bambi

Dags att inse att han har vattkoppor, Rose-Hans....
Zack har mått bra hela dagen. Ibland så funderar jag på om han verkligen har vattkoppor eftersom han verkar så pigg och glad. Men på kvällen nu så såg jag att det hade kommit några prickar runt hans mun också. Så det är lika bra att sluta förneka det...



Jag blev lite stressad när jag såg att REK-brevet med vårt vigselbevis skulle hämtas ut senast IDAG. Dom har nog inte vetat till vem dom ska ge avierna, så det var en påminnelse jag fick idag...samma dag som det senast skulle hämtas ut!

Så jag stressade dit så fort maken kom hem. Personalen vid utlämningsstället såg tveksamma ut. Kolla på brevet, kolla på mitt körkort, kollade på mig.... jag hade ett gråt-tal redo... jag var ju tvungen att få ut vårt vigselbevis innan dom skickade tillbaka det till Thailand IGEN. Men dom sa att dom visste inte vem som skulle få hämta ut det annars... finns ju ingen Rose-Hans... så vem ska dom då leverera det till? Så jag fick hämta ut det! Hurra! Lycka!


Ja, vad står det egentligen....?



Så, nu så måste bara jag och maken bege oss (båda två) till ett skattekontor med pappret och visa upp oss och pappret så är vårt äktenskap registrerat här i Sverige också.... vette tusan bara hur vi båda ska kunna komma iväg på kontorstid till ett skattekontor, speciellt med ett barn som har vattkoppor (kanske inte så populärt om man tar med honom).
#1 - Christine

Åh, vad skönt att du fick hämta ut det! För ja, rent logiskt, vem ska annars göra det? Haha!



(Bästa rubriken i bloggen på länge! Hahaha!)

#2 - Malin

Med en del fantasi så kan man ju få M till H, ri till n och e till s, om det var skrivet slarvigt... Skönt att du fick hämta ut det i alla fall!

#3 - Therese, Henry och lillebror Charlie

Fast om ni tar med Zack kanske ni får gå före i kön... ;) Lycka till i vilket fall, och skönt att du fick ut vigselbeviset.

#4 - Jessica - Mamma till bustrollet Neo

Lite komiskt, det där med namn. Att det kan bli så fel! :)



Vill bara ge ett bra tips som ska funka jättebra när barn har vattkoppor och de börjar klia. Spola upp ett bad och i med potatismjöl, jag vet att det kanske låter lite konstigt med det lugnar ner den kliande känslan och fungerar lite som kylbalsam. Blir kanske lite extra att rengöra efter badet, men tror ändå det är lättare än att försöka pudra på potatismjöl som bara far iväg och hamnar lite överallt i lägenheten.



Än har jag inte behövt testa det, då min son inte haft vattkoppor ännu, men vet flera i min närhet som sagt att dessa baden har "räddat" barnen från att vilja klia sönder dessa små elenden.



Krya på sig, Zack! Och hoppas det löser sig med registreringen av ert äktenskapl!

#5 - KiZnic - Ung mamma

Ojdå :) Melina hade det nyligen också

#6 - mia

Hihi det med namnet får mig att tänka på en av scenerna i "mitt feta grekiska bröllop" (eller vad nu filmen heter)

där mannens mamma får heta Harry ist för Harriet på inbjudningskorten som den grekiska släkten fixat inför bröllopet!:-) Hoppas ni ändå får ordning på allt pappersgöra!

Potatismjöl i sängen hade jag åt mina barn när de hade vattkoppor. Å svalt i sovrum, de känns värre om man blir svettig!