bambi

Morgongåva
Morgongåva är en gammal tradition. Fram till 1920 var det till och med lagstadgat att brudgummen skulle ge sin brud en morgongåva efter den första natten tillsammans. Man kan säga att morgongåvan till viss del var en belöning för kvinnans jungfrudom, men egentligen var dess huvudsakliga uppgift att fungera som en slags livförsäkring. I äldre tider blev hustrun vid vigsel inte delaktig i mannens förmögenhet, och då fungerade morgongåvan som en ekonomisk trygghet om bruden skulle bli ensam (om mannen skulle dö, t.ex.).

Idag är den absolut vanligaste morgongåvan är ett smycke, och då oftast ett hängsmycke eller ett par örhängen.

Idag är det också ganska så vanligt att bruden ger sin brudgum en morgongåva. På ett forum så hittade jag ett tips om en ovanligare morgongåva, nämligen en del i en vingård (i t.ex. Frankrike). Man kan då åka dit året därpå och hämta sin vin eller få det hemskickat. Ni kan läsa mer om det på: http://www.vingardar.com


Källa: Bröllopsmagasinet
#1 - Rockabillan

Jag hade faktiskt ingen aning om det där med morgongåva förrens jag fick en av maken ;-) (Jag anser mig rätt allmänbildad, men inte så inläst på bröllopstraditioner, nej...)

#2 - Linda

Undrar bara vart bilden kommer i från? såg spännande ut =)

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Linda Bilden kommer ifrån leshop.se