bambi

Läkarbesöket på Radiumhemmet



Läkarbesöket på Radiumhemmet gick strålande (hihi.. nu var jag väl liiite rolig i allfall?)!

Överläkaren som vi träffade var super-dupertrevlig (helt klart trevligast jag träffat hittills) och skojade om Judas-getter och att folk kunde tro att jag var en rysk spion... haha. Men han var också mycket saklig och berättade utförligt om allt, så för en gångs skull så hade vi inga frågor!

Leah charmade alla, speciellt den trevliga överläkaren som hon skrattade och log massor åt.  :)

Överläkaren skrev ut min högre dos av Levaxin, så nu behöver jag inte ta 3 tabletter utan kan bara ta en. Skönt att det inte blev något tjafs om det (som det blev med förra läkaren). Så nu ska jag ta 200 mg, istället för 150 + 25 + 25 som jag har tagit.

Eftersom min tumör var pytteliten så kunde jag få skjuta på strålbehandlingen. Vi preliminärbokade det till första helgen i december, så då måste jag få Leah att sluta amma tills dess!!! Tror ni att det är möjligt?!?!

Strålbehandlingen går till så att på onsdagen den veckan så får jag åka in och ta blodprover, på torsdagen så får jag två injektioner med extra thyrogen (sköldkörtelhormon) och sen på fredagen så blir jag inlagd och får då ta en eller två kaplsar som ger en lokal strålbehandling.

Sen är jag inlagd över helgen. Eftersom min tumör var så pytteliten så kommer jag nog inte få så hög dos av det radioaktivaämnet. Läkaren trodde att jag redan kunde åka hem på måndag och att det inte skulle vara några problem att vara i närheten av barnen, det behövs nog ingen veckas restriktion som jag tidigare har hört! Så skönt!! Men kemisterna mäter ens kropp för att se hur mycket man strålar, innan man åker hem.

Jag måste få ett intyg sen inför vår resa, för att dom nya känsliga stråldetektorer som finns på flygplatser kan ge utslag... det var därför läkaren sa att annars kunde dom tro att jag var en rysk spion som försökte smuggla något radioaktivt... ;)
#1 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Härligt med bra doktor och att det gick så strååålande. Jo, där var du riktigt rolig fina Bambi!

#2 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Så härligt att du hade ett så bra läkarbesök! Och skönt att kunna skjuta på strålningen ett tag till. Det kommer säkert att gå jättebra att vänja av Leah vid amningen. Tänk så skönt att du iallafall kunnat amma betydligt längre än vad du trodde från början när du fick beskedet om behandlingen. Och att bli tagen för rysk spion kan väl kanske vara lite festligt.... Eller inte. :-)

#3 - Sarah

Vad skönt att det gick bra!



Ja men visst är det väl ok att sluta amma till december? Jag kunde bara amma min son 1,5 månad pga för dålig bröstmjölksproducering :( Det gick helt enkelt inte, men sonen verkar frisk och kry för det mesta ändå. Och han är 18 månader nu ;)



Kram!

#4 - Stina

Härligt att det gick bra! Hoppas att behandlingen fortsätter att vara bra och att du blir frisk!



KRAM Stina

#5 - Marianne

Jag ska opereras för en follikulär tumör på sköldkörteln och är nu LIVRÄDD