bambi

Högljudda grannar
Vi har några grannar som bråkar då och då och då menar jag BRÅKAR. Det smälls i dörrar så att hela huset skakar och det skriks "jävla idiot!" och "jävla nolla!" och igår hörde jag nåt om att den andra borde skaffa sig ett jobb (inga problem att höra vad bråken handlar om så som dom skriker).

Dessa bråkar någon gång i månaden på detta vis. Jag förstår ärligt talat inte hur dom orkar? Varför inte bara göra slut? Som tur är så verkar dom inte ha några barn... men jag är rädd för att dom snart har ihjäl varandra. Jag vet inte vad man ska göra när dom drar igång? Ringa polisen? Det känns lite överdrivet...
#1 - Anna SC

snacka med dem!

Vi hade grannar som bråkade så även de döva i huset hörde. Plötsligt insåg vi att de trodde det var Jonas o jag som bråkade. Hur jag fick reda på det? Hyresvärden hotade oss med vräkning om vi inte slutade bråka så högljutt!!! o Jonas o jag som nog aldrig bråkat....???!!!

#2 - idun

Tycker absolut INTE att du ska prata med dem, risken finns att de börjar jävlas med dig.

Ring hyresvärden/bostadsföreningen och säg att du anonymt vill berätta det och be de ringa upp vederbörande.

#3 - Linn

Ring störningsjouren när de stör.

Alt hyresvärden/bostadsrättföreningen...



Det är inte trevligt att lyssna på när andra grälar. Man blir liksom indragen på något sätt. Även om de inte vet att man hör.

#4 - Linn

Klaga hos hyresvärden, då lär dom ta ett snack med paret och dom borde få sej en tankeställare...

#5 - Martina

Lägg en lapp i brevlådan. Det behöver ju bara stå ungefär "Vet ni om att hela huset hör när och om vad ni bråkar om?"

Antagligen tänker de efter litegrann efter det.

#6 - Tess

Jag ringde polisen några gånger då jag bodde på ett annat ställe. När grannarna började skrika och hota varandra och även kasta grejer så tyckte jag att det gick för långt. Jag tänkte: "Tänk om någon av dem har ihjäl den andre och här har jag bara suttit och lyssnat". Så polisen var dit några gånger och lugnade dem.

#7 - Maria.

Jag tycker absolut du ska ringa störningsjouren och de kommer därefter be securitas eller annat vaktbolag knacka på och fråga hur det står till. Givetvis utan att berätta att det är ni som ringt. Störningsjouren kommer sedan på morgonen kontakta ( eller om det är tvärtom) fastighetsbolaget/hyresvärden och tala om vad som hänt och det registreras, vilket sedan på sikt kan göra så de blir vräkta. Jag hade själv länge jätteproblem med grannar, så därför vet jag. Jag får alltid ont i magen av skrikande människor. Även om de inte skriker på mig. Lycka till i alla fall! Kram, Maria.

#8 - e-beth

Fast jag tror inte störningsjouren gör så mkt om folk bråkar och är högljudda någon gång i månaden, om det händer dagtid, sena kvällar och nätter är såklart en annan femma! Eller om det spårar ur i misshandel eller slagsmål.

Jag och mitt ex kunde bråka rätt rejält då och då, inte så vi hotade eller skadade varandra. Men det behövdes "rensas ur" lite mellan varven och det var väl inte precis de tystaste grälen. Däremot så kände vi de flesta grannar rätt bra så hade vi stört så hade de sagt tilll oss.