bambi

Att uppnå lycka
Min kära vän Cissi läser en bok som heter Lyckans verktyg.

Jag tror att man själv kan påverka sin lycka väldigt mycket. Författaren delar med sig av sina tio strategier att uppnå lycka i sitt liv och jag tyckte inte att dom var så tokiga faktiskt:

1. Att uttrycka tacksamhet.
2. Att vara optimistisk och tänka positivit.
3. Att undvika grubblerier och sluta jämföra sig med andra.
4. Att göra snälla saker.
5. Att vårda sina relationer.
6. Att lära sig härda ut.
7. Att lära sig förlåta.
8. Att sträva efter flow.
9. Att njuta av livet.
10. Att sätta upp nya mål.


1:an var ju lite grann min tanke med bloggen (och namnet på bloggen) att jag skulle uppmärksamma livets små mirakel (och tacksamhet för dom). 5:an är något jag och sambon försöker göra hela tiden, det känns som om vi konstant jobbar på vår relation, pratar och utvärderar (haha, det lät ju tråkigt... men utvärderar vår uppdelning av hushållsarbetet t.ex.) hela tiden. Det tror jag är jätteviktigt, man kan inte bara låta en relation vara och tro att allt ska vara bra av sig självt. Människor utvecklas hela tiden och då måste relationerna göra det också.

3:an är helt klart den jag måste jobba på mest. Jag grubblar jättemycket. Jag oroar mig för saker hela tiden. Inför varje ny situation så tänker jag igenom "vad är det värsta som kan hända", jag vill liksom förbereda mig för det... och det är nog inte alltid så bra! Tänker också igenom och analyserar saker som har hänt och undrar "varför reagerade eller sa den personen si och så"... grubblar som sagt.. det måste jag nog försöka sluta upp med!

Har ni några egna tips om hur man kan uppnå lycka? Eller är dessa 10 tips fulländade?
#1 - LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

nej,. det är typ de där grejerns jag gör (och har skrivit om redan i bloggen). Men man ska göra det så ofta att det sätter sig i ryggraden.



eller ja - läs min blogg. Då blir man glad. :-) (och alla mina suveräna tips för att välja

just lycka)



Fokusera på det som är bra i livet och bra med en själv liksom.

#2 - LADY DAHMER - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

oh! VAR NÄRVARANDE



thats it.



Unhappiness is the result of a regret about the past or a worry about the future. Be present.



Genom att vara närvarande. Leva i nuet. Fokusera på det du gör just nu - så uppnår du lugn, flow, njutning, tacksamhet, tillfredsställelse.



#3 - Annica

Kan rekomendera att läsa "lycka" (tror jag titeln var) av Dalai Lama

#4 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Fast jag tänker nog att grubbla kan vara bra också. Att reflektera, tänka efter, lära sig av situationer, förbereda sig och ladda.

Om man har ett dilemma som stör en, och som man själv kan råda över, så är det ju genom att grubla som man kan komma fram till en lösning. Även om det är något man inte kan påverka som om någon gått bort behöver man ju låta sig tänka. och känna kirng det som hänt och på så sätt kunna gå vidare lycklig.

Grubblar jag....