bambi

Kyckling med balsamicosirap och getost

En jättegod middag som ser mycket mycket mer avancerad än vad den är! Vi har bjudit vänner på denna maträtt några gånger och den brukar vara väldigt omtyckt! Balsamicosirapen ska ringlas så där snyggt över rätten och getost smulas uppepå.




3 dl bulgur
4 st kycklingfiléer
1 påse färsk bladspenat
2 st päron i bitar
100 gr getost (chevré)

Balsamicosirap
5 msk balsamvinäger
½ kycklingbuljongtärning
2 msk socker

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten.

2. Stek kycklingen i en stekpanna på båda sidorna i lite matfett (till ca 72 grader innertemperatur). Krydda med salt och peppar.

3. Koka balsamvinäger, buljongtärning och fruktsocker tills såsen blir tjock som sirap.

4. Blanda ihop spenat, kokt bulgur och päron.

5. Placera en kycklingbit ovanpå och smula över getosten. Ringla över balsamicosirapen.



P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!