bambi

Detta med bilförsäljning på Blocket kommer att bli en lång historia...
Man skulle kunna starta en hel blogg bara om Blocket (det kanske redan finns?). För det är ju inte klokt vilka svar man får på annonsen och vilka skamförslag man får.

Idag har det varit två stycken och tittat på bilen. Den ena hade med sig två kompisar (!) och försökte pruta ner priset till 7000 kr. och den andra blev helt förskräckt att den var direktimporterad från Tyskland och ville därför inte ha bilen (eller han ville kanske ha den... han skulle titta på en annan bil).

Okej, jag kan inget om bilar. Men spelar det så stor roll om bilen är direkimporterad eller inte? Det är ju en tysk bil ändå? Eller var det bara en ursäkt för att kunna pruta ner priset?

Det känns som om jag kommer att få magsår av denna bilförsäljning, speciellt eftersom jag inte kan något om bilar och det känns som om alla potientiella köpare kommer att försöka utnyttja min okunskap.
#1 - Lexie

Många vill inte köpa importerade bilar eftersom det finns risk för att miltalen är dragna. Sen vet man inte om fullständig service har gjorts om man inte har servicebok som är ifylld då.

#2 - Maja

Jag blir lite avskräckt. Vi skulle också behöva sälja en bil men jag drar mig lite för det...

Vad jag har förstått så kan det ofta vara så att man har fifflat med bilar som kommer från Tyskland, typ ställt om mätaren på hur långt bilen har gått (men det är bara vad jag tror är lite veck i bilvärlden jag också). Jag vet iallafall att när vi skulle köpa bil ville min sambo absolut inte ha en bil som var köpt i Tyskland från början.

#3 - Maria

Hej,



Håller med om att det här med att köpa och sälja bilar kan vara lite roddigt. Gällande importerade bilar så brukar det ofta innebära att bilförsäkringen blir dyrare. Vår bil är importerad från USA och det gjorde en hel del på försäkringspremien. Men tillåt absolut inte att folk lägger skambud; pröva istället att lägga ut bilen till ett pris där du har lite prutmån inbakad, då köparen gärna vill känna att den gör en bra affär, samtidigt som du själv känner dig nöjd (förstås). Ett Bil-Tradera skulle vara bra!



Lycka till och tack för en fin blogg!



/Kolbullar & Champagne

#4 - Anonym

Man kan ju sälja bilen via tradera.Det gjorde vi förra året.

Hoppas att det kommer en bra köpare snart :)

#5 - Ina

Det är köparens marknad idag helt klart, inte lätt att sälja bil nu för tiden och det blir lätt att man får skambud. Vi har sålt och köpt många bilar i våra dagar då min man är så intresserad av bilar. Vi är ganska bevandrade i hur det går till, eller rättare sagt han, han är väldigt duktig på bilar men jag kan inget. Vet att importerade bilar står lägre i rang, kan bero på att man inte får ngn garanti för att de ev skruvat med milmätaren, här i Sverige får man inte det. Dessutom anses det vara svårare att veta vad bilden har för historia då den kommer från utlandet.

Har ni kollat så priset är enligt listorna, kanske ligger ni för högt i pris därav de låga buden? Ligger den prismässigt i linje med andra bilar av samma märke, årsmodell och miltal på t ex Blocket? Jag vet också att utländska bilar står lägre prismässigt än Svenskköpta bilar.

Hoppas ni snart har rott affären iland!!

Kram Ina

#6 - bella

Känner ni ingen som är duktig på bilar annars? Som kan hjälpa er sälja den, svara på folks frågor osv osv..

#7 - Caroline

Vi sålde också en importerad audi i våras, det var lika svårt för oss!

Ett av problemen med importer är ju det att bilhandlare vägrar köpa dessa och det kan ju göra att folk drar sig för att köpa.

Men det är bara att hålla ut! Vi fick gå ner 10000 kr i pris från 105 000 till 95000 tror jag att det var. Men då hade den vart uppe drygt 2 månader på blocket om jag inte mins fel..

#8 - Jonas

Visst är spekulanter ibland skeptiska till importerade bilar och ibland är det berättigat. Dock skulle jag säga att vem säljaren är och anledningen till att bilen importerades är avgörande. Många som väljer att importera bil gör det för att bilarna här hemma efter bara några år är förtörda av allt vägsalt.

#9 - Martina

hoppas att du har hittat någon köpare till bil:) Men tänk på att när du köper en annan bil sen att inte köpa en bil som är importerad...från särskilt Tyskland. Det är nämligen så att många bilar som säljs till Sverige har gått väldigt hårt och för att kunna sälja dem drar de tillbaka mätaren. MEN det som händer då är att saker inte kan bytas i Sverige vid rätt miltal och i värsta fall går motorn sönder. Det är även så att bilar som säljs i Sverige är utrustade för svenska förhållanden. Gör som köparen...ta med dig en vän som kan bilar när du köper och säljer bilar, så kör du bra bilköp:)