bambi

Mannen ska kunna försörja sin blivande fru


Det är mycket papper som ska fyllas i när man ska gifta sig. Speciellt när man ska göra det i Thailand.

Igår fick vi hem hindersprövningen och vigselintyg från Skatteverket. Dessa, tillsammans med:

* Inkomstuppgift på mannen, där yrke framgår. (Ja, för att se så att han kan försörja sin blivande brud. Om vi hade gift oss då vi hade planerat först, för 2 år sen så hade detta blivit lite svårt eftersom jag var den som arbetade av oss två då!)

* Referensbrev om att båda är ogifta. En person ska intyga detta och TVÅ andra ska bevittna dennes påskrift, vi måste alltså samla ihop tre personer för detta referensbrev!

* Passkopior (den enklaste biten av allt).

... ska skickas till UD, som sen skickar dom visare till thailändska ambassaden.



*puh* Ingen lätt uppgift att fixa till en vigsel i Thailand.

Om man vill göra det enklare för sig så kan man gifta sig på Arlanda (t.ex.) innan man åker och sen ha en cermoni i Thailand. Men jag vill gärna göra det "på riktigt" nere i Thailand... sen så är jag föräldraledig och kan hålla på springa runt till UD och ambassaden på dagarna.
#1 - Malin & Elise

Vad roligt att gifta sig i thailand :). när blir det? Grattis



Har sakt om jag ska gifta mig ska jag gifta mig på en strand utomlands :p

#2 - Anonym

Ja, så fort ett annat land är inblandat blir det krångligt. Varken jag eller min partner sen 10 år tycker att det är viktigt att gifta sig, men eftersom min partner är inte svensk, funderade vi på att göra det av rent praktiska skäl. Borgerligt, utan att berätta för någon, då det är bara är en formalitet. Men han behöver ett intyg från sitt hemland, (Vilket kostar 1000 kr), och för att få det måste hans FÖRÄLDRAR skriva ett brev och intyga att han är singel. Han är för tusan 33 år gammal! Vi hade ju inte ens tänkt berätta för våra föräldrar i förväg...