flera år utan att den gjorde ont eller förändrades. Eftersom jag hade fått frikort efter min jobbiga graviditet med Leah så tänkte jag att jag skulle passa på och gå till läkaren och kolla upp den där knölen när det ändå var gratis och jag hade tid... och så visade det sig vara cancer!

3. Jag älskar att sola, så jag vill mestadels sola och bada. Men sambon älskar att dyka och försöker övertala mig att jag ska ta dykcert. Sen så blir det att vi ska åka runt lite och turista. vi ska bara vara i Thailand.

4. Ja, jag tror att det blir någon av dessa:

http://bambi.blogg.se/2010/september/barfota-i-en-molly.html

5. Vad vi har på oss påverkar hur vi blir bemötta. Om jag har på mig en svart kavaj eller en färgglad tröja med röda blommor så kommer jag att bli bemött på olika sätt och så är det även för små barn och detta i sin tur påverkar deras självbild. Så därför känns det väldigt viktigt för mig vad mina barn har på sig.

5. Nej, jag tränar inte... tar bara promenader då och då.


Anna om Frågestund:
Hur träffade du din sambo?

Svar: Vi träffades på nätet, när internet var helt nytt. Vi chattade båda på IRC då vi gick på gymnasiet båda två. Men jag hade redan pojkvän så det blev inget mellan oss då. Sen några år senare när vi båda var singlar (22 år gamla) så hittade sambon mig på en annan mötesplats och skrev till mig "var det inte du jag chattade med förut?" och så tog vi upp kontakten igen. Det kändes lite som om det var menat att det skulle bli vi eftersom vi hittade tillbaka till varandra så där...


Christine om Frågestund:
Har du några favoritställen på söder, som vi ickestockholmare borde besöka när vi är där?

Svar: Favoritcafét heter Baresso och ligger vid Södra station. Supergod kladdkaka och nachostallrik.

Favoritlekparken heter Bergsgruvan och ligger nära Södra station också.

Favoritbutiken här på Söder är nog Pure and Simple. Dom har Odd Molly, Hunky Dory och en massa andra fina klädmärken. Men även jättefinasmycken och doftljus. Ligger vid Mariatorget.

Bästa lunchstället måste nog vara Kolgrillen på Folkungagatan (nära t-stationen Medborgarplatsen). Grillspet som grillas på kolgrill, supergott!

Och om ni är i närheten av Götgatan så bara MÅSTE ni testa den egengjorda italienska glassen som finns hos Feca. Gudomlig!


Frida om Frågestund:
Hej! Vad fin din nya header är!
Tänkte bara fråga om det kommer någon blå odd molly lovely knit i vår (alltså i bomull) ?Svar: Tack! Ja, det kommer en i färgen indigo med ett jättefint knytband i färgen berry!


Dr Molly   om Frågestund:
Hej Bambi!! Vad är det för fin crochet lovely knit i lila med rosa knytband?? KRAM

Svar: Det är den nya Lovely knit pointelle cardigan som jag bloggade om tidigare här: http://bambi.blogg.se/2010/august/varen-bjuder-pa-mycket-fint.html


om Frågestund:
Hej, alla saker du får och gör reklam för tycker du verkligen de är bra och har testat dem? Fråga två är hur får du inbjudningar till alla event du går på, t.ex. på P&P?

Svar: I början när jag fick saker via bloggen så var jag ju så glad för att jag fick nånting så då bloggade jag om ALLT och tog emot allt. Men nu väljer jag ut saker som jag själv är intresserad av och tackar nej till en hel del förfrågningar. Jag har faktiskt också en hel påse full med saker som jag har fått skickade till mig som jag inte vill ha (funderar på att lotta ut sakerna här på bloggen) och som jag då alltså inte har bloggat om. Så nu för tiden så bloggar jag bara om saker som jag själv gillar!

Inbjudningar till t.ex. Po.P. och KappAhl får jag via olika PR-byråer som kontaktar mig. 


Pudding   om Frågestund:
Tycker att du har en trevlig blogg,och har egentligen ingen fråga att ställa - har bara en nyfiken liten undran! Lyckas du bra med att hålla din vikt? Tänker på alla godsaker som bakas och alla goda recept som du visar!

Svar: Just nu är det nog mest för att jag ammar som jag kan hålla vikten. Även att leka med Zack gör nog mycket, vi springer runt och han rider på min rygg, etc. Men jag håller på och drar ner på amningen så jag måste nog dra ner på alla godsaker också. Jag har även tänkt komma i form lite inför bröllopet (man vill ju se bra ut på alla bröllopsbilder). Men jag har väldigt lätt för att pendla upp och ner i vikt.


Christine om Frågestund:
Vilken bok läser du just nu? Några bra boktips? Prenumererar du på någon tidning?

Svar: Jag tänkte börja läsa Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst (har hört mycket gott om den).


Några av mina favoritböcker är: Karin Alvtegens böcker slukar jag (kan läsa ut dom på en dag), men det är inga litterära mästerverk.. haha. Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare och jag läser helst hennes böcker på engelska. Jag tror inte att jag har stött på någon bok av henne som har varit dålig! Toni Morrison är också en favoit och The Bluest Eye skrev jag min C-uppsats om. Men jag gillar även hennes bok Sula som handlar om en stark svart kvinna. Egalias döttrar är min favorit bok inom genus-genren. Den öppnar verkligen upp ögonen, för i boken så är allt tvärtom. Männen tar hand om barnen och hemmet och kvinnorna är ute och jobbar. Könsrollerna blir så tydliga när man vänder på dom! 1984 är min absoluta favoritbok (sambons också tydligen, när jag frågade honom). En mycket bra och spännande bok som ifrågasätter samhället!

Ja, jag prenumerar faktiskt på tre tidningar. Alla handlar om barn... haha.. Jag prenumerar på Mama, Föräldrar & barn och Vi Föräldrar.


therese   om Frågestund:
Hej,
det är ju onekligen en hel del fina och dyra presenter du får. Hur gör du med skatteinbetalningen av förmånerna? Intressant nu då det varit jakt på diverse bloggerskor och det de får.
mvh therese

Svar: Med en sambo som är jurist så är jag noga med att följa lagarna kring marknadsföring och skriver därför alltid ut när jag har fått en produkt. Svärfar är revisor (han är faktiskt Kenzas revisor) och är insatt i detta med att skatta för saker man får.

Linn om Frågestund:
Jag har också en sambo som är jurist och som söker tingsplats just nu. Är därför nyfiken på allt som har med din blivande makes karriär att göra, synd att inte han har en blogg också :).

Hur tycker ni att det funkar hittills att jobba på domstol och ha små barn? (Vet ju att han jobbade på byrå tidigare och tyckte det var väl tungt att få ihop med familjelivet). Trivs han på jobbet? :)

Svar: Ja, han trivs VÄLDIGT bra. Jag blir nästan lite avundsjuk för det verkar vara ett väldigt roligt och varierande jobb.

Det som var jobbigast med byråjobbet var ju att det ofta blev långa dagar och vissa dagar så träffade han inte Zack alls. Nu har han ju bestämda arbetstider och om han måste jobba över (vilket han gör ibland) så får han flexa ut det senare.


Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan om Frågestund:
Ångrar du något i ditt liv?

Hur ser du på feminism? Vad innebär det för dej?

Svar: Ja, det finns det men det är inget jag vill berätta om i bloggen.

Feminism har ju fått en sån negativ klang, tyvärr. Så jag brukar inte kalla mig själv för feminist, utan genusmedveten. Jag tror också att många stänger av öronen när dom hör ordet feminist så det kan göra att folk inte vill lyssna och att dom har en massa fördomar så därför undviker jag det ordet lite. För mig innebär feminism att kvinnor ska ha lika rättigheter och vara jämnställda mannen och det är något som jag tror dom flesta är för. Men dom kanske inte vet hur dom kan påverka. Men jag anser att även mannen är diskriminerad och jag känner inte riktigt att feminism tar upp dom frågorna.
 

Nena   om Frågestund:
Vad är det för någon lila LK på bildcallaget till det här inslaget. Såg ju jättesnygg ut. Vilken kollektion kom den?

Svar: Den kommer till våren. Se svaret på liknande fråga här ovan.


Lotten om Frågestund:
Jag undrar hur mycket er resa kommer att kosta? Att vara borta i två månader måste bli väldigt dyrt. Hur har ni råd med det?

Svar: Vi har hållt på och sparat i snart ett år, men hård-sparat nu dom senaste månaderna. Men vi har inte direkt en dyr lägenhet, ingen ny tv (har en gammal tjock-tv), ingen ny fin bil, inga lån förutom CSN. Vi väljer att lägga pengar på andra saker. Sen så fick jag ut en slant från min sjukförsäkring när jag fick min cancerdiagnos så det går också till resan och bröllopet. Allt som allt så räknar vi med att våra 2 månader och bröllopet (inkl. ring) kommer att kosta runt 150000 kr.


Glialkali om Frågestund:
Hej! Hur mycket tid lägger du ner (typ pervecka) på bloggandet? Vad gör dina barn när du bloggar? Har du någon barnvakt då och då?

Svar: Jag lägger nog ner 2-3 timmar varje dag på bloggen. Oftast så bloggar jag på kvällarna när barnen sover (då förbereder jag inlägg som jag sen publicerar under dagen) och så bloggar jag under dagen då Zack är på dagis och Leah sover.

Ibland är barnen farmor och farfar barnvakt. Men det blir inte så ofta...


Anonym om Frågestund:
Vet du hur många läsare du har? Tänker du aldrig att "vad ska jag blogga om idag?" Känner du ingen press för att du måste komma på något intressant eller roligt? Varför läser folk om din blogg, tycker du? Ha en underbar bröllop i Thailand!!

Svar: Jag har ca 1200 unika läsare varje dag enligt blogg.se eller ca 1900 -2100 läsare enligt bloggtoppen. Alla räknare visar ju olika så det är svårt att veta exakt!

Jo, jag känner ibland press när det gäller bloggen. Men nu när jag har bloggat ett tag så har jag lärt mig lite vad det är som intresserar läsarna. Så jag brukar försöka bland lite, lite vardagliga saker med kanske nåt om barnmode eller Odd Molly på så sätt har jag alltid något att blogga om. För då tänker jag "jag har redan bloggat om vardagliga saker idag så nu kan jag blogga om mode..." och så letar jag upp något jag vill blogga om när det gäller mode.

Jag vet inte varför folk läser min blogg. Jag försöker skriva bloggen så som jag själv skulle vilja läsa en blogg och jag gillar många bilder och variation i innehållet... så det är kanske det mina läsare gillar också?

 

God morgon!

Idag känns det lite bättre, men jag hade lite feber igår kväll också... inte roligt med mjölkstockning. Jag fick det en gång under perioden jag ammade Zack också. Det jobbigaste är ju att man knappt kan röra sig eller ligga i någon bekväm ställning för då gör bröstet ont  :(

Vilka roliga frågor ni har ställt under frågestunden! Jag tar och besvarar dom under dagen... men ni kan fortfarande fråga om det är någon som kommer på en fråga så här i sista minuten  :)

Ha en underbar torsdag allihopa!!

 

Frågestund


Medans jag försöker bli av med den här hemska mjölkstockningen så kan vi köra en liten frågestund här på bloggen... det var ju ett tag sen! Så fråga på!!
 

Aj, aj, aj

Rödflammigt bröst, ont så fort jag rör mig och feber under natten. Ja... jag har fått mjölkstockning. Kombinationen kallare dagar och att jag har dragit ner på amningen har sagt sitt... Sambon är hemma idag och tar hand om mig och Leah, för jag kan knappt bära henne... gör så fasligt ont.

Ska nog ta en varm dusch nu och sen amma lite till... så hoppas jag att det går över snart!

 

Yes!! Civ 5 är här!!


Vissa saker går det inte att snåla in på. Speciellt inte om man har väntat i flera år på det...

Så nu vet ni vad jag ska göra ikväll!

//DATANÖRD

1337!!

 

Den tidiga språkutvecklingen

Vi har börjat titta nu på filmmaterialet om barns språkutveckling som ingår i undersökningen Zack är med i.


Det är över 5 timmar med filmmaterial så det kommer att ta ett tag att plöja igenom. Men det är otroligt intressant och det känns jätteroligt och nyttigt att få ta del av detta material. Så därför vill jag gärna dela med mig av det jag lär mig om språkutveckling med er så att ni också får uttnyttja denna kunskap!


Språkutvecklingen hänger ihop med så mycket annat, det sociala samspelet och den personliga utvecklingen. Man har också sett att den mycket tidiga språkutveckligen påverkar läs och skrivförmågan senare.

Det är väldigt viktigt att visa ett intresse för barnet och det barnet uppmärksammar. Man ska utnyttja alla olika situationer som man hamnar i och sätta ord på det som sker och det man ser. T.ex. om man kommer ut och det snöar så kan man prata om snön och snöflingor. Det blir mycket lättare för barnet att lära sig och förstå dessa ord än om man bara pratar om dom.

Som vuxen så kan man ofta vara stressad och inte ha så mycket tålamod, men om man vill gynna barnets språkutveckling så gäller det att ha bra med tålamod och låta barnet smälta situationen och det nya ordet och själv försöka få fram det nya ordet. Det är när dom vuxna slutar att prata och ser förväntansfull ut mot barnet som den förstår att det är en signal för den att börja prata. Sen är det viktigt att ge positiv respons tillbaka och gärna upprepa det nya ordet flera gånger.

Böcker är också en väldigt viktig del i barnets språkutveckling. Man har sett att barnböcker för 8-9 åringar innehåller 3 gånger så många olika ord än ett genomsnittligt avsnitt av en såpopera på tv. Det är väldigt stor skillnad på talspråk och skriftspråk!! Så läs mycket för barnen!  :)

 

Bara en helt vanlig tisdag...


Idag blev det en lunch med AnnaPizza Hut. Lite ångest blev det att jag åt ute i dessa spartider, men det är ju så jävla gott!

Innan lunchen så träffade vi på en gammal gubbe inne på banken som berättade att när han var ung så hade inte tjejer byxor. Han hade varit med om mycket under sitt liv och mycket har förändrats... det är så härligt att träffa på gamla människor och höra deras berättelser om livet och hur annorlunda allt kan vara.
Glöm inte att tävla om en jättefin skötväska från Willvin. Tävlar gör du här!

Det var fem vinnare i tävlingen om hudvårdskit från Decubal, men jag har bara svar från tre utav er (jag mailade till er alla)!! Om ni andra två inte svarar senast ikväll så måste jag dra andra vinnare!

 

Dodged a bullet

Det känns verkligen som om jag har haft tur i oturen. Jag tänker många gånger att den där onsdagen hos läkaren kunde ha slutat så annorlunda. Hon kunde ha sagt orden lymfom istället för papillär och cytostatika istället för operation.

Ärret på halsen blir en påminnelse för mig att det skulle ha kunnat slutat så mycket värre. Jag får bara en liten inblick i en cancerpatients värld. Istället för många operationer så blir det bara en operation (förhoppningsvis!) och istället för 5-10-15 strålbehandlingar så blir det bara en!

Jag kommer att få leva och se mina barn växa upp och jag kommer att må som vanligt efter denna cancer. Men den har lärt mig att vara tacksam för allt jag har och att man inte kan ta något för givet. Den där känslan av odödlighet och att "det händer aldrig mig" har försvunnit... tryggheten att man inte drabbas av hemskheter är bortblåst. För nu vet jag att det faktiskt kan hända mig och det påminns jag om varje gång jag ser ärret i spegeln.


 

Syskonbus!

Jag blir varm i hela hjärtat av att se Zack busa med Leah. Att höra hur dom skrattar tillsammans när han blåser på hennes mage är nog det bästa som finns!


 

Det går ju inte att säga nej till dom små liven


Då och då kommer grannflickorna förbi och säljer hembakade kakor eller muffins. 15 kronor för 2 muffins eller 4 kakor. Det går ju inte att tacka nej till! Nu när man själv är mamma så är man så blödig så fort barn kommer och säljer eller vill något, så det går bara inte att säga nej. Och igår så beställde vi en massa jultidningar (i september, det måste väl vara rekordtidigt?!?!)... även fast vi ska spara!

 

Soft bootsVarma och snygga soft boots från Elodie details. Försedd med detaljer som dragkedja för enkel av- och påtagning och ett elastiskt band runt vristen som håller dem på plats. Finns på Babyshop för 179 kr.


 

Ta en titt in i Zacks garderob


Zack börjar använda storlek 92 och 96 mer och mer nu. Han växer så det knakar.

Som jag har nämnt tidigare så försöker jag se till att alla färger finns med i Zacks garderob, allt från svart och blått till rosa och gult.

Förra veckan så stod jag och en annan mamma till en pojke på Zacks dagis och tittade på bilder dom hade satt upp på barnen. Jag sa att hennes son hade en väldigt fin mössa (den var lila med tre stora blommor på). Hon skrattade lite generat och sa att han hade valt den själv. Hon var lite trött på att sonen bara hade marinblått i garderoben så när dom hade gått förbi tjejavdelningen så hade hon räckt fram den marinblåa mössan hon först hade tänkt köpa och den blommiga mössan och frågat sonen vilken han ville ha... utan tvekan så ville han ha den med blommor på!

Jag ville fråga henne "men om du är så trött på marinblått varför köper du inte andra färger?". Det är trist när hon själv känner att hon vill köpa andra kläder men ändå inte känner att hon kan/får göra det. Jag tänker i allafall fortsätta och klä mina barn i färgglada kläder så länge jag får! Snart blir dom tonåringar och vill väl bara ha svarta kläder på sig  ;)

 

Åkpåsar - check!


Jag fick välja ut ett par BuggySnuggles hos Stellaris till vår syskonvagn. Det blev ett par fina mörklila med texten Love frampå och fin cremefärgad innertyg.

Jag måste säga att jag blev väldigt positiv överraskad när jag öppnade paketet. Åkpåsarna är mycket mycket finare i verkligheten än på bilden och känns så otroligt mjuka och mysiga!

 

Åkpåsarna har två dubbla dragkedjor, så man kan öppna dom från båda hållen men också ha åkpåsen öppen nertill och låta smutsiga skor sticka fram.

 

Dom sitter fast ordentligt då det finns en flik upptill och två knytband, så det finns ingen risk för att dom hasar ner. Inuti finns det förstås en lucka så att man kan trä igenom sele om man vill.

Det finns även en stor praktisk ficka framtill. Dessutom tvättas dom enkelt i maskin!Du hittar flera olika mönster på BuggleSnuggles hos Stellaris (dom har även BabySnuggles som passar bebisar upptill 6 månader och har då huva och ärmar).

Tusen tack till Stellaris för dom fina åkpåsarna! Vi älskar dom! (Speciellt Leah, som ni ser!)


 

Kyckling med balsamicosirap och getost

En jättegod middag som ser mycket mycket mer avancerad än vad den är! Vi har bjudit vänner på denna maträtt några gånger och den brukar vara väldigt omtyckt! Balsamicosirapen ska ringlas så där snyggt över rätten och getost smulas uppepå.
3 dl bulgur
4 st kycklingfiléer
1 påse färsk bladspenat
2 st päron i bitar
100 gr getost (chevré)

Balsamicosirap
5 msk balsamvinäger
½ kycklingbuljongtärning
2 msk socker

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.

2. Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.

3. Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.

4. Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.

5. Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!


 

Morgongåva

Morgongåva är en gammal tradition. Fram till 1920 var det till och med lagstadgat att brudgummen skulle ge sin brud en morgongåva efter den första natten tillsammans. Man kan säga att morgongåvan till viss del var en belöning för kvinnans jungfrudom, men egentligen var dess huvudsakliga uppgift att fungera som en slags livförsäkring. I äldre tider blev hustrun vid vigsel inte delaktig i mannens förmögenhet, och då fungerade morgongåvan som en ekonomisk trygghet om bruden skulle bli ensam (om mannen skulle dö, t.ex.).

Idag är den absolut vanligaste morgongåvan är ett smycke, och då oftast ett hängsmycke eller ett par örhängen.

Idag är det också ganska så vanligt att bruden ger sin brudgum en morgongåva. På ett forum så hittade jag ett tips om en ovanligare morgongåva, nämligen en del i en vingård (i t.ex. Frankrike). Man kan då åka dit året därpå och hämta sin vin eller få det hemskickat. Ni kan läsa mer om det på: http://www.vingardar.com


Källa: Bröllopsmagasinet

 

Vecka 39 - #11A Velour pant


Denna veckas Odd Molly är deras mysbyxor som heter #11A Velour pant. Dom är i 80% cotton 20% polyester
Mina mysbyxor kommer från vårkollektion och då fanns dessa byxor i färgerna pink, blue, chalk, och military. I höstkollektionen så finns byxorna i lite andra färgern, nämligen cabaret och dark indigo.


Odd Mollys mysbyxor är förstås inte som vilka vanliga mysbyxor som helst! Dom har sina små exklusiva detaljer som gör att dom känns extra speciella! Ett fint knytband i midjan, en söt sidenrosett i ljumsken och ett litet ordspråk på rumpan. Resårband upptill och nertill.

Mina förra mysbyxor var ett par Juicy Couture och jag tycker faktiskt att dessa är skönare och har mycket bättre kvalité. Jag gillar också att dom har rakare ben och tjockare muddar nertill som ger dom lite mer tyngd och snyggare fall.

Jag skulle säga att velour pant är normal i storleken. Jag har min vanliga storlek 2 på mina. Ett par velour pants kostar 899 kr.


 

5 stycken vinner en necessär fylld med hudvårdsprodukter!

The early bird catches the worm!Jag tänkte bjuda 5 stycken av mina morgonpigga läsare på hudvårdsprodukter från Decubal, samma hudvårdsprodukter som jag har testat. Dom 5 första som kommenterar inlägget vinner varsin necessär fylld med hudvårdsprodukter (glöm inte din mailadress)!

Detta ingår i necessären:


 • Face Vital Cream
  är en härlig ansiktskräm i praktisk pumpflaska. Mycket mild och till min förvåning känns den inte kladdig trots att den återfuktar rejält.

 

 • Face Wash är en fluffig rengöringsmousse som känns mild mot huden. Den lämnar huden ren utan att göra den torr. En väldigt bra produkt!

 

 • Lips & Dry Spots Treatment är en återfuktande salva för torra läppar eller andra torra partier på kroppen. Jag tycker inte om den på läpparna men den fungerar toppen på nagelband och torra andra områden.

 

 • Hand Cream är en fuktgivande och skyddande handkräm. En handkräm man kan smörja in på morgonen och sedan njuta av lena händer hela dagen.

 

Värdet på necessären är cirka 320 kr.


 

Plaska med Mini RodiniMed allt regn så behövs ett par ordentliga och snygga gummistövlar att kunna plaska i pölar och hoppa i lövhögar med. Dessa coola kommer från Mini Rodini (who else? deras coola gorilla gör sig bra på stövlar) och finns hos Babyshop för 299 kr.

 

Nu är hösten verkligen här!


 

Det blev en mini-kånken!


Igår när vi var på stan så kollade vi lite på ryggsäckar åt Zack. Han behöver ju en nu när han är så stor så att han får följa med på heldagsutflykter på dagis. På tisdag ska han iväg på teater (för första gången) med dagis!


Vi gick till Naturkompaniet och där fanns ett större utbud med olika mini-kånkens, även lite andra sorter av små ryggsäckar.

Zack fick välja helt själv vilken ryggsäck han ville ha och då blev det en grön mini-kånken! Han var väldigt glad för sina nya ryggsäck och ville hålla i den hela vägen hem:


 

Planeringen


Jag har fixat en plastmapp för att samla alla fåra Thailands-papper. För det blir en hel del papper, speciellt bröllopspapper men också hotellbokningar och flygbiljett.

Sen så har jag skrivit ut en kalender där jag fyller i vart vi bor. Än så länge har vi bokat 3 veckor av dom 8 veckorna vi är borta. Vi vet inte om vi ska lämna dom andra veckorna "öppna" eller om vi ska bokat något mer. Får se hur det blir.

 

Cupcakes, cupcakes, cupcakes i alla dess former!


Nu för tiden så kan man hitta cupcakes lite överallt här i Stockholm. Jätteroligt tycker jag, som älskar cupcakes! Jag hittade även jättefina cupcakes-formar (eller skålar med lock?) på StockHome på Götgatan för 59 kr./st. Supersöta!


 

Lördag

Ikväll är det Blog Awards. Jag fick en inbjudan förut men valde inte att gå, istället ska jag sitta här hemma och dricka lite rött i trevligt sällskap och se på Dansfeber. Brukar ni se på Dansfeber? Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt att se kändisar som bjuder på sig själva  ;)

 

Höstens mysigaste kofta


Idag har vi spenderat en massa timmar på stan. Jag kunde inte låta bli att prova en #469 Long Lovely Knit. Jag har nämligen reserverat en grå och en röd sån hos deepFling (plus lite annat) och dom ska komma nästa vecka!

Jag ser verkligen fram emot koftorna, dom kommer att vara perfekta nu på hösten. (Vill bara poängtera att jag reserverade dessa kläder innan vi bestämde att vi hade köpstopp...)

Den var himla mysig i allafall (och normal i storleken skulle jag säga):
 

Bilen såld!

Yes! Bilen är såld! Den blev "bara" nerprutad till 11000 kr (vi ville ha 15000), men han tog den direkt.

Vi har redan bokat hyrbil till nästa helg och till julhelgen så att vi har. En helgs hyrbil kostar ca 1000 kr (för en mellanbil) och det är vad bilen har kostat oss varje månad bara för parkering och försäkring! Och vi använder nog inte bilen mer än en gång i månaden... så då blir det att hyra bil (skönare att köra nyare bilar!).

 

Dagens middagstips: Moghrabiah - stor couscous


En ny favorit här hemma är Moghrabiah, som är en större variant av couscous. Det är riktigt gott och mycket mycket lättare att städa upp efter en 2-åring än vanlig couscous... som gärna hamnar överallt. Zack gillar det väldigt mycket också. 

Moghrabiah passar till exempel till hemmagjord kebab, vitlöksgräddfil och rädisor:


 

En form av barnmisshandel?

Usch, varje gång jag kliver in i en av dessa hissar vid tunnelbanan så ångrar jag mig direkt. Det stinker piss och är allmänt ingen trevlig upplevelse.Sambon säger att det är barnmisshandel när jag åker med någon av barnen så där och dom får stå ut med pisslukten...  ;)

 

En uggla på ryggen

Som ni vet så är jag ute efter en ryggsäck till Zack som han kan ha till dagis och speciellt när dom ska på utflykt och ha matsäck med sig. Jag hittade dessa jättecoola ryggsäckar från Skip Hop, kostar 269 kr. hos Babyshop. Vilken unge skulle inte bli glad för en av dessa???


 

En leksak och en majskrok...

... så är hon sysselsatt ett tag...
... och jag kan förbereda middagen i lugn och ro! 

God och enkel Kalops

Här kommer receptet på en enkel och god Kalops. Uppskattas av både vuxna och barn  :)500-600 gr grytbitar
2 gula lökar
2 morötter
5 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 msk tomatpuré
3 msk kalvfond (eller buljong)
maizena
ca 7 dl vatten

Tillbehör:
Kokt potatis
Inlagda rödbetor

1. Bryn köttet i smör. Hacka lök och fräs tillsammans med köttet.
2. Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och tomatpuré.
3. Täck med vatten, ca 7 dl. Tillsätt fond och låt puttra på svag värme ca 60-80 minutter och tills köttet känns mört.
4. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dom när ca 10 min av koktiden återstår.
5. Red med maizena tills skyn blir lätt simmig. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

 

Bloggattack

Denna veckas rapattackVakna med the Voice var till alla bloggare.... med några bloggare som kör. Haha, roligt, som vanligt:Det är klart att vi skriver om sånt som verkligen är viktigt, eller hur?? ;)


 

Mannen ska kunna försörja sin blivande fru


Det är mycket papper som ska fyllas i när man ska gifta sig. Speciellt när man ska göra det i Thailand.

Igår fick vi hem hindersprövningen och vigselintyg från Skatteverket. Dessa, tillsammans med:

* Inkomstuppgift på mannen, där yrke framgår. (Ja, för att se så att han kan försörja sin blivande brud. Om vi hade gift oss då vi hade planerat först, för 2 år sen så hade detta blivit lite svårt eftersom jag var den som arbetade av oss två då!)

* Referensbrev om att båda är ogifta. En person ska intyga detta och TVÅ andra ska bevittna dennes påskrift, vi måste alltså samla ihop tre personer för detta referensbrev!

* Passkopior (den enklaste biten av allt).

... ska skickas till UD, som sen skickar dom visare till thailändska ambassaden.*puh* Ingen lätt uppgift att fixa till en vigsel i Thailand.

Om man vill göra det enklare för sig så kan man gifta sig på Arlanda (t.ex.) innan man åker och sen ha en cermoni i Thailand. Men jag vill gärna göra det "på riktigt" nere i Thailand... sen så är jag föräldraledig och kan hålla på springa runt till UD och ambassaden på dagarna.

 

Yes, här var det private swimming pool


Åh, här ska vi bo på Koh Lanta i allafall en av veckorna (det är vad vi har bokat och betalat för än så länge, men jag kan nog tänka mig att stanna här längre om vi har råd)! Pilanta Spa Resort heter det och vi har bokat ett rum som heter Spa Deluxe room med bubbelbadkar och PRIVATE SWIMMING POOL. Yes sir, en egen pooooool! Hur ofta får man njuta av den lyxen?Inte så fasligt dyrt heller. 6500 kr. betalar vi för en veckas vistelse. Är man på bröllopsresa så är man ;)


 

Dagens Kakmonster


Zack i långärmad kakmonster-tröja (som ser ut som två tröjor, men det är en) från H&M

Jag som har vuxit upp med Sesame Street kan inte låta bli att köpa dessa tröjor (som oftast finns hos H&M) som ger mig så mycket nostalgikänsla!

 

Blocket-folk kan inte bete sig som folk!

Fy fan va trött jag blir på Blocket-folk. Folket har inget hyfs alls. Jag ger snart upp och det har inte ens gått en vecka!!

Folk ger skambud (under halva priset), folk vill ha svar på alla möjliga konstiga frågor och folk DYKER INTE UPP! Vi satt här hemma nu och väntade 40 minuter på en tjej som skulle komma. Hon har ringt mig tre gånger och verkade väldigt seriös... men nej då dyker hon inte alls upp. Jag ringer upp henne och då säger hennes kille att dom har köpt en annan bil. Men varför ringer man inte och säger det om man har avtalat TID?

Sen så RINGER folk när jag inte ens har lämnat ut numret i annonsen. Dom har letat rätt på mitt nummer... fattar knappt hur dom får tag på det.

Snart skrotar vi bilen istället....

 

Glada barn...

Mina glada barn...


Zack har varit så glad dom senaste dagarna. Han börjar prata så mycket. Munnen går i ett och hela tiden så dyker det upp nya ord och fraser. Det känns lite som om han är så mycket gladare för att han kan uttrycka sig så mycket nu och kan sätta ord på sina tankar och känslor. Det är skönt... hoppas bara att det håller i sig!

 

Varför thailandsresan är så viktig för mig

Detta med att kunna vara borta länge med barnen har länge varit en dröm. Ända sen jag var gravid med Zack så drömde jag om att få spendera hela dagarna med honom lekandes på stranden. Jag känner mig väldigt privilegerad som kan uppfylla denna dröm. Men vi har sparat länge, säljer bilen, kläder och annat som vi inte behöver. Vi springer runt och handlar mat på extra pris och det är absolut köpstopp (förutom sånt som är absolut nödvändigt).

Vi älskar att resa. Innan barnen så reste vi utomlands två gånger om året men nu har vi inte varit utomlands sen april 2008 (Zack föddes i september 2008). Så det ska bli så underbart att få komma ut och resa igen. Men allra mest ser jag fram emot att få ta det lugnt tillsammans med dom jag älskar mest.

Det ska bli underbart att fira vår kärlek. Vi kommer stå där på stranden och se varandra i ögonen och lova varandra fortsatt trohet och kärlek. När vi står där på stranden så har vi varit tillsammans i nästan 9 år och förlovade i 3½ år.

Men resan känns också som ett avslut på allt detta med cancern. Jag ska göra strålbehandlingen i december, sen så ska jag vara helt frisk och så åker vi i januari.

Det känns så skönt att ha ett mål. Något att se fram emot och kämpa lite för. Det får mig också att tänka positivt på cancern för då kommer det vara över.

 

Tack söta Sofi!

Jag är precis hemkommen från en fika med en bloggläsare, Sofi. Hon var så söt att hon erbjöd mig sin gamla regnjacka, så jag inte behöver köra barnvagnen med en hand i regnet mer! Jag blir så otroligt glad över att någon tänker på mig och vill ge mig sin jacka så där! Jag har verkligen världens underbaraste läsare! Ni gör mig glad varje dag med era fina kommentarer!

Synd bara att jag var så trött när jag skulle träffa Sofi (hade nog kunnat somnat där, rätt upp och ner), för hon var så himla trevlig och berättade roliga saker så som när vattnet gick på K-Rautas parkering (!) och hur det är att retuschera bilder (som hon har jobbat med).

Nu ska jag äta lite lunch och sen sova en stund innan dagishämtning! Synd att man ska vara trött en sån här fin dag... solen skiner här i Stockholm.

 

Dagens ZackI tisdags så fick vi ett fint paket från Simply Colors med bland annat Leahs body med nallen och texten "lillasyster" och denna otroligt fina och mysiga luvtröja. Det är så roligt att kunna göra lite personliga kläder till barnen. Denna tröja behöver jag i allafall inte skriva namn i! Tack till Simply Colors för dom fina kläderna!

Jeansen kommer från Yorrik (älskar deras jeans!)


 

Jag ska nog byta namn på bloggen...

... till Tjejen som aldrig noppar ögonbrynen.Jag kan inte minnas när jag plockade ögonbrynen senast. Nu när man är tvåbarnsmamma så gäller det att prioritera sin tid och att plocka ögonbrynen kommer tydligen inte så högt upp på min lista... haha   ;)

 

Nyhet hos apoteket - DecubalFör några veckor sen fick jag hem en stor påse med produkter från Decubal, som är ett nytt märke för torr och känslig hud. Produkterna är oparfymerade med rena, enkla ingredienser.

Favoriterna är Decubal Face Wash, som skummar härligt och inte lämnar huden torr (kan ju vara behövas nu under hösten och vintern då huden blir så torr).

Även Decubal Lips & Dry Spots Balm har använts flitigt, främst på nagelbanden. Men den är även perfekt för torra läppar och andra torra hudpartier på kroppen. Den har en fetthalt på 99%!!!

 

Idol favoriter

Denna säsong av Idol känns extra kul, av någon anledning. Jag har många favoriter, här är några utav dom:


Elin, Chima och Sebastian.


Nu kommer jag säkert hinna byta favoriter hundra gånger innan delfinalerna börjar... men dessa gäller just nu.. Vilka är era favoriter?

 

Så fort jag ser Olle så kan jag inte låta bli att tänka på att han är så ruskigt likt Joaquin Phoenix!!

 


 

En känslosam brud

Jag har hört att man kan bli lite känslig när det kommer till bröllop och planeringen av den. Det känns lite som om det har börjat nu... Jag har pratat med släkt om vilka som kommer och några är lite tveksamma till om dom kan komma, så jag har känt mig lite nere. Jag ska bara gifta mig en gång så då vill jag ju att alla mina nära och kära ska vara där. Men samtidigt så förstår jag att det är en STOR utgift för dom att åka till Thailand för min skull.

Min pappas fru verkar inte vilja åka nämligen. Hon tycker att det är dyrt och att hon inte "får något ut av det" (som min pappa sa att hon hade sagt). Blir lite ledsen att hon känner så och min pappa kände ju sig lite kluven. Men när jag pratade med pappa nu ikväll så sa han att han kommer i allafall... även om han åker ensam. Det kändes SÅ skönt att höra, för jag vill verkligen att han ska vara där.

Min mammas man lät inte heller så pigg på att åak till Thailand. Han hade tydligen sagt att han inte gillar Thailand, utan Turkiet mycket bättre. Jag påpekade till mamma att dom aldrig har varit i Thailand, men tydligen så gillade inte hennes man Thailand för att det var så dyrt att åka dit... nåja... dom har bokat resa i allafall och det låter som om dom kommer.

Det känns verkligen som en dröm, nästan lite overkligt och jag vill gärna att allt ska bli perfekt (eller gärna så bra som möjligt i allafall...)!

 

Våra pass

Ja, vad kan man säga? Finns det någon som ser bra ut på ett passfoto???

Zack är ju faktiskt riktigt söt på sitt foto. Han tittar upp, mot den lilla dinosauren som polisen viftar över kameran. Eftersom han tittar uppåt så är han kanske inte riktigt sig lik...

Haha... Leah ser inte allt för smart ut på sitt foto. Men hon är också rätt så söt ändå :)


Det har hänt lite på 10 år. Förutom att man nu inte behöver visa örat och man får titta rakt in i kameran så har jag inte sovit en hel natt på.. tja... 8-9 månader (sov ju inte så bra under graviditeten med foglossning och spring upp på toaletten flera gånger varje natt).

Som sambon sa, vi kan spara alla dessa pass som minnen. Barnens allra första pass... och för mig blir det ett minne från tiden jag aldrig fick sova....

 

Pippi-tröja som body


På min promenad idag så såg jag denna söta body med pippi-tröja mönster. Jag har aldrig sett det som body förut. Fanns även en matchande mössa och för vuxna en pippi-klänning eller kalsonger!! Hos retro.etcFolkungagatan.


 

Leah - (snart) 5 månader

Idag var det alltså BVC-besök med vaccination mot differi, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pneumokocker. Vi pratade även om vaccinering inför resan. BVC-sköterskan sa att det skulle vara bra att vaccinera Leah mot mässlingen också innan vi åker. Hepatit A kommer hon vara för liten för att vaccineras mot, så man får ha lite mer koll på vad hon stoppar i sig när man är där nere.


Vår lilla tjockis är nu uppe över 8 kilo, närmare bestämt 8355 gram och är 67,6 cm lång. Hennes kurva har avstannat lite och det beror nog mycket på att hon har napp nu. Hon har ju så stort sugbehov så innan hon började med napp så var jag hennes napp så det var ju inte så kontigt att hon gick upp så mycket i vikt!


Hon äter bättre och bättre och mer och mer. Idag fick hon i sig en hel liten burk! Inte illa! Och så äter hon gröt morgon och kväll och så ammar jag däremellan. Ska snart börja göra egna puréer med vår Babycook, men i den blir det inte lika släta puréer som det är i 4-månaders burkarna så därför väntar jag lite till med det.


Leah var så söt när hon sov i vagnen på väg till BVC, hon låg och höll i barnvagnsmobilen (med armen uppsträckt alltså). Hon brukar gilla att hålla i något när hon sover, ibland får hon hålla i ett av mina fingrar  :)

 

Det blev en promenad till BVC i solskenet ...

foto0018 (MMS)

Det blev en promenad till BVC i solskenet (bäst att passa på när det inte är regn för en gångs skull). Leah fick vaccin, två sprutor, utan minsta gråt! Glöm inte att ni kan vinna en likadan skötväska som vi har! Tävlingen ligger under kategorin tävlingar (kan inte länka från mobilen).


 

God morgon onsdag!


Godmorgon från oss!Idag ska vi iväg till BVC och sen ska jag hämta upp våra pass! Ska prata med BVC-sköterskan om vilka vaccineringar barnen behöver innan vi åker till Thailand. För dom har ju inte samma "grundskydd" som vi vuxna. Imorgon ska Zack fotas på dagis också... så man kanske ska välja ut lite fina kläder tills dess.

Annars så är bröllopsplaneringen i full gång. Jag ringer runt till gäster, jag kollar ringar (tror att jag har bestämt mig) och vi funderar på boende under bröllopsnatten. Måste nog skriva en kom-ihåg-lista så att man inte missar något. Det är så otroligt mycket som ska ordnas: visum, vaccinering, vigselpapper, reseförsäkring, mm. Får inte missa något!

Ha en underbar onsdag allihopa!

 

Metallic-matchning från 7 A.M.

 

Superfina vantar från 7 A.M. Vattenavstötande nylonskal och fleecefoder håller små händer varma under vintermånaderna. Lätta att ta på och av med resår och flexibel kardborrelösning. Kostar 175 kr. hos Babyshop.

Matcha vantarna med dessa ursöta booties!Jättefina tossor som är perfekt för dom allra första stegen. Antihalkskydd och flexibel skinnsula. Fluffiga, varma och lätta med skal av vatten och smutsavstötande nylon som ger ett effektivt skydd mot kyla. På insidan värms små tår av mysig fleece. Dragsko i ankelhöjd för bästa komfort och passform. Kostar 395 kr. hos Babyshop.Och varför inte matcha vidare med någon av 7 A.M.s snygga och varma åkpåsar?


 

Detta med bilförsäljning på Blocket kommer att bli en lång historia...

Man skulle kunna starta en hel blogg bara om Blocket (det kanske redan finns?). För det är ju inte klokt vilka svar man får på annonsen och vilka skamförslag man får.

Idag har det varit två stycken och tittat på bilen. Den ena hade med sig två kompisar (!) och försökte pruta ner priset till 7000 kr. och den andra blev helt förskräckt att den var direktimporterad från Tyskland och ville därför inte ha bilen (eller han ville kanske ha den... han skulle titta på en annan bil).

Okej, jag kan inget om bilar. Men spelar det så stor roll om bilen är direkimporterad eller inte? Det är ju en tysk bil ändå? Eller var det bara en ursäkt för att kunna pruta ner priset?

Det känns som om jag kommer att få magsår av denna bilförsäljning, speciellt eftersom jag inte kan något om bilar och det känns som om alla potientiella köpare kommer att försöka utnyttja min okunskap.

 

Snart får vi börja handla allt över disk


Min gamle vän Cissi publicerade denna bild i sin blogg i söndags. Hon trodde knappt att det var sant...


Men då berättade jag för henne om vår närmaste Vi-butik som har chokladkakorna bakom kassan! Ja, det är sant! Om man ska ha en chokladkaka så får man fråga efter en när man kommer till kassan. Det känns nästan som om man ska köpa något "förbjudet" när man måste gå fram och fråga efter det. Men det är också pga snatterierna!

Snart kommer vi återgå till gamla handelsbodar där man får handla allt över disk.


 

Dagens Leah


Dagens Leah i fin vit body från Simply Colors
(där man kan själv välja tryck och text!)
Färgglada byxor från Åhlens


 

Krokodiller

Igår så var Zack på jättebra humör hela kvällen. Tänk vad lite extra sömn kan göra (han sov ju till kl. 8)!

Så vi låg och myste och läste i soffan igår kväll. Skrattade, kramades och pussades.

Vi läste boken "Kom så matar vi djuren!" som jag stör mig så fruktansvärt på. Den ska rimma, men på varje sida så är det ett rim som inte går ihop (ett nödrim?) och det är när det står vilket djur som fanns på förra sidan:

En noshörning till
eller en krokodil?


Hur kan dom tycka att till och krokodil rimmar?!?! Det förstör ju flytet i boken... för det står ju så på varje sida! Och eftersom allt annat rimmar så blir så att man nästan säger "krokodill" varje gång man kommer till det...

 

Tråkiga tanten försöker spara pengar...Blä, jag känner mig som värsta tråk-Bambi. I torsdags ringde Hanna och frågade om jag ville följa med till Odd Molly butiken. Jag var förståndig nog att tacka nej, eftersom jag vet att jag skulle ha svårt att behärska mig i dessa spar-tider. Och idag ringer Anna och frågar om jag vill följa med till IKEA och även där är det ju omöjligt att komma ut ifrån utan att ha handlat något... så även idag fick jag tacka nej. Usch, måste man bli så osocial bara för att man ska spara lite pengar?

Förutom osocial så blir man en tant också! Imorse sprang jag till Hemköp med gårdagens kvitto i högsta hugg. Jag hade handlat barnmat och dom hade ett erbjudande där man kunde köpa 10 burkar för 100 kr. När jag försöker få tillbaka mina 19 kronor så säger kassörskan "Det gäller bara barnmat från 6 månader och uppåt, det står klart och tydligt på skylten"... förlåt då... det hade jag missat!

Men jag kände mig lite fånig där. Men många bäckar små... och även om det är tråkigt nu att hålla på och spara så kommer det vara trevligt att skörda fruktendrinkarna senare! Veckans mat blev något dyrare än förra veckan, ca 700 kronor för alla måltider denna vecka:

Matsedel v. 38

 

Igår: Krämig kycklingpasta

 

Tisdag: Medelhavsgratäng med fläskfilé

 

Onsdag: Sprödbakad torskfilé m. potatismos

 

Torsdag: Kalops

 

Fredag: Kyckling m. balsamicosirap och getost

 

Lördag: Kebab m. vitlök och moghrabiah

 

Söndag: Rester/pasta med pesto


 

Jag känner mig som en riktigt bra morsa...


...när jag upptäcker att jag precis har låtit min son dricka mjölk som gick ut för FYRA dagar sen till frukost. Men den luktar ju faktiskt helt okej. Och var det inte så att vi förlitade oss lite för mycket på utgångsdatum och för lite på våra sinnen och kastade en massa mat som går utmärkt att äta/dricka? Men fyra dagar kändes lite väl mycket, det kändes ju inte så bra när jag upptäckte det...

 

Ett inlägg om sömn


En mycket trött Bambi och Leah med sina klarblåa ögon
(hon är den enda i familjen med blåa ögon.)Jag är så trött idag. Leah har slutat amma helt och hållet på nätterna, men hon vaknar fortfarande och vill ha nappen. Och speciellt nu när hon är täppt i näsan så har hon svårt att sova. Hon är täppt i näsan men vill suga på nappen och det går ju inte ihop! Så hon är väldigt missnöjd och får sova hos oss då...

Imorse kom Zack till oss runt 5.30 (som vanligt) men somnade hos oss (vilket han sällan gör) och sov ända till kl. 8, då jag väckte honom för att kunna gå till dagis. När han kom till dagis så säger en av fröknarna "Hej Zack! Va pigg du ser ut idag!". Ja, han skulle nog behöva sova så länge lite oftare!

Ja, sömn känns verkligen som en bristvara nu för tiden. Vi kommer nog sova bort dom där två månaderna vi är i Thailand. Jag hoppas på att thailändarnas avslappnade livsstil kommer att påverka oss så att vi kan slappa och sova en massa!

 

Korv stroganoff på thaivis

Barn älskar ju korv och detta är en lite roligare variant på korv stroganoff och minst lika uppskattat här hemma!1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
500 gr falukorv
4 dl kokosmjölk
1 dl sweet chili-sås
150 gr sockerärtor
100 gr cashewnötter
0,5 lime
salt
4 portioner ris

1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Sätt igång riskoket.
3. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull. Fräs löken och vitlöken några minuter.
4. Skär falukorven i stavar under tiden.
5. Ner med falun i grytan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan i koksmjölken och sweet chili-såsen. Puttra i 5 minuter.
6. Skölj sockerärtorna.
7. Hacka cashewnötterna grovt.
8. Låt sockerärtorna puttra i grytan någon minut. Smaka av med salt och pressad lime.
9. Servera med riset och dom hackade nötterna.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

 

Bilen på Blocket

La ut vår bil på blocket igår kväll... ganska sent. På morgon så har vi fått 6 stycken svar redan! Wow!

Men vilka svar man får sen då... Vi vill ha 15000 kr. för den (vet inte om det kanske är lite högt pris, men det verkar ju inte så med tanke på alla svar under en söndagsnatt) och en ville pruta ner det till 8500!! Inte klokt!

Och såna här svar känns seriösa:

hej, jag heter shan, jag intresserad av din bil så skulle bli skit bra
om du skulle ringa upp mig imorgon, så att jag kan komma och köpa bilen
.

Åhhh, va jag saknar Tradera där man inte behöver hålla på ringa upp folk och hålla på deala med folk som ska pruta. Blää för Blocket.

Och inte har jag vågat ringa upp den där shan heller...

 

Ett historiskt val

Sambon kom hem efter kl.2 i natt. Han var ju röstmottagare och han sa att dom hade kö HELA tiden. Dom räknade röster i många timmar. 

Det var ju rekordmånga som röstade, över 80%... men ändå kom Sverige Demokraterna in i riksdagen. Dom är till och med större än Vänsterpartiet och Kristdemokraterna... vad säger det om Sverige? Jag får lite ont i magen när jag tänker på det....

 

Zack ville bli adopterad av Jonas Gardell och Mark Levengood

Svärföräldrarna tog med Zack till lekparken. Där hade dom tydligen träffat på Jonas Gardell och Mark Levengood med deras två barn och Zack började följa efter dom. Han tyckte tydligen att dom var roliga  :)Jag skulle också vilja bli adopterad av dom... dom verkar ju helsköna  ;)


 

Barfota i en Molly


Åh, va jag ser fram emot att få hem denna #412 Dish blouse från DeepFling. Den ser så ljuvlig ut med sina pärlbroderier på ärmarna och längst ner. Det kanske kan bli min brudklänning? Får se när jag får prova den...


Annars så är min Livingloving dress helt klart ett alternativ till brudklänning... älskar den!

Jag har alltså inte tänkt köpa någon dyr lyxig brudklänning, utan använder hellre en som jag trivs i och som känns fin. Den får heller inte vara för varm, utan ganska lätt och sval.

Sen så har jag ingen aning om vad vi ska ha på fötterna eller vad barnen ska ha på sig... ska man kanske ha ett barfotabröllop?


 

Senaste pall-trenden från Kina


Svärmor är nyss hemkommen från Kina, med sig hade hon denna pall till Zack. Det är tydligen väldigt vanligt att både barn och vuxna går runt och bär på dessa pallar, som det bara är att vika ihop och bär i handtaget när man ska någonstans. Men jag tror inte att den trenden kommer hit... men den är ju söt att ha till barnen  :)

 

Mysig söndag tillsammans med svärföräldrarna

Idag så jobbar ju sambon som röstmottagare så jag är hemma med barnen. Men svärföräldrarna är och hälsar på. Zack älskar verkligen sin farmor och farfar, dom har så fin kontakt. Det är verkligen så härligt att se!

Vi kom på igår att Zack kommer få rösta för första gången ca 2 veckor efter sin 18 års dag... han behöver inte vänta länge på att få rösta alltså.

Vi håller på och planerar resan lite grann och leker med barnen mellanåt. En mysig söndag helt enkelt  :)

Hoppas att ni också får en fin söndag! Det ska bli spännande att se valresultatet senare  :)


 

Ett mer traditionellt alternativ

Igår så var vi och tittade lite mer på ringar. Vi var till den guldsmeden där sambon har köpt min förlovningsring. Hon i butiken föreslog att min vigselring kunde vara en exakt kopia av förlovningsringen, men i vittguld. Det lät som ett bra förslag, för jag gillar min förlovningsring väldigt mycket och den är ju speciell eftersom sambon valde den till mig. Den är handgjord och har 7 stenar, så om jag skulle ha en likadan men i vittguld så skulle det se ut ungefär så här:


Hon i butiken sa att det är också det mest traditionella och klassiska alternativet. En-stens ringar kan man få vid andra tillfällen.

Jag var ju inne på att vigselringen skulle vara i röttguld, precis som min förlovningsring men nu börjar jag gilla vitt guld mer och mer. Jag köpte min allra första bröllopstidning igår och blev riktigt kär i den här ringen:


Men jag tror inte att den håller sig inom vår ring-budget... så det är nog bara att glömma. Men en ring med lite mer antik/vintage känsla skulle vara roligt att ha. Men då skulle jag förstås inte kunna ha den tillsammans med min förlovningsring och det är ju tråkigt! Svårt val det här... som ni kanske märker  :/

Men jag ska nog ta en tur in till Kaplans auktioner och kika på deras ringar.

 

Fyllda cannelloni med kyckling & ricotta


Det här är såååå jävla gott! LOVAR! Och det ser mer avancerat ut än vad det är. Här kommer en steg-för-steg instruktion:

1 förpackning färska lasagneplattor
4 kycklingbröst
1 burk ricottaost
1 krm muskotnöt
1 dl parmesan
1 burk krossade tomater
2 ½ grädde
½ påse riven ost
1 rödlök
salt & peppar

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!


 

Leah har upptäckt majskrokar


 

Plusbarn.se

Jessica mailade mig och berättade om en ny sajt som hon har startat och ville att jag skulle berätta om den för er! Det är en sajt för singelföräldrar som vill träffa andra singelföräldrar! Hon är själv singelförälder och kände att det skulle vara enklare att träffa någon som har samma sorts prioriteringar i livet och därifrån kom idén att starta denna sajt!

Plusbarn.se heter den. Nu när det är nystartad så vänder den sig främst till singelföräldrar i Stockholm.

Just nu så bjuder Jessica alla mina läsare på en gratis månad (värde 200 kr)! Så om du är singelförälder i Stockholm så ta chansen och testa plusbarn.se!


 

Barnen får pass


Idag har vi varit och fixat pass åt barnen. Jag märkte att även jag behövde ett nytt pass. Så det blev tre pass på en gång. Vi måste fixa passen redan nu för att kunna ansöka om visum!

Det gick bra att fota barnen... Leah ser lite korkad och "borta" ut på sitt foto bara... haha. (Visar er sen när jag har hämtat ut passen.) Och jag såg allmänt trött ut. Sambon sa att vi måste ju spara barnens första pass som minnen och även mitt pass, som minne om hur trött jag var när jag var småbarnsmamma!  ;)


 

Att uppnå lycka

Min kära vän Cissi läser en bok som heter Lyckans verktyg.

Jag tror att man själv kan påverka sin lycka väldigt mycket. Författaren delar med sig av sina tio strategier att uppnå lycka i sitt liv och jag tyckte inte att dom var så tokiga faktiskt:

1. Att uttrycka tacksamhet.
2. Att vara optimistisk och tänka positivit.
3. Att undvika grubblerier och sluta jämföra sig med andra.
4. Att göra snälla saker.
5. Att vårda sina relationer.
6. Att lära sig härda ut.
7. Att lära sig förlåta.
8. Att sträva efter flow.
9. Att njuta av livet.
10. Att sätta upp nya mål.


1:an var ju lite grann min tanke med bloggen (och namnet på bloggen) att jag skulle uppmärksamma livets små mirakel (och tacksamhet för dom). 5:an är något jag och sambon försöker göra hela tiden, det känns som om vi konstant jobbar på vår relation, pratar och utvärderar (haha, det lät ju tråkigt... men utvärderar vår uppdelning av hushållsarbetet t.ex.) hela tiden. Det tror jag är jätteviktigt, man kan inte bara låta en relation vara och tro att allt ska vara bra av sig självt. Människor utvecklas hela tiden och då måste relationerna göra det också.

3:an är helt klart den jag måste jobba på mest. Jag grubblar jättemycket. Jag oroar mig för saker hela tiden. Inför varje ny situation så tänker jag igenom "vad är det värsta som kan hända", jag vill liksom förbereda mig för det... och det är nog inte alltid så bra! Tänker också igenom och analyserar saker som har hänt och undrar "varför reagerade eller sa den personen si och så"... grubblar som sagt.. det måste jag nog försöka sluta upp med!

Har ni några egna tips om hur man kan uppnå lycka? Eller är dessa 10 tips fulländade?

 

Solitär eller mer bling?


Ringen till höger var alltså den jag kollade på idag. Det är en stor sten i mitten och flera mindre runtom, alltså lite mer bling-bling. Men är det too much? Kan inte bestämma mig...

Jag vill ju inte ha exakt dessa ringar, utan något liknande kanske... (dessutom är ring nr. 2 i vitt guld och jag har tänkt ha rött guld på vigselringen också).

Svårt val och det måste vara något jag kommer gilla resten av mitt liv!

 

Bloggar från sandlådan


Värsta moderna morsan som tar med datorn till sandlådan. Trådlöst internet är inte så tokigt alltid. ;)

Jag var och kollade på vigselringar innan dagishämtning och nu vet jag ingenting längre. Det kanske inte alls är en solitär jag vill ha längre. Det finns så många fina ringar, så svårt att välja... hur sjutton kunde ni som har gift er bestämma er för EN ring?!?

Middagen är förberedd, cannelloni och jag börjar dregla bara jag tänker på det....

 

Godaste Chili con carne receptet!

Jag har provat ett par olika chili con carne recept, men den här är nog den enklaste och godaste och helt klart en av Zacks favoriter!400-500 gr köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk vita bönor
1 burk krossade tomater
1 tsk spiskummin
1-2 krm kanel
1 burk majskorn
salt & peppar

Bryn färsen och tillsätt hackad lök och pressad vitlök och fräs ett par minuter. Blanda i resten av ingredienserna och låt koka i ca 5 minnuter! Voila! Superenkel och god chili con carne!

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

 

I valet och kvalet


Bild lånad från Voltaire


Jag som inte skulle blogga något mer om valet och partipolitik. Men jag kan inte låta bli. Valet känns så spännande denna gång. Är det på grund av alla bra inlägg som skrivs i bloggar? Man berörs, man upprörs och man blir förvirrad (se bara på bilden här ovanför). Det är inte lätt att bestämma sig för ett parti, alla vill väl ändå vårt bästa i slutändan?

Största syftet till varför jag skriver ännu ett inlägg om valet är dessa två blogginlägg:

 

Sveket, inlägget som har berört halva blogg-Sverige (om du inte har läst det ännu, gör det!): http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html

Det är en hemsk historia som verkligen berörde mig och kändes ända in i hjärtat. Men jag tror inte att Alliansen är den rätta syndabocken och Linda sätter ord på mina tankar när hon bloggar om Sveket här:

http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=986548&bloggentry=1043758

Jag håller med henne till 100%, kunde verkligen inte ha uttryckt det bättre själv!


 

Dagen då sambon blir maken

När jag började blogga så kallades "sambon" för "älsklingen" men när Zack kom till världen så blev det helt plötsligt två älsklingar i mitt liv och för att ni bloggläsare skulle veta vem jag menade när jag skrev "älsklingen" så fick mannen jag lever med bli kallad "sambon" i bloggen istället. Men nu får jag väl snart ändra på hans smeknamn ytterligare en gång... och börja kalla honom för "maken" ;)Igår blev det spikat! Den 12 januari 2011 gifter vi oss, på Koh Lanta i Thailand! :D

Åh, va det pirrar i magen när jag tänker på det!

 

En skadad plutt...

Igår kväll så gjorde Zack illa sig ordenligt. Iklädd pyjamas, redo för sängen, skulle han hoppa i soffan. Vi som har sagt åt honom så många gånger förut att han inte får göra det, för att han kan göra illa sig då och igår kväll så hände det... han ramlar rakt på vardagsrumsbordet. Slår i ögat och hela sidan av ansiktet. Hela munnen full med blod. Stackarn  :(

Han ser helt blåslagen ut idag. Men han var i allafall glad och verkade inte ha ont när han åt frukost eller så... tur det.


 

Jag har testat den nya yoghurten - Yoggi fri


Jag sitter här och äter lite god yoghurt. Igår fick vi nämligen hem en hel påse fylld med frukost från Arla! Med bland annat deras nya yoghurt - Arla Yoggi fri. Det är tydligen den första fruktyoghurten i Sverige helt utan tillsatser. Hela 12% frukt är det i den och den finns i tre smaker: mango, blåbär/banan och hallon/guava.


Jag kan säga att blåbär/banan är en favorit! Jättemumsig är den! God och krämig konsistens (den har lite högre fetthalt än vanlig yoghurt så därför blir den lite krämigare). Smakar varken för mycket banan eller blåbär och just banansmak kan det ibland bli för mycket utav i en del produkter, men inte i denna!


Tack Arla för alla goda frukostgrejer! Vi blev verkligen jätteglada för det (det är ju så roligt att få testa lite nya smaker så där)!


 

Tävling: Vinn en valfri skötväska från WillvinFör ett tag så fick jag en ny skötväska från Willvin, ni kanske minns min recension? Nu har även ni chansen att vinna en egen skötväska från Willvin (värde upp till 1095 kr)!För att vara med och tävla om en valfri skötväska från Willvin så behöver du bara besöka deras hemsida och välja ut din favorit bland alla deras fina skötväskor. Jag valde en Willvin Napped Brown är verkligen jättenöjd med den! Motivera gärna varför just du ska vinna!


Tävlingen avslutas den 1 oktober.

 

Varför låtsas att man tycker om barn?

För ett par dagar sen så var jag inne i en butik där försäljaren skulle hålla på och smöra och prata en massa med barnen. Det märktes tydligt att han egentligen inte alls gillade barn. Jag vet inte, men det liksom lyser igenom. Så varför låtsas?

Jag själv var inte ett dugg intresserad av barn innan jag blev gravid. Jag ville helst inte hålla i ett barn, inte prata med dom (dom kunde ju säga så konstiga saker!) och verkligen inte försöka leka med dom! Jag hade aldrig bytt en blöja innan jag gjorde det på Zack. Jag visste inte hur man skulle prata med barn eller umgås med dom innan jag själv fick barn och dom få gångerna som jag försökte leka eller skoja med andras barn så blev det bara så konstlat. Det märkte nog alla. Så jag gjorde inte det så ofta, varför låtsas?

Nu när jag är mamma själv så gör det absolut inte mig någonting om folk inte bryr sig om mina barn. Jag förstår dom. Barnen är det viktigaste i mitt liv, men mina vänner delar inte alla min åsikter och intressen och det behöver dom verkligen inte göra heller! Hellre att dom inte bryr sig än att dom låtsas ha ett intresse. Barnen måste faktiskt inte alltid vara i centrum. Sen så har jag ju faktiskt andra intressen än barnen och andra saker att prata om än dom! Men det vet nog dom flesta av mina vänner  ;)

 

Grattis Jenny!

Och så kommer äntligen vinnaren av barnboken Jösta och Johan från Sagolikt Bokförlag också. Det blev Jenny som väldigt gärna ville vinna boken och som lämnade en massa bra boktips!

Grattis Jenny och tack till Sagolikt Bokförlag som sponrade tävlingen!


Imorgon startar en ny tävling med en jättefin vinst! Missa inte den!


Prenumerera gärna på min blogg om du inte redan gör det! :) 

bloglovin


 

Här händer det saker...

Vi hörde en massa sirener...En massa polisbilar och brandbilar... man blir ju lite nyfiken. Det är nästan så att man vill göra som alla gamla tanter och gubbar och ställa sig där och se vad det är som händer... men eftersom jag tillhör kategorin bloggberoende så bloggar jag om händelsen istället.

 

Lilla lottisÅsa från Smila skickade mig den här underbara filten som heter Lilla lottis och kan även användas som åkpåse. Den är så smart så att den har en huva och två ben, sen är det bara att linda in bebisen. Man behöver inte ta ur bebisen ur filten när man lyfter den i/ur babyskyddet, vagnen, etc.

Lilla lottis finns i blått och rosa.
Återförsäljare av Lilla lottis hittar ni på Smilas hemsida!


 

Leah tar ordet "armveck" till nya nivåer


 

Dagens outfit

Egentligen så skulle jag ha dammsugit idag men istället så tog jag en fika med min älskade vän Anna. Det var tusen gånger roligare än att dammsuga.


Dagens outfit: Huggly scarf (från Odd Molly förstås), svart klänning från Dr.Denim och lux wool leggings (från Odd Molly)

 

P.S. Anna lottar ut en jättefin babouchka på sin blogg, det är inte så många som är med och tävlar = stor chans att vinna!!


 

Aprikosfylld helkyckling med bulgursallad1 kyckling
½ citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
10 st. torkade eller färska aprikoser delade i bitar

Bulgursallad
4 port. kokt bulgur
10 st. oliver utan kärnor
10 st. soltorkade tomater i strimlor

Garnering: grovhackad persilja

1. Gnid in kycklingen med citronen.
2. Krydda kycklingen in- och utvändigt med kryddorna.
3. Fyll kycklingen med aprikoser
4. Stek kycklingen i 200 grader i 90-120 min. (tills den är genomstekt)

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!


 

Katvig give-away!

Kim L/S shirt SEK 249, Katvig - NELLY.COMLong Sleeve Body Sing Col SEK 249, Katvig - NELLY.COMBeanie Cap SEK 119, Katvig - NELLY.COM
Idag så får man en fin give-away från Katvig när man köper ett plagg från Katvig hos Linus & Lotta! Det är en liten bok och en tygpåse som även kan användas som förkläde, gäller så långt lagret räcker!
 

Ewan the sheep


Vilket smart och gulligt gosedjur! Detta får som heter Ewan ger ett mjukt rosa sken och lugnande ljudLjuden är konstruerad så att det efterliknar ljuden som barnet hör i din mage, bl.a. hjärtslag som är lugnande för bebisar. Ljuden är inspelningar och ej datakonstruktioner - vilket ger barnet en känsla av lugn och ro - och finns i 4 olika varianter.

Gosedjuret Ewan är perfekt på resan och tack vare svansen med kardborreband så kan fåret fästas i vagnen, bilen, spjälsängen, etc.

Fåret Ewan finns hos Mammashop och kostar 349 kr.


 

By the sea

När jag och sambon var och backpackade i Thailand 2003 (shit! va länge sen det var!) så bodde vi dom första och sista nätterna på ett litet litet hotell som hette "By the sea" som låg vid Hat Nai Yang, som är nära flygplatsen. Det var en trevlig ung tjej som ägde hotellet och skötte det. Hotellet hade bara fyra rum (mycket personliga och fina rum).

Nu när jag söker efter By the sea så hittar jag inget. Sambon tror att det inte finns kvar efter tsunamin (vi pratade om just detta hotell och den trevliga ägaren när tsunamin hände). Det är nog mycket som har förändrats efter tsunamin, även om mycket har byggts upp så har det kanske byggts annorlunda. Men vi har några hotell och platser som vi skulle vilja återvända till och By the sea är helt klart en av dom (om det finns kvar...).
 

Pestomos med olivbiffar

Det blev pestomos med olivbiffar igår (bytte plats med den och aprikosfyllda kycklingen, så det blir det ikväll istället). Det är verkligen supergott. Nu har vi ingen potatispress så potatismoset blir lite klumpigt (vissa är ju lite känsliga när det kommer till sånt, men inte vi) så det kanske inte ser så aptitligt ut... men det var det! Lovar!  :)Pestomos
1 kg potatis
2-2½ dl mjölk
1 msk smör
salt & peppar
3/4 dl pesto

Olivbiffar
400-500 gr köttfärs
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
smör
1 liten burk oliver
1 dl grädde

1. Skala och skiva potatis. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen.
2. Värm mjölken och smör, rör ner lite i taget med potatisen. Vänd i pesto (jag använde röd pesto, men vanlig pesto funkar också förstås!), smaka av med salt och peppar.

3. Hacka oliver (helst kalamata oliver!) Blanda färsen med vitlök, salt, peppar, oliver och grädde. Forma till ovala biffar och stek i en stekpanna ca 3 min. på varje sida.

 

Vinnaren av smycket från Gobbit

Förlåt, förlåt, förlåt att det har dröjt så med dragningen av vinnaren av ett personligt smycke från Gobbit. Men det var ju så svårt att välja ut EN vinnare av alla fina motiveringar. Ska man välja den man tycker mest synd om eller ska man välja den som skriver den roligaste motiveringen? Jättesvårt! Jag har läst igenom alla om och om igen... och till slut så valde jag:


Therese:
Min dotter Eira börjar dagis den 1 september. Jag har varit hemma med henne i 2 år. Fast det senaste året har jag jobbar deltid.
Jag kommer sakna henne så mycket och det skulle nog kännas lite bättre om jag hade ett fint smycke med hennes namn på :)
Jag vet hur det är att sakna sin lilla älskling när han/hon är på dagis. Det var verkligen jobbigt den första tiden... jag sprang verkligen från jobbet för att komma så snabbt som möjligt till dagis och hämta Zack. Jag hoppas att du blir glad över smycket, Therese! Och tusen tack till alla andra som var med och tävlade och till Gobbit som sponsrade tävlingen!

 

Rain rain go away, come back some other day!Nu blir regnskyddet för barnvagnen välanvänt. Det regnar ju varannan dag nu för tiden! Det är INTE lätt att göra en barnvagn med två ungar i med en hand (eftersom man måste ha paraply i andra handen) och undvika att trampa i vattenpölar eller krocka med folk.

Nej, inte roligt med detta väder.

Dessutom så skulle barnen vara ute på gården idag när jag lämnade Zack. Barnen satt i sandlådan i regnet... såg faktiskt inte så roligt ut. Visst kan det vara bra att vara ute i alla väder (vi brukar ju inte sky regnet) men det kan nog vara svårt att roa så många små barn i detta väder. Brukar era dagis vara ute mycket när det regnar?

 

Korkade Bambi hos guldsmeden

Igår så kände jag mig korkad hos guldsmeden. Jag har ju ingen koll på sånt. När han kollade om mina smycken var äkta eller inte, så kollade han om dom var 18K. Han visade hur han gjorde och jag ställde lite frågor. Och då kom jag på... men tänk om det är 24K? Haha, nej... det görs ju inga smycken i 24K!! Det blir ju för mjukt då... (vilket jag kom på sen, jag visste ju det!)

Sen när det blev snack om stenar så pratades det om karat, slipningar, klarhet och bord. Hmm... då kände jag mig verkligen vilse. Jag mindes att jag hade gillat någon ring med prinsess-slipning för länge länge sen... och då säger guldsmeden att då är ju stenen fyrkantig (och vi satt med en massa runda stenar framför oss eftersom jag hade sagt att jag ville ha det)... snacka om att ha NOLL KOLL. Haha, *gömmer sig bakom skämskudden*

Men nu har jag lite mer koll och så tänkte jag läsa på ännu mer på nätet. Och så tänkte jag gå runt och kolla hos lite olika guldsmeder. Men det är verkligen en hel värld det där med stenar, fattningar, guld, mm.


 

Ingen mer amning på natten nu...

God morgon! Sitter här och börjar dagen med ett glas Berocca Boost, kan behövas nämligen...

Igår så blev det inte så mycket bloggande för att jag var sååå trött. Vi försöker att vänja Leah av med nattamningen. Hon hade ju ett par nätter för ett tag sen där hon inte ammade på natten, men sen blev hon förkyld så då ammade jag henne på natten för att hon sov så oroligt.

Men dom senaste två nätterna så har jag inte ammat henne och första natten var riktigt jobbig. Hon var vaken en hel timme (mellan kl. 3-4) och grät från och till hela tiden. Vi testade att vagga henne, krama henne, ja.. allt möjligt. Till slut somnade hon om. Det var jättejobbigt, usch!

Men denna natt gick så otroligt mycket bättre. Hon vaknade till två gånger, kl.1 och kl.4 och då tog jag inte ens upp henne. Det räckte med att stoppa in nappen igen och lägga en hand på henne en stund så somnade hon om. Så skönt! Så hon sov från kl. 21-06 utan amning.

Zack var i Leahs ålder när han slutade äta på natten också.

Så idag känner jag mig lite mer utsövd än igår morse! Fastighetsskötaren kommer med ett nytt glas till vår ugnslucka och så kanske jag ska gå och kika på lite fler ringar hos lite andra guldsmeder (om det slutar regna, det spöregnar nämligen här i Stockholm).

Ha en underbar onsdag allihopa!

 

Min blivande vigselring i en påseIdag fick jag hem ett sånt där kuvert för att skicka in mitt guld för att se om jag skulle få några pengar för det. Det ligger ju ändå bara och skräpar.

På vägen till posten så går jag förbi en guldsmed så jag tänkte att jag kunde gå in och kolla lite på vigselringar. Han frågar nästan direkt om jag har något eget guld och jag berättar att jag precis var på väg att skicka in det. Men han sa att det var ju mycket bättre att lämna in det och göra min vigselring utav det. Jag skulle spara massor med pengar på det!

Så han kollade igenom mitt krims-kram och kom fram till att jag hade hela 9,2 gram med 18 karats guld! Wow! Inte dåligt med tanke på att jag har tänkt att min ringa ska vara någonstans mellan 5-6 gr + sten. Så då behöver jag i princip bara betala för stenen! Asbra ju!!! *glad*

Han tjatade också om (sa flera gånger) att dom där som man skickar in till kan luras rejält. Speciellt när man inte har någon koll så kan dom säga att hälften var oäkta även fast det inte är det. För flera utav mina smycken är ostämplade trots att dom är äkta! Men det hade jag ju ingen som helst aning om!

Så nu är det bara till att bestämma storleken och kvalitén på stenen och så designa ringen...


P.S. Denna guldsmed hade tydligen designat Laila Bagges och Charlotte Perellis ringar... min första tanke var att Laila fick väl sin ring gratis?? Är det ett bra eller dåligt tecken?

 

Äh, sov på golvet då!

Igår kväll hade jag och Zack en riktig kamp. Sambon var iväg och klättrade så jag var ensam hemma med båda barnen.

Zack brukar somna runt kl. 19 på kvällen, men han ville inte sova då. "Inte blunda" säger han. När klockan började bli efter 20 så la jag honom i hans säng och sa "god natt". Det blev skrik och tårar och jag försökte lugnt förklara att klockan börjar bli mycket.

Han var jätteledsen och kröp ur sängen och lägger sig på mattan. Jag lyfter upp honom i sängen igen men han skriker "nej!" och lägger sig på mattan igen. Jag lyfter upp honom igen, men han kryper ner ytterligare en gång. Leah vaknar av allt skrik så jag går ur rummet och låter honom ligga där på mattan... måste ju ta upp Leah.

Jag låter Zack vara ett tag och matar Leah lite. När jag sen går in till honom så ligger han fortfarande på mattan så jag lyfter upp honom och kramar om honom länge och lägger ner honom i sängen. Men nej, han skulle ner på mattan IGEN.

Jag blev trött på det hela och tänkte "äh, sov på golvet då!" och sa god natt. Kände mig jätteelak och det kändes som om Zack kände sig som en martyr eller nåt...

 

Blää... jag hatar såna där kvällar och jag känner mig som världens sämsta mamma. Imorse var det extra mycket kärlek och pussar så nu känns det lite bättre. Men när sambon kom hem runt 22.30 så låg han fortfarande och sov på mattan så han la honom i sängen coh då orkade han inte protestera så mycket.


 

Det har ju gått lite trögt med att få Leah att sluta amma...

... och nu fattar jag ju varför!! Vi gör ju fel!Lite andra tips:


 

Mönsterstickade koftor för dom minsta

Det är så fint med stickade koftor på dom minsta! Ser så mysigt ut. Här är några av mina favoriter:
Så mysig stickad kofta med luva. Perfekt som jacka nu på hösten. Kostar 249 kr hos La Redoute.
Söt kofta för dom allra minsta för 229 kr hos La Redoute.


 

Leah tränar

Vi brukar passa på att träna på att ligga på mage lite medans storebror är på dagis. Ibland så går det hur bra som helst att rulla runt... men idag var den där förbaskade armen ivägen igen...


Kläder från Ida T., filt från MiniRex


 

Veckans mat = 447 kr.


Det är ganska kul att försöka spara in pengar på maten och hitta extra priser, blir nästan lite av en sport! Jag fick till hela veckans middagar, luncher (som brukar bli gårdagens middag) + frukost för bara 447 kr. Men då har vi lite kycklingfilé i frysen, bulgur, potatis och pesto hemma. Men däremot så köpte jag ett kilo parmesan och en stor säck med ris som kommer räcka länge.

Så här ser veckans meny ut:

Måndag: Korvstroganoff med ris
Tisdag: Aprikosfylld helkyckling
Onsdag: Pestomos med olivbiffar
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Fyllda cannelloni med kyckling och ricotta
Lördag: Krovstroganoff på thaivis
Söndag: Rester/ugnspannkaka

Är det är något recept som ni är extra sugna på att jag ska dela med mig?

 

Den nya underklänningen

Jag har suttit hela morgonen och kikat på Odd Mollys vår och sommarkollektion för 2011. Det är så mycket fint som kommer! Hihi, känns lite avlägset när man sitter här och regnar utanför och hösten är här. 

Denna gång så är det en ny underklänning som kikar fram under dom flesta av plaggen på produktionsbilderna. Den heter #626 dareme dress och kommer att kosta 1600 kr. Den är i 100% silk jaquard och denna är i färgen powder men den kommer även i färgerna vintage lilac och apricot.


 

Skräp eller skatt


Just nu så letar vi i varenda vrå här hemma efter saker vi inte använder/behöver och kan sälja och få in lite extra pengar till thailandsresan.

Jag har en del smycken som bara ligger i smyckesskrinet som jag har tänkt sälja. Det är gamla gåvor och lite annat. Kruxet är att jag inte ens vet om det är äkta guld. Men jag tänker att om det är oäkta så borde det har blivit "fult" efter alla dessa år?

Först funderade jag på om jag skulle åka in till Kaplans Auktioner och värdera smyckena för att kunna få så mycket som möjligt för dom. Men tänk om dom inte ens är äkta? Och om jag kommer där med det till Kaplans så skulle dom bara titta konstigt på mig och säga "Eeeeh... vad är det här?" medans personen efter mig ska värdera sin Rolex-klocka.

Nej, så planen är att åka in till Pantbanken och fråga om krims-kramset är värt något. Eventuellt kanske beställa en sån där påse och skicka in guldet till t.ex. Guld-sms eller liknande. Jag har hört att dom betalar mest för guld (om det nu är guld...).


Men speciellt halsbandet med den där parfym-grejen (den där rosa) är ju lite ovanlig, tror jag... så den borde väl vara värd någon hundring? Jaja, vi får se vad jag får för grejerna...

 

Pappershögen växer

Hela helgen har gått åt planering, planering och åter planering av vår Thailandsresa.

Flygbiljetterna är avklarade, så nu är det bara tusen andra saker som måste ordnas. Hotell har vi mailat och även bröllopsarrangören. Papper har fyllts i, pass till barnen, hindersprövning, visum, mm. Sen så är det vaccinering och en extra reseförsäkring som måste ordnas (den i hemförsäkringen gäller ju bara dom första 45 dagarna och vi ska ju vara borta längre än så).

En budget har vi gjort upp också, som jag hoppas att vi kommer kunna hålla:
Bröllop 15000 kr.
Solskyddsfaktor 10000 kr.
Fruktdrinkar 5000 kr.
Dvd-filmer i plastfodral 2000 kr.
Magsjukemedicin 2000 kr.

 

P.S. Budgetposten för bröllopen är faktiskt sann... 


 

Söndag

Nu har vi varit iväg och röstat! Sambon ska vara röstmottagare nästa söndag så vi förtidsröstade idag istället.

Sen så stannade vi till vid biblioteket och läste lite böcker.


Den här boken tyckte sambon lät bra:


 

Recension Willvin skötväska


För någon vecka sen fick jag hem en ny skötväska från Willvin. Jag valde en Willvin Napped Brown som är i fuskmocka.

Vi var verkligen i behov av en ny väska, då vår gamla höll på att gå sönder. Axelremmet höll på att lossna, som ni ser.

Jag måste säga att jag är positiv överraskad av den nya skötväskan. Den är anpassad för två barn, så det finns plats för två olika blöjsorter och det är två fack fram, osv. Perfekt för oss!

Det jag gillade mest var att man kunde byta från en lång axelrem till två kortare remmar för att lätt ha den hängandes på vagnen! Himla smart!

Smart är också det facket som finns "under" väskan där man kan förvara blöjor utan att behöva rota i det stora facket. Enkelt att ta fram snabbt när barnet ligger på skötbordet.

Den är rymlig, nästan svårt att fylla eftersom jag inte brukar ha allt för mycket grejer med mig. Jag tyckte om att den kändes bra även som axelremsväska, för det ser inte för "skötväske-aktig" ut som vår gamla gjorde.

Det enda negativa som jag har att säga är att den luktade inte särskilt gott när jag fick den. Men lukten försvann efter att den använts ute lite.Just nu kan man buda på blingade skötväskor från Willvin där intäkterna från auktionen går oavkortat till Barncancerfonden. Varje väska finns endast i ett exemplar.

 

Auktionen pågår på Tradera fram till den 30:e november.

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=2579259&listtype=Auction


 

Numera ser vår ugnslucka ut så här...


I onsdags så skulle jag göra iordning fläskfilé och klyftpotatis i ugnen. Jag öppnar luckan och *PANG* säger det bara och det är glas ÖVERALLT. Och så menar jag verkligen ÖVERALLT.

Ni vet hur mycket glas det kan bli när man tappar ett vanligt dricksglas? Gissa hur mycket det då blir om en hel ugnslucka går sönder över hela golvet???

Handtaget till luckan har länge suttit löst. Jag tror att fastighetsskötaren har varit här tre gånger och fixat med den så det har känts lite meningslöst att ringa efter honom ytterligare en gång när den började lossna igen. Men i onsdags så lossnade då hela handtaget, vilket aldrig har hänt förut och glaset åkte ner i golvet och i tusen bitar.  Jag tror faktiskt att det är uppåt en tusen bitar. Det tog i allafall en evighet att sopa och dammsuga upp allt.

Trodde inte att det kunde gå sönder så lätt. Ska inte sånt där glas tåla en hel del?

Som tur är så skadades ingen. Zack var i sitt rum och Leah låg lite längre bort... men hon blev ganska rädd av smällen.


Sen så var det ju så lägligt att fastighetsskötaren är på kurs till på måndag... :/

 

Sova sött

Lindex Shop Online - PyjamasValentina Mini Nightsuit SEK 99, Name It - NELLY.COM
Kanelbullepyjamas från Lindex för 99 kr.
Pyjamas med hjärtan från Linus & Lotta för 99 kr.

404509

Randig ekologisk pyjamas från Lundmyr of Sweden för 399 kr. hos Babyshop.
Pyjamas med igelkottar från KappAhl, 2-pack för 169 kr.

 
Retro pyjamas med hund från Rock your baby finns hos Oii Design för 249 kr.
Velourpyjamas med söta rävar från La Redoute, kostar 279 kr. för ett 2-pack.


 

En påminnelse utanför balkongen


Stockholm halvmaraton går här utanför oss. Folk springer som tokar. Det påminner mig om att jag borde ta och skärpa mig och se till att komma i form till bröllopet. Och helt plötsligt känns det inte så bra att jag redan har smällt i mig tre stycken cupcakes idag...

Sambons familj har köpt biljetter ner till Thailand nu också! Wiiieee, va spännande det känns! Vi SKA verkligen gifta oss... känns så overkligt.


Nästa steg är att vi måste bestämma vilken bröllopsarrangör vi ska anlita. Vi har nämligen kontaktat fyra stycken olika som har presenterat lite olika "paket" och då är det bara att bestämma sig för vilken... men vi måste sätta oss ner och gå igenom dom ordentligt.

 

Prenumerera på choklad

Denna reklam var lite farlig för mig. Jag som älskar choklad och speciellt praliner.

Det är en ny klubb där man som medlem kan få en chokladask med praliner hemskickade till en varje månad. Men man kan också välja om man vill ha askar varannan eller var 3:e månad. Första asken kostar 98 kr + 49 kr i frakt.

Ni kan läsa mer om klubben, som heter Smaka Choklad här.

 

Jag ska rösta på...

Det var roligt att se vilket parti ni trodde att jag skulle rösta på. Så här såg resultatet ut (nästan 200 utav er röstade, va kul!):

Jag har inte tänkt propagera för det partiet jag ska rösta för eftersom jag är inte direkt trogen partiet. Tidigare år så har jag röstat på Miljöpartiet och Moderaterna, men i år kommer jag att lägga min röst på Folkpartiet. Så ni var ju inte helt ute och cyklade  ;)

Detta är det enda inlägget som jag tänker skriva om partipolitik. Men jag tänker rösta på Folkpartiet för att:

* Dom vill att äldre ska ha rätt att bo tillsammans även om den ena behöver bo på ett äldreboende. Känns som ett självklarhet för mig.

* Deras jämställdhetspolitik är precis vad jag tänker mig behövs, att sträva efter en jämnare fördelning av föräldraförsäkring och ledighet när barnen är sjuka.

* RUT-avdraget ska vara kvar. Det är jag helt klart för, det skapar jobb och framförallt vita jobb.

* Lärlingsjobb är något jag tror på. Skola är inte något som passar alla utan vissa passar bättre att direkt hoppa in i arbetslivet och lära sig yrket på det sättet.

* Betyg från årskurs 6. Jag är själv uppvuxen med betyg ända från första klass (när jag gick i skolan i USA) och jag tycker att det är bra med betyg tidigt för att kunna upptäcka var man behöver lägga extra resurser.Så nu vet ni  :)


Jag kan tipsa er om valpejl, en sida där man kan göra ett test för att se vilket parti som mest stämmer överens med ens åsikter och värderingar.


 

Min frukost idag


Misslyckade hi-hat cupcakes och te


Ibland så gillar jag att äta nåt totalt onyttigt till frukost, som idag. Sambon tycker att jag är knäpp och säger att jag inte kan äta en cupcake till frukost men då säger jag att jag är vuxen och får göra vad jag vill! (Haha, jag vet det är så barnsligt!)

Men jag passade på att äta denna frukost eftersom Zack fortfarande ligger utslagen i feber (39,4 imorse) och inte ser vad det är jag äter till frukost. Stackars liten, han har sovit hos oss hela natten. Hoppas att han blir frisk snart, han verkar må så dåligt  :(

Hi-hat cupcakesen blev ett totalt misslyckande (men dom ju fortfarande att äta!). Men så är det när man är trött och inte orka göra dom ordentligt. Så därför så är detta den enda bilden ni får av dom....

Ha en underbar lördag allihopa!

 

18:20 - Jag gör ett försök


Muffinsformen har varit ett mycket bra köp! Används flitigt här hemma!Sambon är på afterwork och jag är sååå sugen på att baka, så jag gjorde det och jag lyckades fixa till muffins utan något av barnen avbröt mig!

Hi-hat cupcakes (inspirerad av Nina) har jag tänkt att det ska bli... vette tusan om jag kommer att lyckas!

Under bakandet, så har barn nr. 1 sett ut så här:


Och barn nr. 2 har såg ut så här:


Nu så ligger barn nr. 1 fortfarande och snarkar här i soffan och barn nr. 2 ligger mätt och belåten i babygymmet. Jag fick i henne otroligt mycket gröt och ammade även lite efteråt. Så nu är jag orolig att hon ska få ont i magen... speciellt av all gröt hon mumsade i sig!

 

17:27 - Roligt fredagsnöje


Jag passar på att tömma torktumlaren medans båda barnen sover. Fast egentligen drömmer jag om alla roliga recept som jag har hittat på nätet och som jag vill prova. Nästan samtliga är amerikanska med konstiga ingredienser som chocolate chips, kondenserad mjölk, marshmallows (kanske inte sååå konstigt), etc.

Åh, va jag vill baka! Men jag vågar inte börja för då vaknar nog barnen och så har man en halvfärdig smet som får stå i flera timmar...

 

16:04 - Pussvänliga kinder och snorkråksfascist


16:04 - Puss puss!


Zack somnade igen för en stund sen. Han mår verkligen inte bra, stackarn!

Så jag pussade lite på Leahs pussvänliga kinder här i soffan. Efter ett tag så somnade hon i min famn. Jag tittade ner på min vackra dotter men kunde bara se den där lilla snorkråkan hon hade i ena näsborren... jag var så nära att pilla bort den, även fast hon sov. Jag är lite av en snorkråksfascist. Måste ta bort dom...


16:46 - Vill pilla bort!! (men jag gjorde faktiskt inte det)


Fatta föresten... jag har en liten stund för mig själv igen idag! *hurra*


 

15:29 - Ute med en sjuk plutt

foto0014 (MMS)

Vi kom ut ändå idag. Har varit och handlat lite. Letade efter chocolate chips, såna där små små choklad droppar som finns i varje hem i usa. Omöjliga att få tag på här. Ska man behöva hacka chokladen själv i det här landet???


 

14:29 - Jag försöker få i lill-bönan lite puré


Men det är mycket oklart om det är något som åker ner eller om allt åker ut igen...

Det känns lite segt, det här med mat åt Leah, känns som om det inte går framåt. Hon är fortfarande i stadiet där det mesta åker ut. Men hon gapar i allafall...

Men jag har för mig att det gick lite lättare med Zack. Att han mumsade i sig puréer efter en 2-3 gånger. Men här går det segt. Det är väl bara att fortsätta traggla. Men jag ska ju ha slutat amma till första helgen i december. Börjar kännas som ett omöjligt projekt.

 

13:00 - Lastbils-span


Mitt i Cityakuten så vaknade Zack och kom ut ur sitt rum och såg att det var något utanför balkongen! Mycket spännande!

Så vi har tillbringat den senaste halvtimmen på balkongen och sett hur lastbilens lyftkran har lyft upp saker till taket på vårt hus. Det är nämligen dags för takomläggning här... så jag kommer nog få tillbringa en hel del tid på balkongen nu!


 

12:10 - Min stund


Åh, båda barnen sover och dom har tajmat in det perfekt! För nu börjar dagens höjdpunkt - Cityakuten! Åh, va jag har blivit beroende av den serien... tio över 12 varje dag på 3:an.

Så för att förgylla denna underbara stund så tänkte jag att jag skulle äta upp resten av Fairly Nuts paketet... men det var ganska mycket kvar så det blev ett stort lass. Och så en kopp te förstås  :)


Det står "Om du hade mitt jobb vore du också hysterisk" - en present från en vän som tyckte att muggen passade mig  ;)


 

11:01 - Leende Leah


Ja, Leah vaknade ju och ligger just nu och är glad i famnen (inte lätt att blogga med en hand).

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch. Det blir pastasallad, som jag hade gjort iordning åt Zack för att idag så skulle han nämligen på sin allra första heldagsutflykt med dagis och då skulle han ha med sig matsäck. Synd att han missa utflykten. Det kändes så stort att han skulle på heldagsutflykt... det är ju inget för små bebisar!

Jag hade även tänkt köpa en liten ryggsäck åt honom till utflykten, men så blev han sjuk. Funderar på att köpa en söt liten kånken, det är ju en klassiker. Men jag hörde att dom var dyra... och här ska det ju sparas pengar. *beslutsångest*Haha, jag tror att jag får döpa om detta till "två foton i timmen" ;)

 

10:08 - Gemensam dusch


10:08 - Det syns kanske hur sjuk han är...


Jag tänkte att jag skulle passa på och ta en dusch medans den ena sov i allafall (svårt att pricka in så att båda sover samtidigt). Så jag frågade Zack om han ville leka lite själv medans jag duschade, men det ville han inte! Nej, han skulle duscha med mig... men så fort vi började duscha så ångrade han sig och ville inte alls duscha... så det var bara att stress-tvätta sig.

Efter duschen så verkade Zack så trött så vi läste lite grann i hans säng och till slut så slocknade han. Han sover ofta i denna snygga pose:


10.35 - En plutt som har slocknat i sängen


Det är bara det att nu när båda sover så känner jag stress över att jag vill hinna med en massa saker innan någon av dom vaknar. Jag vill hinna blogga, plocka tvätt, sminka mig lite, borsta håret och slappna av med en kopp te framför tv (vilket är knäppt eftersom jag känner stress inför att försöka hinna slappna av).

Åååh.... där lät Leah...

 

09:03 - Miljöutbildande pussel i soffanJa, ni ville ju se mina tråkiga stunder och just nu så är det inte så mycket roligare än så här. Vi sitter i soffan och lägger pusslet som jag fick i goodiebagen i onsdags. Det kommer från Gro och har väldigt fina bilder. Det är ett miljöutbildande pussel, väldigt smart faktiskt att lära barnen lite miljötänk genom att lägga pussel! Tyvärr inte så bra kvalité för Zack har redan lyckats ha sönder det lite.

Zack äter russin (det enda som det går att få i honom nu när han är sjuk) och jag tar mig en Berocca Boost. Läskig färg, eller hur? Men det smakar faktiskt gott! Känns som om jag kan behöva lite extra energi idag...


 

08:02 - Nu kör vi!08:02 får jag ett samtal från Anna. Det första hon säger är att jag ska fota! Fota fota fota! Hon tycker att vi ska köra ett foto i timmen idag, båda två.

Det är bara det att Zack har feber (39,2) så han är hemma idag... så jag vet inte om det är lite överambitiöst att försöka köra ett foto i timmen just idag. Får se hur det går. Solen skiner in igenom fönstret idag i allafall... och så kommer jag antagligen sitta inne hela dagen  :/


En sjuk Zack som låg på golvet nyss...


 

Svar på kommentarer

Jag har varit så otroligt dålig på att svara på kommentarer på sistonde. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. För jag älskar verkligen när ni kommenterar! Kommentera mera!!! Jag skyller på trötthet, trots och ont om tid. Förlåt, ska försöka bättra mig. 

Här kommer mina svar på några kommentarer:

Therese - Eira Min Ögonsten om Min B&J lista:
Kan du inte fota en bild i timmen en helt vanlig dag? :) Skulle vara intressant att se allt "tråkigt" du gör också.
Svar: Javisst kan jag göra det (om det nu finns intresse för det). Ska försöka fixa en sån dag snart  :)

 
Marielle  om Dagens Leah:
Jag älskar verkligen namnet Leah, det är så fint! Sen att Leah är en av mina favoritkaraktärer ur The Twilight Saga gör det inte värre heller (Twilightskadad - Japp!)

Svar: Vad säger du??? Finns det en karaktär i Twilight som heter så?? Oj! Jag känner mig helt plötsligt väldigt gammal...  //Har noll-koll


matilde om Är Bambi en sosse?:
kommer det någon poplin frilled blouse i white till våren?

min har gått i sönder :-((

Svar: Tyvärr så kommer den inte alls till våren!


uLrica  om We R Family:
va vad det i goddiebagen?

Svar:
+ strumpor från me&i + tidningen Mama + kex, riskakor och russin från Småfolk + biljett till Underbara Barn mässan + lite annat...


Linn om Mom off duty:
Finns det fler arbetsgivare än domstolsverket som har kakkurser... Sambon har inte händelsevis bytt jobb? :)

Svar: Men gud vilken koll mina läsare har! Ni överraskar verkligen mig hela tiden.
JA, han har bytt jobb. Han kände att jobbet på advokatbyrån inte gick så bra att kombinera med familjelivet (speciellt med småbarn) så han jobbar numera på domstol. Förut så jobbade han ofta till midnatt (och ibland ännu senare) men nu är det lite mer kontorstider som gäller. Så skönt!


Camilla  om En släng av hybris:
Pssst... du har en AWARD att hämta på min blogg!
GRATTIS!

Svar: Tack så jättemycket! Har redan fått en sån award så det blir lite tråkigt att skriva samma igen. Men jag uppskattar VERKLIGEN awarden! Tusen tack  :)


Bebislängtan  om Var det någon som sa trots?:
Spännande med överraskning utanför dörren, vilken lyx, vem är det som är så snäll mot dig?

Svar: Då och då får jag hem saker från olika företag som vill att jag ska blogga om produkterna. Jag gör inte det alltid, speciellt inte när dom skickar hem saker till mig utan att fråga om jag vill ha grejerna.

Denna gång så innehöll överraskningen inte grejer till mig, för det var "herrprodukter". Så få se om sambon vill testa dom:


 

Min B&J lista

Idag testade jag Fairly Nuts för första gången. Det är en av Ben & Jerry's nya smaker. Mycket god var den och påminde om min absoluta favorit glass, så den går nog om alla andra B&J glassar! Så här ser min Ben & Jerry lista ut just nu:

Kommentarer:

Fairly Nuts - just nu min favorit.. men det kanske är bara nyhetens behag?

Cookie Dough - en klassiker som man aldrig tröttnar på. Kakdeg och glass = en oslagbar kombination!!

Baked Alaska - Vaniljglass med små björnar gjorda av vitchoklad, mums! Men det kan bli lite väl sött efter ett tag tycker jag!

Vanilla Toffee Crunch - Mumsigt, men vissa bitar av choklad-knäcken är väldigt stora!

Jag fick frågan:

Bebislängtan  om Bambi planerar:
Jag har faktiskt aldrig smakat B&Js vaniljglassar, förutom kakdegen såklart, är de lika goda som chokladglassarna är? Jag har alltid varit en chokladglassätare.

Svar: Jag ääääälskar ju choklad, men just när det kommer till chokladglass så tycker jag att det blir för mycket choklad. Så jag föredrar vaniljglass med choklad i eller uppepå (i sås-form).


Men min absoluta, absoluta favoritglass (finns ingen godare) är inte en Ben & Jerry utan en Häagen-Dazs. *dregel*


 

MammabloggfikaLeah vaknade hur många gånger som helst under natten... tappade räkningen efter ett tag. Men jag tror att jag ammade henne två gånger, resten av gångerna stoppade jag in nappen eller tog upp henne och kramade om henne lite tills hon somnade om. Hon är väldigt snorig och har haft svårt att andas genom näsan så jag hoppas att det är därför hon vaknar så mycket på natten (och inte en ny vana eller nåt).

Så jag var halvdöd imorse när jag lämnade Zack på dagis. Sen gick jag hem och stupade i säng tillsammans med Leah och vi sov till kl. 12 för att kl. 13 skulle jag träffa mina älskade bloggvänner Anna, Natashja och Nina.

Så på en timme (mellan 12-13) så lyckades jag: duscha, göra iordning mig, kasta i mig lunch, amma Leah, klä på mig och Leah och ta mig till fiket (fast det tar bara ca 5 minuter för mig att gå dit).

Och där träffades vi och åt gott och pratade bloggar, genus, dagis, mm. Men mest bloggar blev det nog prat om...


 

Var det någon som sa trots?


Nu har även min unge fått ett sånt där ordentligt utbrott i affären och lagt sig på golvet och skrikit. Bloggskadad som man är så ställer jag mig och fotar det hela  ;)

Nu var det alltså trots när vi skulle hem från dagis. Men det handlade mest om att han inte ville gå. Jag hade vår gamla enkelvagn med mig när jag skulle hämta honom, vilket betydde att han var tvungen att promenera hem. Det brukar gå bra, det tar max 5 minuter. Men nej, nu var det bara: "Mamma bära" och så var jag tvungen att handla lite på vägen hem också. Blää... det var inte roligt.

Efter allt kaos så köpte jag mig nu 5 minuters frihet:Roligt var det i allafall att hitta en överraskning utanför dörren när vi kom hem, jag har ingen aning om vad det är (har inte hunnit kolla i påsen med allt skrik och gråt):


 

Är Bambi en sosse?

Jag fick en kommentar där jag blev kallade sosse, tydligen för att jag inte tycker att folk kan bestämma själva (när det gäller föräldraledigheten). Så jag började undra... verkar jag vara en sosse (inte för att det är något fel på det)?

Jag har redan bestämt mig för vilket parti jag ska rösta på. Så jag är lite nyfiken på vilket parti ni tror jag kommer att rösta på? Lyser det igenom bloggen? *nyfiken*

Så nu blir det en väldigt ego-fråga:


webvoter-omröstning
Vilket parti tror ni att jag kommer att rösta på?

Centern
Folkpartiet
Kristdemokraterna
Miljöpartiet
Moderaterna
Socialdemokraterna
Vänsterpartiet

Se resultat


P.S. Jag avslöjar sen om ni har rätt eller inte  ;)

 

Varmt från MoloSå fina stickade koftor från Molo. Perfekt nu under hösten. 599 kr. för den vänstra och 379 kr. för den högra hos Babyshop.Och sötaste tossorna i fleece för dom minsta (också från Molo). Kostar bara 99 kr. hos Babyshop.


 

Bambi planerar

 

Nu ska jag ta och mumsa i mig lite glass och se på Idol. Ni ser! Vi har kvar en hel del utav glassen! Helt otroligt! Jag vet inte om jag har provat denna förut, men den verkar mumsig. Jag måste ta och skärpa mig med onyttigheter snart för jag tänkte gå ner lite i vikt till bröllopet. Man vill ju se ut så bra man bara kan på sina bröllopskort för dom kommer man nog titta på en hel del (och andra också).

Men jag har ju 4 månader på mig... så jag tänkte inte ta några till några extrema metoder. Det blir ingen Cambridge denna gång. Kanske sluta med godsaker och ta en timmes promenad om dagen eller nåt... det låter väl som en plan?


 

Dagens LeahStickad overall från KappAhl
Pikébody från Lundmyr of Sweden


 

Det verkar som om någon tycker att jag verkar trött...


...igår fick jag hem en två-månaders ranson av Berocca Boost. Sambon blev så nyfiken på dom så han tog en imorse. Tydligen så smakade det ganska gott!

Jag brukar inte ta vitaminer men ska testa det nu ett tag. Jag minns hur min handledare på lärarutbildningen lovordade vitaminer. Hon hade ätit vitaminer varje dag under hösten och när vintern kom så kände hon sig ovanligt pigg. Det skulle ju vara skönt att slippa den där vinter-tröttheten!

Nån som har testat Berocca Boost? Funkar det? Eller äter ni några andra slags vitaminer och mineraler?

 

We R FamilyPrecis hemkommen från WeRFamily eventet. Det är sajten loppi.se som ordnar det då och då. Fina Ann Söderlund var konferencier.

Roligast var att få kika på me&i samarbete med Cecilia Blankens som släpps imorgon. Det är plagg med en sån söt mops på! Jag blev helt kär i kläderna! Så fina!
Så här roligt tyckte Leah att det var efter ett tag:

 

Fina Anna och underbara Lovisa gjorde oss sällskap:


 

Här ska det inte råda anarki!

Det var några som påpekade att jag faktiskt inte behöver ha Zack på dagis under inlägget om att han inte ville gå till dagis igår. Klart att jag vet att förskolan är frivillig och jag tänkte inte bara en gång att jag kanske skulle ringa dit och säga att han inte kommer.

Men i samma inlägg så berättade jag även att han inte ville lägga sig på kvällarna nu. Men det var ingen av er läsare som skrev "Det är frivilligt! Låt honom lägga sig när han vill! Vad gör det om han är uppe till midnatt?".

Jag känner min Zack. Jag vet att han egentligen vill till dagis och att han egentligen vill sova. Jag märker ju det på honom, han gnuggar sig i ögonen och är ibland lite tom i blicken och jag tror att han egentligen inte vill något hellre än blunda och slappna av men han agerar i affekt och är inte sig själv just nu.

Jag vet också att han har jätteroligt på dagis om dagarna och att han mycket hellre leker där hela dagarna, är med på sångstunder och hoppis & skuttis istället för att kanske få leka ensam i sitt rum halva dagen och andra halvan hjälpa till med maten och kanske är en kort stund i lekparken. Då är det väl bättre att han har roligt på dagis, Leah får all uppmärksamhet en stund (som Zack fick när han var liten) och sen så kan jag leka med Zack efter jag har hämtat honom (och förberett middagen under dagen medans han har varit på dagis)? Jag känner att det är bäst för alla...

 

Och imorse gick det tydligen galant att lämna honom på dagis. För jag vet att han älskar dagis och han älskar att sova och han älskar att äta... men just nu är allt bara fel i hans värld. Barn mår bra av rutiner och regelbunda tider (ja, det gör väl vuxna också) så jag tänker inte låta honom vara uppe till midnatt om han vill och jag tänker inte låta honom äta russin istället för middag (vilket han ibland vill) och jag tänker gå med honom till dagis... så länge alla mår bra av det. Och det har faktiskt aldrig hänt att jag har behövt lämna honom gråtandes på dagis och jag vet inte om jag skulle klara av det... men lite protester kan jag stå emot. Man kan ju inte låta anarki råda här hemma.


 

Mom off duty

Imorse tog jag ledigt från mina vanliga mamma-plikter. Sambon är på kurs och den började inte förrän kl. 10, dessutom här på Söder!! ("Kak-kursen" kallades den tydligen av hans kollegor eftersom man äter kakor hela tiden.) Så då slapp jag dagis-lämningen för en gångs skull. Det är faktiskt skönt att sitta här i soffan oduschad när klockan är efter 9 och har precis stigit ur sängen.

Sovit har jag dock inte gjort så mycket. Leah vaknade när Zack kom in imorse (runt 05.30) och somnade inte om förrän nyligen. Men hon har legat i sängen hos mig och myst. Hon vaknade flera gånger under natten och då dög det inte att stoppa in nappen bara utan jag fick ta upp henne och amma lite (typ 2-3 minuter) för att hon skulle somna om. Tror att det beror på att hon är lite småförkyld fortfarande...

Men nu när Leah sover så ska jag passa på och ta en dusch och göra iordning mig. Ska iväg på en blogg-event om ett par timmar så då måste man ju vara fräsch  :)

 

En släng av hybris

Vi gick förbi lekparken efter dagis idag (hade väl lite skuldkänslor efter morgonen) och jag står och tittar på Zack som ska åka rutschkana när en annan mamma med en liten bebis i bärsele kommer fram till mig:

- Går ni på xxx (namnet på ett stort dagis i närheten)
- Nej, vi går på yyy
- Jaha... för jag känner igen både dig och honom. Vi kanske har setts på BVC...


Jag kände inte alls igen henne och vi går på BVC i det området vi bodde på förut (vi har så bra BVC-sköterska så vi ville behålla henne) så jag tror faktiskt inte att det var därifrån heller. Ni kanske förstår hur nära jag var att säga:

- Du kanske läser min blogg...?

Men det kunde ha blivit lite pinsamt om hon då skulle säga att hon inte läser bloggar (eller inte ens vet vad det är) och jag hade utgett mig för att vara värsta kändisen... haha.

(Men det är ju faktiskt några läsare som har kommit fram till mig ute och någon som berättade att hon inte riktigt vågade. Men kom gärna fram och säg hej! Jag blir så glad när det händer!)

 

Leah goes Hitler


 

Favorit apan är tillbaka!Åh, Babyshop har fått in en massa fina nyheter från Small Paul. Bland annat söta bodysuits med luva med öron på. Påminner om Leahs tröja som hon har från Small Paul med öron på luvan.Men även sköna bodies med den söta apan Julius. Small Pauls bodiesar brukar vara väldigt mjuka och strechiga. Dom är något små i storlekarna.

Som ni kanske märker så är apan Julius något av en favorit här hemma  ;)


 

The terrible twos

Imorse var det värst dagislämningen hittills (jag skriver hittills för det känns som om det faktiskt kan bli värre). Här hemma så gick det knappt att få på Zack kläderna. Det har aldrig hänt förut. Han älskar sina skor, sin jacka och sina mössa. Han älskar att gå ut. Framför allt så älskar han dagis. Han har tjatat om dagis på helgerna till och med. Men idag lät visan:

- Dagis nej!

Efter brottningsmatchen (att få på honom kläderna och i vagnen) så verkade allt okej på väg till dagis. Men när vi kommer till gården (barnen är ute och leker) så vill han inte gå ur vagnen. Jag försöker med att han kan sitta i mitt knä en stund. Nej, han vill inte. Jag försöker lyfta ur honom ur vagnen men han blir så där slapp i hela kroppen som barn blir när dom inte vill och håller nästan på att välta hela vagnen med Leah i. Till slut får jag ur honom ur vagnen och sitter med honom i knät ett tag.

En av fröknarna säger:

- Det kommer alltid ett bakslag.

Hon menade att vi hade haft en sån lätt inskolning och första året var en dröm. Men det kommer alltid ett bakslag. Måste det det? Måste det alltid komma ett bakslag? För det känns nämligen som om det här är mitt fel. Jag har inte tänkt mig för. Jag har inte valt mina ord noggrannt. För imorse så hörde jag det:


- Zack hemma mamma bebis

 

Jag, min dummer har ju sagt "nu går mamma och lillasyster hem" när jag har lämnat på dagis. Hur smart var det? Varför tänker jag mig inte för? Det är klart att han känner sig övergiven. Varför ska mamma och lillasyster gå hem men inte han? Men jag tänkte mig inte för. Mycket dumt.

Så nu blir det att kämpa ett tag. Men det verkar som om det hela tiden är en kamp med Zack nu för tiden. Det är väl det här dom kallar "the terrible twos". Igår kväll brottades vi i sängen när det var läggdags. Han som alltid har somnat så snällt. Det var bara att säga "godnatt godnatt" och han vinkade så glatt tillbaka och så var det bara att stänga dörren. Nej, nu är det spring upp ur sängen och skrik och gråt. Jag känner knappt igen min son.

Att det alltid måste bli en kamp. Men det är klart. Han testar. Så därför får man inte ge upp. Men det gäller väl att välja sina strider och dagis och läggdags är väl två strider han inte borde vinna.


 

Ja, det är frågan...


 

I love you Phillip Morris

Oj, vilken underbar film. Så vi skrattade! Jag vet inte om det var det mousserande vinet som gjorde filmen extra rolig, men det var länge sen jag skrattade så mycket åt en film.

Filmen handlar om Steven som får en uppenbarelse när han är med i en trafikolycka - han ska sluta förneka att han är bög. Så han går från att vara super-duper-kristen till att vara bögarnas bög.

Men att vara bög är kostsamt. Man måste ha snygga kläder, små hundar, smycken, mm. Så Steven börjar med bedrägerier och åker in i fängelse. Där träffar han sin stora kärlek Phillip Morris, som han gör ALLT för.

Förutom att det är en fin kärlekshistoria så är den hela tiden små rolig och blir aldrig tråkig. Helt klart en sevärd film! Jag ger den en 4:a av 5 möjliga!

 

Måndagsmys hemma hos oss...


Det blir lite måndagsmys här hemma... lite för att fira läkarbesöket som gick så bra. Känns verkligen som om en stor klump i magen har släppt. Skönt att jag slipper stressa med att sluta amma och att jag kanske inte behöver vara ifrån familjen så länge!

 

Ha en trevlig kväll allihopa!  :)


 

Det var en gubbe på bussen...Efter det att jag och sambon skiljdes åt, han åkte till jobbet och jag hemåt efter läkarbesöket så kom en äldre man och satte sig bredvid mig och Leah på bussen. Han började prata med henne och social som hon är så bjöd hon på leende efter leende. Gubben lekte med hennes små fötter och började sjunga för henne. Helt okej, tycker jag.

Jag tittade lite på honom och såg att han hade två klockor, en på varje arm. Jag började studera honom lite mer och såg mer och mer egenheter, tröjan var ut och in och det var hål i byxorna vid ena knäet.

Plötsligt så börjar han ropa "kom, kom, kom" till Leah... då kändes det lite konstigt. Inte hade jag lust at räcka över min bebis till en främling på bussen. Jag log lite och låtsades som ingenting, snart skulle jag ändå kliva av bussen.

När man kommer med en liten bebis så är det väldigt många som tar kontakt. Det är jättetrevligt och jag brukar inte ha något emot att dom pratar med Leah eller leker lite med fötterna eller klappar henne lite lätt på kinden, men någonstans måste man ju dra gränsen och jag vill nog inte att främlingar ska hålla i henne (kompisar får hålla i henne hur mycket dom vill!). Vart drar ni gränsen? Har ni varit med om några konstiga människor som har kommit fram till era bebisar?

 

Läkarbesöket på RadiumhemmetLäkarbesöket på Radiumhemmet gick strålande (hihi.. nu var jag väl liiite rolig i allfall?)!

Överläkaren som vi träffade var super-dupertrevlig (helt klart trevligast jag träffat hittills) och skojade om Judas-getter och att folk kunde tro att jag var en rysk spion... haha. Men han var också mycket saklig och berättade utförligt om allt, så för en gångs skull så hade vi inga frågor!

Leah charmade alla, speciellt den trevliga överläkaren som hon skrattade och log massor åt.  :)

Överläkaren skrev ut min högre dos av Levaxin, så nu behöver jag inte ta 3 tabletter utan kan bara ta en. Skönt att det inte blev något tjafs om det (som det blev med förra läkaren). Så nu ska jag ta 200 mg, istället för 150 + 25 + 25 som jag har tagit.

Eftersom min tumör var pytteliten så kunde jag få skjuta på strålbehandlingen. Vi preliminärbokade det till första helgen i december, så då måste jag få Leah att sluta amma tills dess!!! Tror ni att det är möjligt?!?!

Strålbehandlingen går till så att på onsdagen den veckan så får jag åka in och ta blodprover, på torsdagen så får jag två injektioner med extra thyrogen (sköldkörtelhormon) och sen på fredagen så blir jag inlagd och får då ta en eller två kaplsar som ger en lokal strålbehandling.

Sen är jag inlagd över helgen. Eftersom min tumör var så pytteliten så kommer jag nog inte få så hög dos av det radioaktivaämnet. Läkaren trodde att jag redan kunde åka hem på måndag och att det inte skulle vara några problem att vara i närheten av barnen, det behövs nog ingen veckas restriktion som jag tidigare har hört! Så skönt!! Men kemisterna mäter ens kropp för att se hur mycket man strålar, innan man åker hem.

Jag måste få ett intyg sen inför vår resa, för att dom nya känsliga stråldetektorer som finns på flygplatser kan ge utslag... det var därför läkaren sa att annars kunde dom tro att jag var en rysk spion som försökte smuggla något radioaktivt... ;)

 

Vecka 36 - #313 Wigwam dress

 

Denna veckas Odd Molly är den fina klänningen #313 Wigwam dress. Det är andra gången Wigwam dress är med i en kollektion och denna gång så finns den i färgerna: vintage chalk, lite lilac, velvet och almost black. Denna veckas Odd Molly är sponsrad av Tintin Style som har klänningen i vintage chalk, velvet och almost black!

Wigwam är i 100% tunn, mjuk bomullsvoile. Den vida kjolen gör att det blir väldigt fint fall på klänningen.


Wigwamen påminner mycket om Short Voile dress på många sätt, med dom fina broderierna, 3/4 ärmen och knyt fram. Men jag tycker att Wigwamen har mer vidd och känns därför mer som en klänning medans Short voile dress är lite mer åt tunika hållet. Det ger också Wigwamen finare fall, tycker jag.

Wigwamen är inte heller lika trång över bysten, mycket för att man kan reglera den med knytbandet.

Jag skulle säga att Wigwam dress är normal i storleken, kanske något tajt i över ryggen. Det kan vara lite svårt att hitta en kofta som passar på grund av dom stora ärmarna, men än så länge kan man ha den utan kofta. 

Wigwam dress känns verkligen som en höstklänning med dess mörka färger och folkloriska broderier. Min favorit är den i färgen velvet men också almost black är en favorit! Wigwam dress kostar 1999 kr.

Tusen tack till Tintin Style som sponsrade mig med en sån fin Wigwam dress!Har du en Wigwam dress? Vad tycker du om den? Hur kombinerar du den? Har du något bra tips på någon kofta som passar bra till den?

 

Perfekta kalastårtan med maräng- och sockerkaksbotten


Här kommer receptet på den populära tårtan jag bakade till Zacks födelsedag. Det är en ganska enkel, men mycket god tårta. Eftersom man gör en hel plåt så räcker den till många personer - alltså perfekt kalastårta!


Till sockerkaksbotten behövs:
 • 125 g smält avsvalnat smör
 • 1 dl socker
 • 2 äggulor
 • 1½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk

 

Till marängbotten behövs:
 • 2 äggvitor
 • 1 3/4 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör först sockerkakssmeten: Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner det i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner allt i mjölken. Bred ut på plåt klädd med smörpapper.

Gör sedan marängsmeten: Vispa äggvitorna. Blanda i socker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Grädda cirka 20 minuter i 180 grader.

Det som är lite trixigt är att få marängsmeten jämnt fördelat över sockerkakssmeten, försök att fördela den jämnt från början för det är nog inte så lätt att bre ut den om man har klickat ut den som en enda stor klick.

När botten har svalnat så har man på vispat grädde (jag använde 5 dl till hela plåten) och valfria (gärna färska) bär. Man kan variera det efter smak eller säsong, jordgubbar, passionsfrukt, hallon, blåbär, etc.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

 

Radiumhemmet

Imorgon ska jag till RADIUMHEMMET. Bara namnet låter lite läskigt.

Jag ska träffa en läkare där. Jag antar att vi ska bestämma NÄR jag ska genomgå strålbehandlingen. Sambon har fixat så att han kan följa med. Det är skönt. Han har följt med mig på alla mina viktiga läkarbesök under allt det här. Han har verkligen varit ett underbart stöd.

Han tror att jag kan få göra strålbehandlingen efter vår resa (i mars någon gång alltså), men jag tror inte att jag får skjuta på den så länge... jag gissar snarare på att det blir november-december någon gång. Men vi får väl se vad läkaren säger imorgon...

Det jag har hört om strålbehandlingen (läst på en blogg på nätet) är att man tar tabletter och sen så blir man instängd på sjukhuset i två dagar i ett rum (resten av veckan får man vara hemma men vara max en meter ifrån andra, det blir svårt med barnen så jag kommer nog vara hemifrån hela veckan). TV:n som man har på rummet reagerar till och med på strålningen och det sprakar i den om man kommer för nära. Undra om jag kommer kunna blogga där inne ifrån?? Eller kommer datorn bli helt psyko av strålningen också?

 

S - som i söndag och sova


Idag så har hela familjen sovit middag. Två timmar tror jag det blev... allihopa, samtidigt! Det är inte så ofta vi får till det så att båda barnen sover samtidigt så att vi också kan båda sova. Skönt var det i allafall!

Zack sover fortfarande. Inte så bra kanske, men någon gång ska han väl få sova så länge han vill. Annars så brukar vi alltid väcka honom efter en timme (det gör dom även på dagis). Skönt med en slappar-söndag  :)


 

Största skillnaden mellan att ha ett eller två barnDen största skillnaden mellan att ha ett barn och två måste ändå vara att man inte så ofta har tid eller möjlighet att NJUTA av tiden med barnet.

När jag bara hade Zack så kunde man verkligen lägga ALL fokus på honom och verkligen njuta av tiden med honom. Bara sitta där och njuta av hans närvaro och hans utveckling. Nu så måste jag nästan hela tiden samtidigt hålla ett öga på Leah (eller tvärtom). Det blir inte lika många stunder då man kan släppa allt annat och verkligen lägga all fokus på ett av barnen. Det känns lite tråkigt. Men det är nog den största skillnaden mellan att ha ett barn och två - multitaskingen måste upp en nivå.

 

Nu finns det ingen återvändo!

Nu är flygresan betalt! Läskigt! Känns inte riktigt likt mig att fara iväg i 2 månader. Jag gillar trygghet och mitt hem. Men detta känns som en dröm och det ska bli så UNDERBART att åka iväg och gifta sig och vara TILLSAMMANS i 2 månader!

Nu finns det ingen återvändo - avbeställningsskydd är för fegisar!


 

Zacks 2-årsdag
I år så ville vi inte ha ett stort kalas för Zack, för förra året så var det proppfullt här hemma så det var skönt med ett lugnare kalas detta år. Men ändå känner jag mig helt slut...

Zack fick en massa fina presenter, bland annat lego, leksaksspis, kläder, böcker och pengar.

Tårtan blev succé och dom flesta tog flera bitar. Så hela plåten gick åt, trots att vi bara var 14 personer. Det är en sockerkaks-maräng botten med grädde och färska hallon, jag delar med mig av receptet senare  :)

Zack blir alltid lite tyst och blyg när det är mycket folk och fokusen ligger på honom, men han hade nog rätt så skoj ändå. Han blev i allafall väldigt glad för alla nya leksaker!

 

Grattis min älskade lilla plutt!


Zack igår, när han skulle somna i vagnen på Grönan


Tänk att du fyller TVÅ ÅR idag! Va tiden går fort! Kan inte fatta att jag har varit mamma i två år redan... ibland känner jag mig knappt som en mamma.

Jag håller på och bakar en jättegod sockerkaks-maräng-tårta och snart kommer vårt hem fyllas med en massa släkt och vänner! Hoppas att Zack får en rolig dag  :)

 

Heldag på Gröna Lund


Eftermiddagen har spenderats på Gröna Lund. Det var ett tag sen jag var där och det var allra allra första gången Zack åkte karuseller. Vi åkte flera utav barnkarusellerna och roligast var nog bilarna (bilden ovan) och Kärlekstunneln (eftersom man fick åka "båt"). Nyckelpigan var till och med läskig och mitt under färden så såg det ut som om han skulle börja gråta och han sa till mig "hoppa ner". Stackarn.


Jag vågade mig på att åka Insane till och med *stolt*. Men jag ringde förstås till sambon innan och sa hejdå och sa att om jag inte överlevde så fick han inte gifta om sig och så skulle han bli munk.Det var mysigt att gå där när det var mörk. Det regnade lite medans vi åt middag men slutade när vi kom ut (vaddå flyt??) så det var inga köer alls, ibland åkte dom med tomma vagnar till och med.


 

Exklusiv förhandsvisning på Campadres Odd Molly kampanj!!

På måndag kl. 12 så startar Odd Molly kampanjen hos Campadre. Här får ni en exklusiv förhandsvisning på vad som kommer. Detta är inte ALLA plaggen som kommer på måndag, men några:


Bild 1 med tre plagg från kampanjen.

Bild 2 med två plagg från kampanjen.

 


Bild 3 med två plagg från kampanjen.


 

Hur man levererar ett hejdå


Zack var så söt när sambon skulle gå. Då säger sambon till Zack:

- Hejdå Zack! Nu går pappa! Säg hejdå till Leah från mig.

Då springer Zack snabbt in till vardagsrummet, till babygymmet och tittar. Ingen Leah. Då springer han vidare in till vårt sovrum och klättrar upp och kikar ner i spjälsängen. Ingen Leah. Så hör han hur hon låter i hans rum, så han springer i full fart dit in, fram till henne och stannar till vid henne och vinkar. Så gulligt  :)

 

Men det var ju inga problem att sluta nattamma

Jag trodde att vi skulle ha ett par nätter med lite gråtande och tröstande som vi hade när Zack slutade amma på natten.

Jag hade inte planerat att sluta amma på natten utan det blev mer bara så, jag testade och det funkade!

Leah brukar vakna till 2 gånger per natt och då brukar jag ta upp och amma henne. Dom senaste nätterna så har jag bara ammat henne en utav dessa gånger och andra gången satte jag bara tillbaka nappen. Så denna natt testade jag att bara sätta tillbaka nappen båda gångerna och det gick ju utmärkt! Inga protester! (Att jag inte har testat tidigare??)

Men även om det gick bra att sluta amma på natten så väcker hon ju fortfarande mig pga nappen. Några tips på hur man får Leah att inte vakna så fort nappen åker ut? Hon vaknar inte helt och håller utan gnyr mest och jag försöker vara snabb med att stoppa tillbaka den så att hon inte ska vakna helt och hållet, men det kanske funkar att bara låta henne gny ett tag och så kanske hon somnar om. Who knows?

 

Hur man märker om någon ljuger

Man kan få reda på ganska så mycket om en person bara genom dens kroppsspråk. Man säger ju även att 80-90% av det man "säger" är inte orden man använder. Jag tänkte dela med mig av lite tips på hur man kan märka om någon kanske inte talar sanning:

1.) Personen använder inte ordet "jag" så mycket.
När något är självupplevt så brukar man berätta det ur sin egen synvinkel men om man ljuger så kan det bli mer generellt t.ex. "det var mycket folk där" istället för "jag träffade på många där".

2.) Kroppsspråket minskar.
När man berättar om något man själv har varit med om så lever man sig in i berättelsen, man vill att den som man berättar det för ska "känna" samma sak som man kände och verkligen förstå hur det var. Men om man inte upplevde det själv så finns inte "känslorna" som man får av upplevelsen där och därför minskar känslouttrycken och kroppsspråket.

3.) Man tvekar mindre.
Ofta så är lögner inövade (kanske bara "i huvudet") för att man måste gå igenom historien. Kolla så att den håller osv. Men om man har upplevt något själv så behöver man inte gå igenom historien, man brukar minnas det mesta. Men man har kanske inget färdigt "manus" så det kan bli en hel del "öh".. "eh".. emellanåt om man inte ljuger. Det kan bli hopp i historien fram och tillbaka när man kommer på något man ville berätta, men som man glömde (också tecken på att man talar sanning). Men om man ljuger så tänker man ofta också att man inte vill verka tveksam, utan man vill verka säker på sin sak (och alltså verka mer som om man talar sanning).

4.) Mindre ögonkontakt.
Detta har nog dom flesta hört förut, att man har svårt att se någon i ögonen när man ljuger och det stämmer. Oftast så tittar man lite åt sidan eller inte rakt in i personens ögon.


Det går förstås att träna på dessa saker och bli en duktigare lögnare. Men oftast är det faktiskt enklare att hålla sig till sanningen!


 

God & barnvänlig köttgryta

Många köttgrytor innehåller vin och andra icke-barnvänliga ingredienser, men det gör inte denna! Och den är smakrik och riktigt god. Rekommenderas!400 - 500 gr nötkött
1 gul lök
2 dl creme fraiche
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk senap
1 msk kalvfond (alt. buljong)
½ burk syltlök
spadet från syltlöksburken

1. Strimla köttet i mindre bitar och hacka löken.
2. Fräs kött och lök och blanda sedan alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
3. Låt småputtra i ca 20 minuter tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och gärna en supergod och enkel "morotssallad" (3 rivna morötter + 1 apelsin i mindre bitar = jättegott till den mustiga köttgrytan!).


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!

 

Dagens LeahDagens Leah i stickad overall från KappAhl och strumpor från Trumpette. Hon får komplimanger varje dag för denna overall och den är verkligen söt med sina träknappar. Så enkel men fin! Den har inte kommit ut i butik ännu, men ska det när som helst (jag fick denna på ett pressevent).


 

Kvotering av föräldraledigheten

Julia Cromvik ställde en intressant fråga (förlåt att det tog ett tag för mig att svara på den): 
Hej Bambi! Tycker att du har en trevlig blogg och bra synpunkter kring genus och barnkläder. Vore intressant att läsa vad du tycker kring jämställdhet och föräldrapenning. Vad tycker du om förslaget att individualisera föräldradagarna så att mamman och pappan får lika stor del? Hur kommer du och din sambo att dela upp era dagar?Jag och är helt och hållet för kvotering av föräldraledigheten. Många argumentarer mot detta med att vi måste ha FRIHET och tänker bara på sig själva och på individnivå. Men jag tycker att man måste tänka ett steg längre.

Att mammor tar ut den största delen av föräldraledigheten påverkar deras lön och i längden även deras pension. Det gör att chefer tänker en extra gång när dom ska anställa en kvinna eller befodra henne. Är hon i barnafödande ålder? Ja... då kanske det inte lika roligt att anställa henne om hon ska vara borta ett år. Men om chefen VET att detta gäller även män så får kvinnor och män samma chans.

Tänk på att pengar är FRIHET också. Många tänker inte på hur föräldraledigheten påverkar dom i längden med löneökningar och pension. Men vad händer om mannen lämnar dig eller tvärtom (ja, det kan ju faktiskt hända)? Då sitter han på värsta toppjobbet med hög lön medans du har samma gamla jobb och har bara några hundralappar mer än din inkomstlön.Ser ni? FÖR VARJE MÅNAD som pappan är föräldraledig ökar mammans framtida årsinkomst med nära 7 procent!! SJU PROCENT för VARJE MÅNAD! Helt sjukt!

Jag tror faktiskt att kvoteringen av föräldraledigheten skulle lösa många utav våra jämställdhetsproblem i dagens samhälle.


Men jag lever inte riktigt som jag lär *skäms*. När det gäller Zack så har jag tagit ut 8 månader, sambon har tagit ut 5 tror jag. Däremot så skrev sambon på sin examensuppsats under ett halvår och var mycket hemma, han var arbetslös i några månader innan han började sitt jobb, osv... så han har varit hemma väldigt mycket också. Men det syns tyvärr inte "på pappret".

Med Leah vet jag inte riktigt hur det blir. Vi åker ju Thailand i början av nästa år och kommer vara föräldralediga tillsammans i 2 månader. Sambon var hemma i stort sett hela tiden under Leahs första 3 månader i livet pga min cancer och så tog han ut semester och föräldraledighet.

Så vi får se hur det blir. I slutändan så hoppas jag att vi har varit hemma ungefär lika mycket båda två. Men även om kvoteringen av föräldraledigheten kanske inte passar just oss helt och hållet så tycker jag att det skulle vara jättebra för ALLA.

Ja just det. Sen så pensionssparar vi åt mig, 300 kronor varje månad (kommer nog öka den så småningom), som kompensation för den mindre pensionen som jag i slutändan kommer att få.

 

Känner du inte mig?

Jag satte igång och bakade en kladdkaka igår kväll. Då säger sambon:

- Jaha, va bra att du börjar baka till på lördag! (Zack fyller 2 år då)

- Ehhh.... jaaaaa....Det känns inte som om sambon känner mig riktigt... trots att vi har varit tillsammans i över 8 år. Hur kan han få för sig att jag skulle låta en kladdkaka stå orörd i kylskåpet i 2 dagar???

 

How to end a discussion

Sambon har ju börjat med klättring. Han blir väldigt uppspelt så fort han pratar om klättring nu för tiden. Han tycker att det är så spännande och så roligt så han vill att JAG ska följa med och prova på. Han har blivit helt frälst och han vill frälsa mig också...

Då kom jag med förslaget att om jag ska prova hans nya hobby så får han prova min hobby - att blogga!End of discussion.

 

Välkomna!

Oooh.. jag såg nu att en storbloggare (HanaPee) hade länkat till mig och det brukar betyda lite nya besökare. Alltid lika skoj... välkomna, välkomna. Men då får man ju världens prestationsångest. Min första tanke var:

Shit, måste komma på nåt bra att blogga om. Snabbt. Jag har ju bara skrivit tråkiga inlägg idag... shit, shit, shit...

Ska jag blogga om alla hundra Tradera-paket jag paketerade idag? No. Boring. Ska jag blogga om att jag har tvättat tre maskiner tvätt idag? Neee... tror ingen bryr sig om det heller.

Så, eftersom jag är en trött småbarnsmorsa så orkar jag inte anstränga mig så mycket just nu (det är ju mitt i natten för mig som väcks kl. 5 varje morgon!). Så därför får ni en (liten) guidad tur i bloggen:Om ni är intresserade av mitt stundande bröllop i Thailand och varför jag måste börja dricka kaffe så kan ni kika här ----> Bröllop

Om ni gillar onyttiga bakverk så kanske ni gillar denna kategori ---> recept

Om ni vill läsa lite allvarligare inlägg så kan ni läsa om min sköldkörtelcancer här ---> Sköldkörtelcancer


Sen finns det lite annat också, det är bara att rota runt där uppe *pekar* bland kategorier och "bra inlägg"... Hoppas att ni vill stanna en stund och återvända. Varmt välkomna!


P.S. Och så skulle jag bli SUPER-DUPERglad om ni ville börja prenumerera på bloggen också: 

Nyheter från Katvig


Åh, Babyshop har fått in en massa fina nyheter från Katvig! Jag älskar deras färgglada ränder och blommor. Speciellt kombinationen lila-gult, tycker jag är snyggt!


 

Forskning kring barns språkutveckling


Zack har deltagit i ett forskningsprogram som heter SPRINT som bedrivs på Stockholms Universitet. Hittills så har vi bara fyllt i enkäter med hundratals ord, vilka han har kunnat och inte kunnat. Detta har vi gjort tre gånger tror jag med jämna mellanrum. Första gångerna så kunde han i princip inga ord alls men den senaste gången så kunde vi klicka i en massa ord!

Nu är det dags för nästa steg i programmet och då ska vi börja spela in en massa samtal vi har med Zack. Sedan så ska vi få se på en serie DVD-filmer som handlar om barns språkutveckling och hur man kan stimulera den. Vi ska få prova på olika sätt att prata med Zack och se om det främjar hans språkutveckling. Dom ska jämföra språkutvecklingen före och efter denna "utbildning" och jämföra med andra barngrupper.

Det ska bli jätteintressant att se om man som förälder kan påverka sitt barns språkutveckling eller inte. Jag kommer att hålla er uppdaterade angående detta projekt och även delge mig med det jag lär mig!


 

Att leva med en jurist

Zacks nya tröja med bilar på från Polarn o. Pyret hade jag tänkt att han skulle ha på sin födelsedag på lördag. Jag tar bussen till butiken men dom har ingen ny i hans storlek. Dom ringer runt och hittar till slut den i annan butik. Det är en bit att åka och jag måste i såfall ta tunnelbanan dit. Dom har lagt undan den åt mig, men det känns lite pissigt att behöva lägga ner extra tid och pengar (det är ju gratis att åka buss men inte tunnelbana) för att få tag i en ny tröja pga att det var dålig kvalité på första.

Det första sambon säger är då:

Po.P. ska såklart stå för tunnelbaneåkandet enl konsumentköplagen.

Men ibland orkar man inte tjafsa om 20-30 kronor... eller vad det nu blir för tunnelbanan... Visst är det bra att ha någon som tänker utifrån lagarna vi har i samhället, men det är inte alltid verkligheten ser så ut. För jag kan tänka mig att expediten i butiken skulle bli lite förvånad om jag började kräva dom på pengar för tunnelbanan.

 

Zacks favorit barnvisa just nu

Myggan

På min näsa en mygga satt

och solen den lyste så sommarglatt.

Snälla mygga bit inte mig.

AJ, det gjorde den ändå.

(Byt näsa mot fot, panna, kind …)Zack skrattar så han storknar varje gång vi kommer till "AJ" och han tröttnar aldrig... kan sjunga den hur mycket som helst!  :)


 

Vill ni veta en liten hemlis...?

Nu på måndag kl. 12.00 så startar ännu en Odd Molly kampanj hos Campadre (det visste ni inte va? men nu vet ni!). Som vanligt så får man inte se vilka kläder det är som ska säljas då, MEN ni kommer att få en exklusiv förhandsvisning här på bloggen snart!! Håll utkik  ;)

 


Beauty Planet