bambi

Jag känner mig som en riktigt bra morsa...


...när jag upptäcker att jag precis har låtit min son dricka mjölk som gick ut för FYRA dagar sen till frukost. Men den luktar ju faktiskt helt okej. Och var det inte så att vi förlitade oss lite för mycket på utgångsdatum och för lite på våra sinnen och kastade en massa mat som går utmärkt att äta/dricka? Men fyra dagar kändes lite väl mycket, det kändes ju inte så bra när jag upptäckte det...
#1 - Sandra

Har också gjort så. Men precis som du säger, så länge det luktar och smakar bra så är det bra. Synd att bäst före ska göra en så känslig!

#2 - Linda Andersson

Ägg och mjölk håller sig många gånger mycket längre än vad som står på förpackningen... Jag vet flera som dricker mjölken, trots att den gick ut för 5 dagar sen, men som sagt, så länge den smakar okej, så är den okej :-).

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Jag tycker faktiskt det är lite tramsigt att vi går så mkt efter datumen här i Sverige. Bananerna ser vi på, luktar och smakar när de är övermogna eller ruttna. Varför kan vi inte göra samma sak med mjölken?

Tidigare hade man mjölk i flaska, inte råkade man dricka sur mjök för det. Man känner ju om den är kass.



Du är en råbra morsa!

#4 - Jessica - bloggen med inspiration för småbarnsföräldrar

Jag håller med ovanstående kommentarer, tycker att det är helt okej att dricka om det smakar bra. Jag brukar baka med gammal mjölk, filmjölk och yoghurt om det inte smakar surt.

#5 - Emma

Det heter ju trots allt "Bäst före" inte "Livsfarlig efter" ^^

#6 - Susanna

Det är nog ingen fara! Men jag förstår dig. Råkade själv ge gammal filmjölk till lilla dottern igår men hon mår då bara bra idag. Kände själv att jag borde ha bättre koll men så är det för stressade småbarnsföräldrar ibland! :)

#7 - MalinI

Ähh det är bara bra att lukta och smaka. Fast just mjölk är jag superkinkig med ;) Min pappa var hos oss förra veckan och fick tvinga mig att göra pannkakor på två dagar "gammal" mjölk. Som både luktade och smakade bra. Men mjölk är min enda nojja.