bambi

Radiumhemmet
Imorgon ska jag till RADIUMHEMMET. Bara namnet låter lite läskigt.

Jag ska träffa en läkare där. Jag antar att vi ska bestämma NÄR jag ska genomgå strålbehandlingen. Sambon har fixat så att han kan följa med. Det är skönt. Han har följt med mig på alla mina viktiga läkarbesök under allt det här. Han har verkligen varit ett underbart stöd.

Han tror att jag kan få göra strålbehandlingen efter vår resa (i mars någon gång alltså), men jag tror inte att jag får skjuta på den så länge... jag gissar snarare på att det blir november-december någon gång. Men vi får väl se vad läkaren säger imorgon...

Det jag har hört om strålbehandlingen (läst på en blogg på nätet) är att man tar tabletter och sen så blir man instängd på sjukhuset i två dagar i ett rum (resten av veckan får man vara hemma men vara max en meter ifrån andra, det blir svårt med barnen så jag kommer nog vara hemifrån hela veckan). TV:n som man har på rummet reagerar till och med på strålningen och det sprakar i den om man kommer för nära. Undra om jag kommer kunna blogga där inne ifrån?? Eller kommer datorn bli helt psyko av strålningen också?
#1 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Tänk att du ska genomgå strålning. Usch, jag tycker du är för ugn för det. Men sånt påverkas ju inte av mitt tyckande... Cancer kan drabba alla, så är det bara men det är svårt att fatta ändå på nått sätt.



Jag kommer ihåg när du berättade hur det låg till med din sjukdom i bloggen. Jag bara skrek "NEJ" rakt ut.

Liksom för dej är ordet cancer oerhört laddat för mig. Dessutom ångestframkallande då jag tenderar att vara hypokondriker.



Äsch, det jag ville komma fram till var ju egentligen att jag önskar dej lycka till och att jag tror att det kommer gå bra. Jag har en bekant som strålats i massor av omgångar och det är först mot slutet av strålningen det var jobbigt. Så lite som du ska strålas tror och hoppas jag inte att det ska vara så besvärligt fysiskt.



Jag tänker på dej!

#2 - Linda Andersson

Jag ska tänka på dig, och det du går igenom... Hur datorn kommer att reagera har jag dock ingen aning om... men den kanske kan få lite tabletter den med? Kanske kan funka som antivirus?

#3 - Sarah

Jag ska tänka på dig, jag känner på mig att det kommer gå bra. Kram!