bambi

Ta en titt in i Zacks garderob


Zack börjar använda storlek 92 och 96 mer och mer nu. Han växer så det knakar.

Som jag har nämnt tidigare så försöker jag se till att alla färger finns med i Zacks garderob, allt från svart och blått till rosa och gult.

Förra veckan så stod jag och en annan mamma till en pojke på Zacks dagis och tittade på bilder dom hade satt upp på barnen. Jag sa att hennes son hade en väldigt fin mössa (den var lila med tre stora blommor på). Hon skrattade lite generat och sa att han hade valt den själv. Hon var lite trött på att sonen bara hade marinblått i garderoben så när dom hade gått förbi tjejavdelningen så hade hon räckt fram den marinblåa mössan hon först hade tänkt köpa och den blommiga mössan och frågat sonen vilken han ville ha... utan tvekan så ville han ha den med blommor på!

Jag ville fråga henne "men om du är så trött på marinblått varför köper du inte andra färger?". Det är trist när hon själv känner att hon vill köpa andra kläder men ändå inte känner att hon kan/får göra det. Jag tänker i allafall fortsätta och klä mina barn i färgglada kläder så länge jag får! Snart blir dom tonåringar och vill väl bara ha svarta kläder på sig  ;)
#1 - Linda

Visst är det härligt att klä även pojkar i glada färger och mönster! Ungefär samma färger möter en när man öppnar Williams och Eriks byrålådor! :-)



Kram kram!!

#2 - Bebislängtan

Underbara klädet! Barn ska inte tvingas in i stereotypa könsroller med något så fånigt som kläder. Barns kläder ska vara glada och färglada, de ska vara befriande - inte begränsande.

#3 - Johanna

Jättefina kläder :-)



Själv kör jag oxå mycket blandat till Edwin. Jag tycker Edwin är så jättefin i rött, han strålar verkligen ler

#4 - Rita

Tror inte att du behöver vänta tills de är tonåringar innan de får sin första svarta period. :) Min äldsta dotter vägrade som 5-åring ta på sig kläder om det ens fanns den minsta lilla antydan till svart på dem. Kort efter att hon fyllt 6 år öppnade hon sin garderob och klagade högljutt: "Mamma, varför HAR jag inga svarta kläder??". Kunde inte annat än skratta åt henne! Sen var det bara att åka och handla ett gäng svarta kläder som hon använde mycket i nästan ett års tid. Nu när hon är 7 år vill hon helst ha "tuffa kläder med Hello Kitty på" enligt sig själv. Tur att man vet vad man vill. ;)

#5 - Annica

ja visst är det härligt med färger! Jag inhandlar också färgstarka kläder till mina barn, däremot så kan det bli traktor tryck etc. Min äldsta pojke blir så glad då! Han tycker om sina färgglada kläder iallafall. Dock har jag märkt att han börjar bli medveten om kläder, hur andra ser ut osv, han är drygt 3,5år. Det är inte några andra pojkar på hans förskola som har rosa tröjor etc...tyvärr! Jag hoppas att vi kan bryta den normen ;)

#6 - ann-sofie

Jag har en 4-årig son som bara vill ha Hallo-Kitty-kläder och är det inte HK så MÅSTE de vara rosa. Storasystrarna målar naglarna och gör frisyrer på honom. Han har nästan alltid rosa eller lila skor, HK keps eller mössa. Han är stolt över sina kläder, rätt om han får många taskiga kommentarar från endel barn. Barnen frågar varför han har tjejkläder på sig. Många vuxna tittar konstigt (säger mer om dem än om min son) men de allra flesta tycker att han är jättecharmig och modig. Håller med tidigare kommentarer om att gränsen måste suddas ut mellan pojk- och flickkläder. Kanske är det där man ska börja för att få ett mer jämställt samhälle?!?

För övrigt mycket beröm till din fina blogg!

#7 - Tess

Det märks att det är marinblått och grått som är det mest "accepterade" till pojkar. Mycket av det Connor har fått har varit i dessa färger. Folk kör på säkert kort helt enkelt. Men i och med att jag varit så tydlig med vad jag tycker om färger så tycker jag det är konstigt att inte fler "vågat" köpa andra färger till Connor.

#8 - Sara - Mamma till Max snart 2 år

Färgglatt och fint!



#9 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Ser ut som en riktigt härlig garderob, gillar också färger! :-)