bambi

Korkade Bambi hos guldsmeden

Igår så kände jag mig korkad hos guldsmeden. Jag har ju ingen koll på sånt. När han kollade om mina smycken var äkta eller inte, så kollade han om dom var 18K. Han visade hur han gjorde och jag ställde lite frågor. Och då kom jag på... men tänk om det är 24K? Haha, nej... det görs ju inga smycken i 24K!! Det blir ju för mjukt då... (vilket jag kom på sen, jag visste ju det!)

Sen när det blev snack om stenar så pratades det om karat, slipningar, klarhet och bord. Hmm... då kände jag mig verkligen vilse. Jag mindes att jag hade gillat någon ring med prinsess-slipning för länge länge sen... och då säger guldsmeden att då är ju stenen fyrkantig (och vi satt med en massa runda stenar framför oss eftersom jag hade sagt att jag ville ha det)... snacka om att ha NOLL KOLL. Haha, *gömmer sig bakom skämskudden*

Men nu har jag lite mer koll och så tänkte jag läsa på ännu mer på nätet. Och så tänkte jag gå runt och kolla hos lite olika guldsmeder. Men det är verkligen en hel värld det där med stenar, fattningar, guld, mm.

#1 - Fia-Lotta

Haha! Ja, det är inte lätt. Jag kan inget om det där heller.

#2 - Linda Andersson

Jag har ingen aning om hur jag ska lyckas få till en ring om jag någon gång ska gifta mig... jag kan ingenting om stenar och slipningar...

Du menar att du ska springa till fler guldsmeder och göra bort dig nu? ;). Skojar med dig, det kommer säkert gå jättebra, och jag tror inte att guldsmeder räknar med att man ska kunna allt om ringar och stenar och slipningar.

#3 - Mollie

Hej

ville bara tipsa dig om kaplans de gjorde min ring. Jag köpte min diamant där.och sedan gjorde de själva skenan. Jag är extremt nöjd och de skapar din ring som du vill ha den.KRAM

#4 - Jenny

Hej. Härlig blogg! Jag barar undrar vem som vann smycket från Gobbit? Och barnboken...?

#5 - Therese Skönhetsblogg

Hej, tack för en fin blogg :) Vilken jätte söt dotter du har!



Har nyss startat en skönhetsblogg. För er som vill ha lite ny inspiration. Skriver just nu om höstens makeup trender :)

http://theresenorlen.blogspot.com

#6 - Mimmi

Det är en smaksak men jag tycker princesslipade är finare än brilliantslipade, de glittrar ofta mer också. Har en Schalinsring med två små princess i.



Har suktat efter en sån där grå stickad overall från KappAhl sen du visade den första gången. De kom in i butik igår, så nu har jag också en. Bra pris också 179kr, trodde de skulle vara dyrare! Bara bebisen som saknas nu, men inom den närmsta veckan är han förhoppningsvis också här. :-)

#7 - Evelina

Det är VERKLIGEN en djungel med fattningar, slipningar, carat och så vidare...

Kontrollfreak som jag är läste jag på så bra så guldsmeden som gjorde våra ringar tappade hakan (ja men typ) och frågade när jag ville komma och jobba hos honom haha!

I alla fall, BRA att du för ringen hos en guldsmed (och inte smycka eller guldfynd) för då kommer du få bra kvalitet på stenarna!



Kram

#8 - Evelina

P.S jag har en diamant med flandersslipning i min, den är 8-kantig och glittrar lite mer än runda och fyrkantiga. Kanske vore nåt?