bambi

Min blivande vigselring i en påse



Idag fick jag hem ett sånt där kuvert för att skicka in mitt guld för att se om jag skulle få några pengar för det. Det ligger ju ändå bara och skräpar.

På vägen till posten så går jag förbi en guldsmed så jag tänkte att jag kunde gå in och kolla lite på vigselringar. Han frågar nästan direkt om jag har något eget guld och jag berättar att jag precis var på väg att skicka in det. Men han sa att det var ju mycket bättre att lämna in det och göra min vigselring utav det. Jag skulle spara massor med pengar på det!

Så han kollade igenom mitt krims-kram och kom fram till att jag hade hela 9,2 gram med 18 karats guld! Wow! Inte dåligt med tanke på att jag har tänkt att min ringa ska vara någonstans mellan 5-6 gr + sten. Så då behöver jag i princip bara betala för stenen! Asbra ju!!! *glad*

Han tjatade också om (sa flera gånger) att dom där som man skickar in till kan luras rejält. Speciellt när man inte har någon koll så kan dom säga att hälften var oäkta även fast det inte är det. För flera utav mina smycken är ostämplade trots att dom är äkta! Men det hade jag ju ingen som helst aning om!

Så nu är det bara till att bestämma storleken och kvalitén på stenen och så designa ringen...


P.S. Denna guldsmed hade tydligen designat Laila Bagges och Charlotte Perellis ringar... min första tanke var att Laila fick väl sin ring gratis?? Är det ett bra eller dåligt tecken?
#1 - Emma

Vill bara tipsa dig om en helt fantastiskt duktig, trevlig och inte allt för dyr guldsmed som håller till i midsommarkransen. Älvans guldateljé heter den hon gjorde min vigselring av just gammalt guld jag hade liggande. Du får vara med i alla steg i mot din ring alla frågor som kan dyka upp osv. Så tala med henne det är helt klart mitt tips du kommer inte ångra dig =)



http://www.alvans.se/main.htm



( http://www.alvans.se/galleri_ringar_b.htm#_self så kommer du direkt till de ringar hon gjort min ring är den på sista raden andra från vänster "Laholm" heter den)



#2 - Therese Skönhet

LÄS SVERIGES NYA SKÖNHETSBLOGG



http://theresenorlen.blogspot.com

#3 - Natosh

Det känns ju verkligen som en speciell grej att göra istället för att bara köpa en! Det kan man ju göra världens symboliska grej av! Ni har varit tillsammans länge och har två barn, du tar något du haft länge och smider om det/ bygger vidare på det. Det blir bara bättre och bättre alltså! Älskar sånt

#4 - Apan satt i granen

Jag håller med Natosh! Vilken härlig symbolik att förädla något ni redan har. Heja Bambi. Hoppas du haft en bra dag. Vi förbereder inför helgens festligheter och håller på för fullt.



Är du inte sugen på en baboshkadocka? Nu behöver du inte ens tävla med en rolig tvättbild. Kram på dig. Hoppas Zack väljer att sova i sängen i natt.

#5 - Jennie

Det här är ingen "arg" eller elak kommentar, men kan du förklara vad du menar med om det är ett bra eller dåligt tecken med att hon Bagge kanske fått sin ring gratis? Får inte du väldigt mycket kläder och annat gratis mot att du visar upp det offentligt? Är det inte bara ett nytt sätt att visa upp sina produkter?

#6 - Johanna

Jag och min man har lämnat in våra ringar för att göra om de. Vi hade 10-årig bröllopsdag förra veckan och har sagt i flera år att de ska förnyas då. Tyvärr hann inte ringarna bli färdiga i tid.



Men vi har bestämt helt hur våra ringa ska se ut. Det känns lite extra faktiskt!!!!

#7 - Thidan

Härligt!! Och spännande :D

#8 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Jennie Nej, jag bara funderade på om guldsmeden är en hipp sådan som har förstått kraften i att marknadsföra sig via kändisar eller hur det kommer sig att han valde att ge bort en dyrbar ring? Räcker inte hans rykte och kunskaper till att få nya kunder? Det var lite så jag menade... men han kanske såg det som ytterligare ett sätt att marknadsföra sig?