bambi

Men det var ju inga problem att sluta nattamma
Jag trodde att vi skulle ha ett par nätter med lite gråtande och tröstande som vi hade när Zack slutade amma på natten.

Jag hade inte planerat att sluta amma på natten utan det blev mer bara så, jag testade och det funkade!

Leah brukar vakna till 2 gånger per natt och då brukar jag ta upp och amma henne. Dom senaste nätterna så har jag bara ammat henne en utav dessa gånger och andra gången satte jag bara tillbaka nappen. Så denna natt testade jag att bara sätta tillbaka nappen båda gångerna och det gick ju utmärkt! Inga protester! (Att jag inte har testat tidigare??)

Men även om det gick bra att sluta amma på natten så väcker hon ju fortfarande mig pga nappen. Några tips på hur man får Leah att inte vakna så fort nappen åker ut? Hon vaknar inte helt och håller utan gnyr mest och jag försöker vara snabb med att stoppa tillbaka den så att hon inte ska vakna helt och hållet, men det kanske funkar att bara låta henne gny ett tag och så kanske hon somnar om. Who knows?
#1 - NIna

Har ingen lösning på det. Det var på precis samma sätt för oss med Ville.

#2 - Linda Andersson

Det är det som är den stora nackdelen med nappen... När något förändras för barnet, som inte är lika som det var när det somnade, så vaknar de. Det har med någon säkerhetsmekanism i hjärnan att göra. Har ingen källa på det, men vet att jag läst det någonstans... Det är det som är fördelen med tummen, den kan de ju alltid stoppa i munnen av sig själva.

Ett annat alternativ är att skaffa en napphållare, som man spänner fast på pyjamasen eller annat plagg som barnet har på sig. Min mellersta son lärde sig att man kunde känna efter bandet, och hitta nappen på så vis, men det gjorde aldrig yngsta sonen.

#3 - Ejkej

Efter ett tag brukar dom lära sig att hitta och stoppa in nappen själv. Vi har ett gäng nappar i sängen för att Ossian ska hitta någon, men nog brukar man få vara upp och stoppa in den ett bra tag innan dom lär sig. En del barn behöver ju tryggheten av att känna av att mamma eller pappa kommer in och tittar till dom på natten ganska länge också.



Ofta är det nog som du säger också, man vill vara snabb och då kanske man är FÖR snabb och barnet skulle ha somnat om av sig själv.

#4 - theokleia

Min lilla tjej har haft napp sen hon var några veckor men vi har alltid varit väldigt noga med att använda den sparsamt. När hon var liten och var supertrött så märkte jag att nappen inte alltid behövdes för att hon skulle somna (ofta sätter man ju i nappen av ren rutin men kolla av och se om det går utan). De kvällar jag suttit vid sängen för att hon ska somna så har jag precis när man ser att hon sluter ögonen och kommer att somna så tar jag ut nappen - då somnar hon utan napp och kanske inte kommer att vakna av att den har åkt ut (detta har jag gjort de kvällar jag orkat).



Sen så tror jag som du säger att man är för snabb med att sätta i nappen på natten. Nu när vår lilla strumpa började sova i eget rum vid 8 månader så märker vi att hon ibland gnyr lr skriker till men somnar av sig själv. I dessa lägen har jag tidigare varit alltför snabb med nappen. Nu en månad senare så sover hon väldigt ofta igenom hela nätter (även om hon fortfarande vaknar till vissa nätter). Vad långt det blev menmen...

#5 - Soffy

Skruttan tar ibland till sin snuttekanin (stoppar in tassen i munnen...) när hon inte hittar sina nappar. Men jag minns nätterna då jag for som en skottspole ur och i sängen för att stoppa in den där *****nappen...