bambi

Svar på Frågestund
Christine om Frågestund:
Skulle ni kunna tänka er fler barn i framtiden?

Svar: Nej, vi vill inte ha några fler barn och vi är helt överens när det gäller den frågan.


Emma om Frågestund:
Jag undrar över er barnvagn, vi letar syskon vagn just nu och tittar lite på en P &T men det känns lite som att det minsta barnet inte ser så mycket ut ? Är den lätt att fälla ihop osv vad tycker ni om den? + och -

Svar: Jo, men det känns som om Leah ser en hel del när hon tittar ut på sidan så där. Men samtidigt så ska hon inte se för mycket känns det som, nu när hon är så liten. Ja, den är lätt att fälla ihop.

Jag har skrivit ett helt inlägg om vad jag tycker om vår P&T här:

http://bambi.blogg.se/2010/august/phil-ted-recension-20.html


Ester  om Frågestund:
Hej! Är jätteinne på att verkligen satsa på min blogg, men har svårt att lära mig hur allt funkar. Vill kunna köra tävlingar och sånt, öka antalet läsare och kommentarer. Min design är inte så kul den heller men jag vet inte hur jag ska få till det. Alla tips är välkomna!

Svar: Jag har samlat alla mina bloggtips, under kategorin


(finns i menyn här till höger).

Tips om hur man kan skaffa sponsorer hittar du här:
http://bambi.blogg.se/2010/june/sponsring-pa-bloggar.html


Amanda  om Frågestund:
Om ni skulle få fler barn, vad skulle de heta då? (tror ni)

Svar: Jag ville ju att Leah skulle heta Elise, vilket hon nu heter i andra namn. Annars så gillar jag namnen Isola, Meja, Vincent (som var det andra namnet som vi stod och valde mellan till Zack) och Aaron.


Malin  om Frågestund:
Vart har du köpt Zacks fina stjärnförvaringslådor? =)

Svar: Haha, jag har fått den här frågan flera gånger! Dom verkar vara populära! Jag bloggade om lådan i gamla bloggen:
http://bambi.bloggagratis.se/2008/12/12/1189368-tralada-for-leksaker/

Den kom ifrån My Cards & Home, men dom verkar inte ha kvar den nu...


Sofia om Frågestund:
Kommer du lära dina barn engelska? Jag tänkte eftersom du är född i USA :).
Skulle du kunna döpa ditt barn till ett könsneutralt namn bara för att du är intresserad av genus?

Svar: Jag hade ju en tanke att jag skulle prata engelska med Zack bara och sambon skulle prata svenska (men detta var innan han föddes). Jag hade en lärare på lärarutbildningen som berättade att hon alltid pratade engelska med barnen när dom var i bilen, på så sätt blev det av och det blev en "engelskazon". Det är kanske nåt jag ska testa, för jag vill gärna att barnen ska lära sig engelska tidigt.

Jag tycker inte att det finns så många fina könsneutrala namn, tyvärr. Sen så är jag inte ensam om att bestämma såna saker och sambon brinner inte lika mycket för genus som mig.


Lina  om Frågestund:
Jag är som du som vill klä mitt barn i alla färger och att inget ska förvägras pga könet. Men hur skulle du agera om ditt barn inte vill använda den ena eller andra färgen som han/hon har gillat förr bara för att det nu lärt sig av dagis (och andra) vad flickor resp. pojkar får ha?
Har nämligen det problemet, och jag får hela tiden höra att hon vill ha rosa och klänningar för hon vill vara fin som de andra flickorna.

Svar: Jag har ju sagt att när barnen är så stora att dom själva vill bestämma vad dom ska ha på sig så ska dom få göra det. Men dom kommer förstås inte få klä sig hur som helst.

Om Leah får en period då hon bara vill ha rosa klänningar så kommer jag nog prata med henne om att hon är fin i vad hon är har på sig. Att det fina sitter inte i kläderna. Sen så får hon (och jag) lära sig att kompromissa och kanske ha en grön enkel klänning, t.ex.


matilde om Frågestund:
kan du inte starta en swap på nätet för odd mollykläder?

hur upptäckte du cancern?

vad sak ni göra i thailand hela tiden? är ni soldyrkare som pressar eller äventyrare? SKa ni även besöka grannländer?

har du hittat bröllopsklänning?

VARFÖR är vissa människor SÅ engagerade i genus.........är det så farligt egentligen? Små barn har ju på sig det som vi vuxna väljer och senare v'ljder de ju själva efter vad de gillar............jag tycker snarare att debatten kring genus och att allt ska vara neutralt eller unisex är hetsigare..........varöfr göra det till ett problem? Man köper ju det som man gillar , eller?

Tränar du eller motionerar på något sätt?

MVH Matilde

Svar: Oj, så mycket frågor. Jag tar dom var och en för sig.

1. Jag hade en Odd Molly swap förut, Molly Mall men det blev så mycket att administrera med den.

2. Jag hade en knöl på höger sida om halsen. Jag hade den i flera år utan att den gjorde ont eller förändrades. Eftersom jag hade fått frikort efter min jobbiga graviditet med Leah så tänkte jag att jag skulle passa på och gå till läkaren och kolla upp den där knölen när det ändå var gratis och jag hade tid... och så visade det sig vara cancer!

3. Jag älskar att sola, så jag vill mestadels sola och bada. Men sambon älskar att dyka och försöker övertala mig att jag ska ta dykcert. Sen så blir det att vi ska åka runt lite och turista. vi ska bara vara i Thailand.

4. Ja, jag tror att det blir någon av dessa:

http://bambi.blogg.se/2010/september/barfota-i-en-molly.html

5. Vad vi har på oss påverkar hur vi blir bemötta. Om jag har på mig en svart kavaj eller en färgglad tröja med röda blommor så kommer jag att bli bemött på olika sätt och så är det även för små barn och detta i sin tur påverkar deras självbild. Så därför känns det väldigt viktigt för mig vad mina barn har på sig.

5. Nej, jag tränar inte... tar bara promenader då och då.


Anna om Frågestund:
Hur träffade du din sambo?

Svar: Vi träffades på nätet, när internet var helt nytt. Vi chattade båda på IRC då vi gick på gymnasiet båda två. Men jag hade redan pojkvän så det blev inget mellan oss då. Sen några år senare när vi båda var singlar (22 år gamla) så hittade sambon mig på en annan mötesplats och skrev till mig "var det inte du jag chattade med förut?" och så tog vi upp kontakten igen. Det kändes lite som om det var menat att det skulle bli vi eftersom vi hittade tillbaka till varandra så där...


Christine om Frågestund:
Har du några favoritställen på söder, som vi ickestockholmare borde besöka när vi är där?

Svar: Favoritcafét heter Baresso och ligger vid Södra station. Supergod kladdkaka och nachostallrik.

Favoritlekparken heter Bergsgruvan och ligger nära Södra station också.

Favoritbutiken här på Söder är nog Pure and Simple. Dom har Odd Molly, Hunky Dory och en massa andra fina klädmärken. Men även jättefinasmycken och doftljus. Ligger vid Mariatorget.

Bästa lunchstället måste nog vara Kolgrillen på Folkungagatan (nära t-stationen Medborgarplatsen). Grillspet som grillas på kolgrill, supergott!

Och om ni är i närheten av Götgatan så bara MÅSTE ni testa den egengjorda italienska glassen som finns hos Feca. Gudomlig!


Frida om Frågestund:
Hej! Vad fin din nya header är!
Tänkte bara fråga om det kommer någon blå odd molly lovely knit i vår (alltså i bomull) ?



Svar: Tack! Ja, det kommer en i färgen indigo med ett jättefint knytband i färgen berry!


Dr Molly   om Frågestund:
Hej Bambi!! Vad är det för fin crochet lovely knit i lila med rosa knytband?? KRAM

Svar: Det är den nya Lovely knit pointelle cardigan som jag bloggade om tidigare här: http://bambi.blogg.se/2010/august/varen-bjuder-pa-mycket-fint.html


om Frågestund:
Hej, alla saker du får och gör reklam för tycker du verkligen de är bra och har testat dem? Fråga två är hur får du inbjudningar till alla event du går på, t.ex. på P&P?

Svar: I början när jag fick saker via bloggen så var jag ju så glad för att jag fick nånting så då bloggade jag om ALLT och tog emot allt. Men nu väljer jag ut saker som jag själv är intresserad av och tackar nej till en hel del förfrågningar. Jag har faktiskt också en hel påse full med saker som jag har fått skickade till mig som jag inte vill ha (funderar på att lotta ut sakerna här på bloggen) och som jag då alltså inte har bloggat om. Så nu för tiden så bloggar jag bara om saker som jag själv gillar!

Inbjudningar till t.ex. Po.P. och KappAhl får jag via olika PR-byråer som kontaktar mig. 


Pudding   om Frågestund:
Tycker att du har en trevlig blogg,och har egentligen ingen fråga att ställa - har bara en nyfiken liten undran! Lyckas du bra med att hålla din vikt? Tänker på alla godsaker som bakas och alla goda recept som du visar!

Svar: Just nu är det nog mest för att jag ammar som jag kan hålla vikten. Även att leka med Zack gör nog mycket, vi springer runt och han rider på min rygg, etc. Men jag håller på och drar ner på amningen så jag måste nog dra ner på alla godsaker också. Jag har även tänkt komma i form lite inför bröllopet (man vill ju se bra ut på alla bröllopsbilder). Men jag har väldigt lätt för att pendla upp och ner i vikt.


Christine om Frågestund:
Vilken bok läser du just nu? Några bra boktips? Prenumererar du på någon tidning?

Svar: Jag tänkte börja läsa Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst (har hört mycket gott om den).


Några av mina favoritböcker är: Karin Alvtegens böcker slukar jag (kan läsa ut dom på en dag), men det är inga litterära mästerverk.. haha. Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare och jag läser helst hennes böcker på engelska. Jag tror inte att jag har stött på någon bok av henne som har varit dålig! Toni Morrison är också en favoit och The Bluest Eye skrev jag min C-uppsats om. Men jag gillar även hennes bok Sula som handlar om en stark svart kvinna. Egalias döttrar är min favorit bok inom genus-genren. Den öppnar verkligen upp ögonen, för i boken så är allt tvärtom. Männen tar hand om barnen och hemmet och kvinnorna är ute och jobbar. Könsrollerna blir så tydliga när man vänder på dom! 1984 är min absoluta favoritbok (sambons också tydligen, när jag frågade honom). En mycket bra och spännande bok som ifrågasätter samhället!

Ja, jag prenumerar faktiskt på tre tidningar. Alla handlar om barn... haha.. Jag prenumerar på Mama, Föräldrar & barn och Vi Föräldrar.


therese   om Frågestund:
Hej,
det är ju onekligen en hel del fina och dyra presenter du får. Hur gör du med skatteinbetalningen av förmånerna? Intressant nu då det varit jakt på diverse bloggerskor och det de får.
mvh therese

Svar: Med en sambo som är jurist så är jag noga med att följa lagarna kring marknadsföring och skriver därför alltid ut när jag har fått en produkt. Svärfar är revisor (han är faktiskt Kenzas revisor) och är insatt i detta med att skatta för saker man får.

Linn om Frågestund:
Jag har också en sambo som är jurist och som söker tingsplats just nu. Är därför nyfiken på allt som har med din blivande makes karriär att göra, synd att inte han har en blogg också :).

Hur tycker ni att det funkar hittills att jobba på domstol och ha små barn? (Vet ju att han jobbade på byrå tidigare och tyckte det var väl tungt att få ihop med familjelivet). Trivs han på jobbet? :)

Svar: Ja, han trivs VÄLDIGT bra. Jag blir nästan lite avundsjuk för det verkar vara ett väldigt roligt och varierande jobb.

Det som var jobbigast med byråjobbet var ju att det ofta blev långa dagar och vissa dagar så träffade han inte Zack alls. Nu har han ju bestämda arbetstider och om han måste jobba över (vilket han gör ibland) så får han flexa ut det senare.


Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan om Frågestund:
Ångrar du något i ditt liv?

Hur ser du på feminism? Vad innebär det för dej?

Svar: Ja, det finns det men det är inget jag vill berätta om i bloggen.

Feminism har ju fått en sån negativ klang, tyvärr. Så jag brukar inte kalla mig själv för feminist, utan genusmedveten. Jag tror också att många stänger av öronen när dom hör ordet feminist så det kan göra att folk inte vill lyssna och att dom har en massa fördomar så därför undviker jag det ordet lite. För mig innebär feminism att kvinnor ska ha lika rättigheter och vara jämnställda mannen och det är något som jag tror dom flesta är för. Men dom kanske inte vet hur dom kan påverka. Men jag anser att även mannen är diskriminerad och jag känner inte riktigt att feminism tar upp dom frågorna.
 

Nena   om Frågestund:
Vad är det för någon lila LK på bildcallaget till det här inslaget. Såg ju jättesnygg ut. Vilken kollektion kom den?

Svar: Den kommer till våren. Se svaret på liknande fråga här ovan.


Lotten om Frågestund:
Jag undrar hur mycket er resa kommer att kosta? Att vara borta i två månader måste bli väldigt dyrt. Hur har ni råd med det?

Svar: Vi har hållt på och sparat i snart ett år, men hård-sparat nu dom senaste månaderna. Men vi har inte direkt en dyr lägenhet, ingen ny tv (har en gammal tjock-tv), ingen ny fin bil, inga lån förutom CSN. Vi väljer att lägga pengar på andra saker. Sen så fick jag ut en slant från min sjukförsäkring när jag fick min cancerdiagnos så det går också till resan och bröllopet. Allt som allt så räknar vi med att våra 2 månader och bröllopet (inkl. ring) kommer att kosta runt 150000 kr.


Glialkali om Frågestund:
Hej! Hur mycket tid lägger du ner (typ pervecka) på bloggandet? Vad gör dina barn när du bloggar? Har du någon barnvakt då och då?

Svar: Jag lägger nog ner 2-3 timmar varje dag på bloggen. Oftast så bloggar jag på kvällarna när barnen sover (då förbereder jag inlägg som jag sen publicerar under dagen) och så bloggar jag under dagen då Zack är på dagis och Leah sover.

Ibland är barnen farmor och farfar barnvakt. Men det blir inte så ofta...


Anonym om Frågestund:
Vet du hur många läsare du har? Tänker du aldrig att "vad ska jag blogga om idag?" Känner du ingen press för att du måste komma på något intressant eller roligt? Varför läser folk om din blogg, tycker du? Ha en underbar bröllop i Thailand!!

Svar: Jag har ca 1200 unika läsare varje dag enligt blogg.se eller ca 1900 -2100 läsare enligt bloggtoppen. Alla räknare visar ju olika så det är svårt att veta exakt!

Jo, jag känner ibland press när det gäller bloggen. Men nu när jag har bloggat ett tag så har jag lärt mig lite vad det är som intresserar läsarna. Så jag brukar försöka bland lite, lite vardagliga saker med kanske nåt om barnmode eller Odd Molly på så sätt har jag alltid något att blogga om. För då tänker jag "jag har redan bloggat om vardagliga saker idag så nu kan jag blogga om mode..." och så letar jag upp något jag vill blogga om när det gäller mode.

Jag vet inte varför folk läser min blogg. Jag försöker skriva bloggen så som jag själv skulle vilja läsa en blogg och jag gillar många bilder och variation i innehållet... så det är kanske det mina läsare gillar också?
#1 - Helene

Vi har samma favoritcafé :-)

#2 - Linn

Vad kul att sambon trivs bra på jobbet! Sitter han på tingsrätt eller förvaltningsrätt? Ryktet säger att tingsrätt är med byrålikt... alltid intressant att testa om envisa rykten stämmer :). Håller tummarna som tusan för att min karl också ska få en plats snart.



Från det ena till det andra så är din blogg helt klart min favorit. Något oklart varför, men uppenbart sant. Gillar, precis som du säger, variationen i inläggen, bilderna, layouten över huvud taget. Ja, allt. Den är så otroligt lättläst. Väldigt bra jobbat!

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - ska gifta sig i Thailand!!! ♥ ♥ ♥

Linn Tack, va glad jag blir! :)



Han sitter på tingsrätt. Hoppas också att din kille snart får plats och att han kommer att trivas lika bra som min gör! :)