bambi

Hur viktig är mobiltelefonen för dig?

Våra mobiltelefoner är en stor del av våra liv och många har inte ens kvar någon vanlig telefon hemma nu för tiden (vi har inte det). Jag såg på tv ett inslag om mobiltelefoner, att vi snart kommer kunna göra allt via telefonen - till och med låsa upp dörrar.

Men är det inte lite läskigt att våra liv kretsar kring denna lilla pryl? Några hade fått frågan: Vad skulle ni välja, att aldrig mer använda er mobiltelefon eller hugga av er lillfingret?

Hur viktig är din mobiltelefon för dig?
Själv så glömmer jag ibland att ladda den eller kolla på den och ibland känner jag att det skulle vara skönt att ha en mobilfri vecka....

#1 - ≈Sanna≈

Det är faktiskt en sak som för mig inte betyder mycket alls.

Någon gång kan jag skicka ett sms men mer än så är det inte.

Många blir förvånade för det är lättare att säga att man inte har någon än att förklara att man inte använder den.

Hopas du får en fin dag!

#2 - Lesthi

Jag tycker mest den är nödvändig för att det är smidigt att kontakta min kille när vi inte vet när vi båda slutar för dagen och ska mötas upp och sådär. Annars använder jag den knappt alls faktiskt trots att jag har en iphone.

#3 - APAN SATT I GRANEN | Gillar du skor? Då är vi två!

Jag skulle inte hugga av mig lillfingret :) Men jag använder mig mycket av telefonen. Den är nästan alltid på ljudlöst. Därför hör jag sällan när det ringer eller när jag får sms.

#4 - Regina

Förut var jag helt beroende av mobiltelefonen och fick nästintill panik om batteriet tog slut när jag inte var hemma, eller om jag glömt den. Sen pluggade jag utomlands och hade ingen mobiltelefon på ett halvår, för det var så krångligt att skaffa en där, och det var riktigt skönt att vara utan! Att inte ha den där pressen på att kunna bli nådd precis när som helst var riktigt skönt =)

#5 - Andrea

det går att låsa upp dörrar med telefoner redan, det gör vi på jobbet. (hemtjänst) nån gång har programmet legat nere och det har varit ett helsike att jaga larmnycklar. vissa kunder har vi inte ens haft fysiska nycklar till, så vi har inte kunnat komma in. Lite farligt att lita för mycket på tekniken tycker jag. Fast ändå så gör man det...

Nä ja skulle nog behålla lillfingret, det tar inte lång tid att vänja sig av med mobilberoendet.

#6 - Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

När jag läste det här kom jag på att mobilen måste laddas... mitt svar kanske? ;-)

#7 - Sussi

Hejsan



Min mobil är viktigt för mig, det hänger jätte mycket på den. Bland annat mitt liv. Bokstavligen. Och den är spec viktig då jag är ute, har alltid med mig den var jag än går. Stänger aldrig av den.

Det är egentligen hemskt att att de ska vara på de sättet. Men så får man ha det. Man önskar ibland att man slapp ha den. DÅ det ringer teleförsäljare som aldrig blir av med.

Önskar att man kunde leva ett normalt liv.



Men jag förstår dig.

Kram

Sussi

#8 - Sara

Kan inte leva utan den! =) Har ingen hemtelefon så den är viktig att ha laddad så man kan ha kontakt med familjen.

#9 - Denise - Mamma, foto, galenskap

Den har blivit viktig nu när jag har fått barn. Vill gärna ringa upp karln när jag är på jobbet och fråga hur lämningen gick, hur dagen vart och vad Wilgot gjort idag. Men om vi har tillsammans alla 3 så ligger den och skräpar i ett hörn eller så leker Wilgot med den :)

#10 - arasen

Den är jätteviktig. Jag har inte heller hemtelefon. Viktigast för mig är att kunna ringa till dagis, vårdcentral och andra viktiga samtal. Annars smsar jag mest med den (och det gör jag flera gånger varje dag).

#11 - Sandra Michelle

Förr var mobilen viktig. Men sedan jag fick barn så glömmer jag oftast av den och när det ringer så får jag springa och leta efter den. Rätt skönt att jag inte har det där behovet som min kära sambo har till sin Iphone ;) haha.

#12 - michis

viktig men int skulle jag kapa ett finger direkt =P

#13 - mrsjanuary

Den är superviktig! Nästan för läskigt viktig. Skrämmande egentligen när man tänker efter.

#14 - Linda

Jag tycker det är smidigt med mobil, men inte så att jag måste ha den med mig vart jag än går... Nu har jag visserligen haft det i dagarna då jag väntar svar från en anställningsintervju... Men annars så går jag lätt hemifrån utan mobilen med mig, glömmer ladda den, hör inte att den ringer och så vidare. Så om jag måste välja så behåller jag nog hellre lillfingret =).

#15 - Linn

Jag har ett såndant där maxiabonnemang: ring och msms hur mycket som helst typ. Och det gör jag.



Men hemma så får den ligga i hallen. Förr hade jag med den från rum till rum även hemma.



Men jag har en fristad: sommarstugan! Det finns inte ens el där. Så mobilen är bara på några få timmar per dag, typ två. Så man har den ifall det händer något bara, vilket jag inte hoppas att det gör förstås. Olyckor.