bambi

Är det okej att lägga upp bilder på vänner på din blogg utan att fråga om lov?
Åh, det är så mycket som jag skulle vilja berätta här i bloggen men som jag inte kan... än. En vän var på akuten imorse och jag var så orolig. Men mer än så kan jag än så länge inte berätta och det är lite tråkigt, speciellt när allt finns i mina tankar så mycket.

Men man måste verkligen tänka sig för innan man utelämnar sina vänner på sin blogg. Jag brukar fråga innan jag lägger ut någon bild på någon jag inte känner så väl, om det är en vän så vet dom oftast att det finns risk för att den hamnar på bloggen men jag frågade alltid dom förut (men har man alltid fått ja så vet man att det är okej).



Vad säger ni? Är det okej att lägga upp bilder utan att fråga om lov?

#1 - Jessica

Nej! Jag vill inte att någon gör det med mig utan att fråga så jag kör naturligtsvis samma tänk tvärtom. Brukar undvika att vara med på kort som inte är tagna med min egen kamera eller med någon annans som jag VET är sjysst och inte gör något jag inte vill med dom :) :) Hatar att allt ska läggas ut på internet numera... Är gärna med i folks (RIKTIGA, IRL) fotoalbum däremot :)

#2 - vi

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

NEJ. Inte ok.

Jag kan skriva om vänner, utan att namnge eller skriva annat helt avslöjande. Andra bloggar om mig, och helt ok, så länge de inte ger bort min "anonymitet" eller skriver sånt jag sagt är "off the record".



Försöker själv skkriva om sonen som är sjuk, utan att häva ut allt som händer..... Balansgång det där. Ändå bloggar jag anonymt.



Är det sånt JAG bloggar om. Be my guest....

#4 - britta bloggar

Nej, man måste fråga först! Självklart!

#5 - mrsjanuary

Nej! Jag har aldrig med mina vänner på bild i bloggen och skulle det bli aktuellt skulle jag givetvis fråga.

#6 - Sara - Mamma till Max 2,5 år

jag tycker absolut att man ska fråga om lov först!

#7 - Sarah

nej inte okej, inte utan att fråga först.

#8 - Frida

Jag kan tycka att det beror lite på vad det är för bild också. Om det är en fyllebild där man ser för jävlig ut eller en bild när man sitter och fikar.



Men tycker nog att man ska fråga först :)

#9 - Becca

Jag frågar när jag lär känna någon ny, men sen så blir det oftast samma vänner som är på kort så då vet de ju att de hamnar på bloggen! :) Vissa är lite mer kinkiga med hur de ser ut och de tänker jag på lite extra och vissa bryr sig verkligen inte över huvudtaget! :P Sen så är det ju så att om det är någon jag bara träffat ett par gånger och som inte vet att jag har en blogg så kan jag lägga ut någon bild ändå. Men bara om de ser okej ut på den, och om jag ser att de lagt ut massa bilder på sig själva på internet, t ex på Feacebook. Då har de liksom ingen "ingen bild på internet-policy". Men oftast så frågar jag! :)

#10 - Tess

Jag frågar först. Sedan är det väldigt svårt för ibland när man tar kort så syns folk i bakgrunden. Bara passerande folk liksom. Det kan vara klurigt...

#11 - Karro

Nej jag frågar ALLTID innan om det är ok! En del av mina vänner vet jag att jag får lägga upp för det har jag redan checkat;-)!

Kram K

#12 - MANDRAGORA | kattägd vegetarian

Nej det är verkligen inte okej. Jag skriver aldrig några namn heller.

#13 - Linn

Nope, det är inte ok. Om man inte redan frågat dem sjuhundraelva gånger och det är ok :)

#14 - Linn

Det är ju skillnad om jag väljer att lägga ut hundra bilder på mig själv på bloggen/facebook eller om nån annan gör det. Bilderna på¨mig har jag ju valt själv.



#15 - penny

jag tänkre så här, känner man sin vän mycket väl så borde man veta om det är okej då man säkert gjort det förut och de vet att man boggar. Men annars så frågar man tycker jag. Men visst generellt borde man väl fråga :)

#16 - Killmamman

man bör absolut fråga. min man vill ju inte ens vara med så jag skulle vara noga med att fråga :)

#17 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Nej jag tycker inte alls att det är OK, skulle verkligen inte vilja hamna på någons blogg utan att bli tillfrågad först (och då skulle jag förmodligen säga nej..;-) ).