bambi

Att leva med en jurist
Zacks nya tröja med bilar på från Polarn o. Pyret hade jag tänkt att han skulle ha på sin födelsedag på lördag. Jag tar bussen till butiken men dom har ingen ny i hans storlek. Dom ringer runt och hittar till slut den i annan butik. Det är en bit att åka och jag måste i såfall ta tunnelbanan dit. Dom har lagt undan den åt mig, men det känns lite pissigt att behöva lägga ner extra tid och pengar (det är ju gratis att åka buss men inte tunnelbana) för att få tag i en ny tröja pga att det var dålig kvalité på första.

Det första sambon säger är då:

Po.P. ska såklart stå för tunnelbaneåkandet enl konsumentköplagen.

Men ibland orkar man inte tjafsa om 20-30 kronor... eller vad det nu blir för tunnelbanan... Visst är det bra att ha någon som tänker utifrån lagarna vi har i samhället, men det är inte alltid verkligheten ser så ut. För jag kan tänka mig att expediten i butiken skulle bli lite förvånad om jag började kräva dom på pengar för tunnelbanan.
#1 - Marie-Louise

hihi, ja och expediten skulle säkert inte veta ett skvatt om den lagen så hon skulle behöva kolla med sin chef som säkert inte heller vet om den, så skulle du stå där och känna dig fånig fast det är du som har rätt. Nej ibland så biter man ihop och åker iväg utan tjafs ;)