bambi

Bambis chokladbollar
Vi har hållt på och fixat och ordnat inför Leahs födelsedagskalas imorgon. Vi har städat och bakat och fixat och grejat. Men det känns inte som om ni har saknat mig så mycket och det verkar som om det har varit väldigt lugnt runtom i bloggvärlden.

Jag gjorde nyss dessa underbara chokladbollar (perfekt till barnen på kalas) men det är flera som redan har förvunnit.... så konstigt! (Det kommer snart fler roliga recept på det som jag har bakat till kalaset!)



Man kan ha i ½ tesked kardemumma i chokladbollarna för att lyfta chokladsmaken lite extra (prova, det är hinmla gott!). Så här gör jag mina chokladbollar:

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
strössel/pärlsocker/kokosflingor/hackade nötter

1. Rör smör, socker och vaniljsocker så att det blir fluffigt och ljust.
2. Tillsätt havregryn och kaffe. Blanda ordentligt.
3. Låt stå minst 15 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar i t.ex. strössel, pärlsocker eller kokos


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' (eller Facebook) så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Sofia

Hej! Jag är en trogen läsare av din blogg men urusel på att kommentera! Ledsen för det, men i dag kan jag inte låta bli att ta upp en sak jag var med om! Jag är en alldeles vanlig mamma till tre högt älskade killar (och ja, jag blev lika glad för min tredje kille som för den första och andra!).



Min äldste son fyller snart 6 år och jag skulle vilja säga att han är som barn är mest i den åldern, lätt rädd för tjejbaciller men tycker ändå att tjejer är lite spännande. Han är varken extremt grabbig eller tjejig om man nu måste göra en sådan bedömning. Leker bra med alla.



I dag när vi var hos frisören för att klippa honom och han väljer grönt och rosa som färg i håret tittar frisören på mig och säger "Nej, men inte rosa, det är inte för killar!" Jag blev så paff att jag inte fann mig, men hur kan man kläcka ur sig en sådan kommentar till ett barn som valt färger utefter vad han tycker är fint?! Mitt svar blev "Det är inget han bryr sig om" och så spände jag ögonen i henne.



Tror inte att min annars så observante son hörde vad hon sa, men när hon kom med färgburkarna frågade hon en extra gång som för att försäkra sig om att det inte kunde vara möjligt!



Vill även lägga till att jag inte är fantatisk åt något håll, men det var så fruktansvärt löjligt att jag verkligen reagerade stort i dag!



Jaja, Glad påsk och Grattis till lill-tjejen!



#2 - evelina carlson

mums!!!