bambi

Hoppas att det blir en lindrig sort
Minns ni att Zack hade feber i fredags? Den gick över på lördag kvällen så jag gick och lämnade honom som vanligt idag på förskolan. En av pedagogerna berättade att två barn var hemma idag pga vattkoppor. Jag tänkte inte så mycket mer på det - förrän dom ringer från förskolan kl. 11 och säger att Zack har nog vattkoppor.



Jag blev faktiskt lite chockad. Vi hade inte sett några prickar (jag skulle ju aldrig ha låtit honom till förskolan om jag trodde att han var sjuk!), men det hade dom på förskolan och tydligen så kommer det fler för varje timme som går. Så det var bara att gå och hämta honom. När jag undersökte honom lite närmare så hittade jag några, speciellt på hans arm.



Vi får se hur det hela utvecklar sig. Jag har hört att det är väldigt olika hur sjukdomen ter sig. Jag hoppas verkligen att han får en lindrig sort. Båda barnen har ju varit väldigt friska, men det är lika så bra att dom får vattkoppor medans jag är hemma och medans dom fortfarande är ganska små. Jag antar att Leah kommer att få feber och en massa prickar om ca 2 veckor (läste att det tar så lång tid tills dom utveckals från smittillfället).

Så nu blir Zack nog hemma resten av veckan. Han ska vara hemma tills blåsorna har blivit sårskorpor sa dom på förskolan.
#1 - Beata

Men stackars plutt, håller tummarna för att det går över lindrigt. Själv har jag vaccinerat min dotter mot vattkoppor, det diskuteras för fullt om de ska ta in det i vaccinationsprogrammet snart så alla får det gratis. Hur som helst så hoppas jag att Zack kryar på sig snabbt.

#2 - ≈Sanna≈

Stackars Zack! Hoppas verkligen det blir en lindrig sort.

#3 - Anonym

Inte kul. Men jag hoppas på det lindriga sorten.

Krya På Dig Zack <3<3<3



Krammiz till Er Båda



Sussi



(var bered på att Leha kan även få det, det är rejält smittsamt samt att vuxna som ej har haft de kan få bältros)

#4 - Pethra

Håller tummarna för att det inte blir så jobbigt för honom. Vår dotter fick rejält, varenda yta var på kroppen bestod av prickar men tack och lov så led hon inte så mycket av kliandet. 2½ vecka tog det innan hon kunde gå tillbaka till förskolan, från första till sista vätskefyllda pricken.



Hoppas han mår bättre snart!

#5 - Nina

Då får du passa på att bjuda till koppkalas. Ninjan och Annas barn kanske inte har haft det? Det är ju bra att få det så tidigt som möjligt.

Hoppas det inte kliar så mkt på honom.

#6 - Milo

Läste en kommentar här ovan och NEJ, ett barn som har vattkoppor kan INTE smitta någon med bältros! Bältros är en sjukdom som bryter ut när man redan har fått vattkoppviruset, och oftast bryter bältros ut då man är extra infektionskänslig, sjuk på annat sätt eller gammal.

#7 - Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

Onej! Vi har haft ett fall på vår förskola, håller tummarna för att det inte blir fler.

#8 - Skrotmamman skrotar vidare -14 månader mellan barnen

Erbjud "smitt-träffar", finns alltid de som vill få det avklarat... Inte vi dock, har redan tackat nej till en smittkälla , jag ska på semester med barnen, vill inte ha sjukdomar då ;-)



(iaf inte medvetet smittade)

#9 - therese

ju yngre de är desto lindrigare brukar det bli; vår son var borta från dagis 8 dagar inklusive helg eftersom skoven kom så tätt. Hoppas för din dotter skull att hon klarar sig för många barnläkare säger att om man är runt året eller under så kan man få det igen.

krya på sig till lille zach.

#10 - Sofia

Här kan du kolla på bilder när min lillkille hade vattenkoppor, han hade inte så lindrig sort tyvärr. Hoppas det blir bättre för Zack. http://3barnsmamma.bloggplatsen.se/2009/06/29/1799809-bilder-pa-lillkillens-vattkoppor/

#11 - Martina

Pudra, pudra, pudra säger jag bara! Och var inte så säkra på att Leah också får det nu.

När dottern var liten var vi på "smitt-kalas" hos två kusiner som hade vattkoppor.

Och vad de lekte, kramades och vi gjorde verkligen allt för att hon skulle smittas så det "blev avklarat".

Men nej, inte blev hon smittad inte.

När hon i våras hade vattkoppor (från okänd smittkälla) var det en grannpojkes föräldrar som ville att han skulle smittas... Nej det funkade inte det heller haha...

#12 - Agnieszka-2barnsmorsan

Ush vattkoppor är så trist:( Nova fick det först, och hade väldigt lindrigt med typ 25 prickar som inte störde henne så värst, Elton däremot hade typ 500 prickar somhan kliade sönder på hela kroppen, fick ge han antihistamin för att lindra klådan lite.... och han var febrig och hängig också.