bambi

Skräp eller skatt


Just nu så letar vi i varenda vrå här hemma efter saker vi inte använder/behöver och kan sälja och få in lite extra pengar till thailandsresan.

Jag har en del smycken som bara ligger i smyckesskrinet som jag har tänkt sälja. Det är gamla gåvor och lite annat. Kruxet är att jag inte ens vet om det är äkta guld. Men jag tänker att om det är oäkta så borde det har blivit "fult" efter alla dessa år?

Först funderade jag på om jag skulle åka in till Kaplans Auktioner och värdera smyckena för att kunna få så mycket som möjligt för dom. Men tänk om dom inte ens är äkta? Och om jag kommer där med det till Kaplans så skulle dom bara titta konstigt på mig och säga "Eeeeh... vad är det här?" medans personen efter mig ska värdera sin Rolex-klocka.

Nej, så planen är att åka in till Pantbanken och fråga om krims-kramset är värt något. Eventuellt kanske beställa en sån där påse och skicka in guldet till t.ex. Guld-sms eller liknande. Jag har hört att dom betalar mest för guld (om det nu är guld...).


Men speciellt halsbandet med den där parfym-grejen (den där rosa) är ju lite ovanlig, tror jag... så den borde väl vara värd någon hundring? Jaja, vi får se vad jag får för grejerna...
#1 - N

Jag sålde guld förra veckan! Hade aldrig gjort det förr men fick tips av en kompis. Lämnade in ett armband, tre kedjor & en ring & fick 4000 kr. Tyckte det var toppen för nåt som bara legat & skräpat i flera år. Tjejen i butiken sa att det var bra att sälja nu eftersom guldpriset var högt. Värt att testa kanske!

#2 - Trulsa

Är det äkta guld så ska det ha en stämpel på sig med ett litet nummer... Pytteliten är den men det är lättaste sättet att veta om det är äkta :)

#3 - Lena D

Hej! Jag rensade också gömmorna och lämnade in till SMS guld. Smidigt och bra betalt. Lite "skräp" var ett trasigt armband, buckliga ringar, baksidor av örhängen, udda örhängen mm.

Se bara till att inte skicka in saker med pärlor och dyl då man ej får betalt för dessa.

#4 - Emma - Barbaemma

Precis exakt en sån där parfym-halsbands-grej hade jag när jag var liten. Den såg precis lika dan ut som din och jag tyckte att den var hur fin som helst. :P

#5 - Anonym

Sälj till Huddinge guldsmedsaffär

#6 - sanna

Den där parfymflakan e inte äkta fick en sån av min mormor när jag va liten och den kommer från yves rocher inte värt ett skit...

#7 - Caroline

En sån där parfymflaska fick jag av min gammelmormor när jag var liten. Tyvärr är det inte guld, men den är himla fin iaf tycker jag! :)

#8 - Thulan

Jag hade både en sådan parfymflaska och ett sådant armband när jag var liten. Är ganska säker på att det kommer från Yves Rocher, tyvärr! Det är iaf inte äkta för då betvivlar jag att min mamma skulle låtit mig leka med sakerna=) Men kolla efter stämpel för att vara på den säkra sidan.