bambi

I'll be your reason for your pain, put your blame on me
Ja, alla frågar mig nu:

- Men hade du inte det som barn?!?!

Jag trodde ju det. Morsan har ju sagt det. Jag frågade henne specifikt om det när jag var gravid eftersom MVC-sköterskan sa ju att det var farligt och frågade om jag hade haft det. Morsan sa då att jag hade haft alla dom där barnsjukdomarna.

Men jag är inte överraskad egentligen, för hon minns oftast inte mycket rätt från min barndom. Hon kan sällan berätta saker som jag gjorde eller hur jag var som liten. En sak som hon envisas med att tjata om är att jag blev blöjfri min första sommar. Jag är född i mars, så jag var 3 månader gammal min första sommar. Jag kunde inte ens sitta då, men kunde tydligen gå på pottan enligt min mamma. (Hon frågade när Zack fyllde ett om han inte skulle pottränas snart.)

Men jag är lite arg på min mamma nu. För det här kunde ju faktiskt ha undvikits. Jag kunde ha vaccinerat mig när jag var gravid första gången och sluppit detta.

Måste ju få vara arg på någon mitt i allt elände....
#1 - Evelina

Men gud!! Jag förstår faktiskt inte hur man som mamma kan glömma en så ovanlig sjukdom??

Påminner om min mamma som inte kom ihåg om det var jag eller min syster som haft det, hon sa hela tiden att det var min syster men jag kommer själv ihåg när JAG hade det!! Knasiga morsor vi har, de verkar ganska lika ;-).

KRYA PÅ DIG

#2 - Disa

Det kan också vara så att du kanske bara hade några koppor då du var liten för då kan man få det igen om man har otur :/

Men hoppas du blir frisk snart och inte mår allt för dåligt!

#3 - Bella

Man kan ju få det 2 gånger. Har jag själv haft. Om man har riktig otur vill säga.

#4 - Linda

Min man fick vattkoppor som vuxen - igen. Han hade dem definitivt som barn och för några år sen fick han dem som sagt igen så din mamma kanske minns rätt (även om det i hennes fall kanske låter osannolikt). Hoppas iaf också att du klarar dig lindrigt!

#5 - Jessica - stryk en cupcake på barnens t-shirt

Usch, stackare! Hoppas du blir frisk snart :-)

#6 - Anonym

Varför vaccinerade du inte barnen från första början, då kanske de sluppit bli sjuka eller i värsta fall fått lindrigt. ?

#7 - BAMBI

Anonym Dom fick det extremt lindrigt...

#8 - Agnieszka-2barnsmorsan

Men kan man vaccinera mot vattkoppor? Mina barn har fått alla vacciner som man blir erbjuden men har endå haft vattkoppor?



#9 - Linda

Det erbjuds väl inget vaccin mot vattkoppor? Dottern har också fått alla som erbjuds (utom svinis, som vi hoppade) och ett vaccin mot vattkoppor har ingen nämnt. Finns det överhuvudtaget?

#10 - Anonym

Man kan vaccinera men det kostar pengar 700 kr / spruta man behöver 2 med ett mellanrum. Kolla på Sophiahemmet till exempel.

#11 - Anonym

En länk om vaccinet http://www.barnvaccin.nu/varilrix.aspx

#12 - Norrlänning

Man kan få vattkoppor flera gånger tyvärr. Ingen garanti. Inte vanligt, men det finns personer som fått det mer än 1 gång. Stackare. Tur det går över relativt fort ändå. Tänk positiva tankar!

#13 - Anonym

Man kan få vattkoppor för andra gången om man haft det lindrigt när man var liten. Krya på dig!