bambi

Jämställdhet är bra för förhållandet också

Nu när skilsmässostatistiken är skyhög så kan man faktiskt göra något för att förhindra att man själv hamna där. Leva jämställt.

Vi pratade om det idag, att så många skiljer sig och separerar. Men det är nästan uteslutande kvinnorna som är dom som dumpar männen. Oftast så får dom ta hand om barnen och sen när dom ska ut i arbetslivet igen så känner dom att dom faktiskt klarar sig själva. Dom tjänar egna pengar. Varför behöver dom mannen som ända aldrig är hemma och ändå aldrig hjälper till? Så var det för min syster som lämnade sin man som aldrig var hemma och såg knappt deras tre barn.

En nyseparerad kvinna som min vän hade träffat fullkomligt strålade. Hon mådde så bra, var ute och sprang flera gånger i veckan och var glad och lycklig. Men man tänker då - varför gjorde hon inte sånt innan? Måste man vara ensamstående för att göra sånt som man själv mår bra utav, som gör att man strålar?

Jag tror stenhårt på att jämställdhet är en mirakelkur för förhållandet. Man vill inte ha ett extra barn att ta hand om. För det blir lätt så (detta pratade vi också om idag). Vad gör vi med våra pojkar? Tydligen så ammas pojkar oftast längre och mer. Vi gör dom mamma-beroende så dom går bara ut och letar efter en ny mamma sen när dom ska flytta hemifrån? Vi lär ju våra döttrar att baka och laga mat, tvätta och diska... varför lär vi inte våra pojkar detta i samma utsträckning? För det kommer garanterat gynna honom själv och hans framtida förhållanden.

Jag hörde att skilda män hittar en ny partner sju gånger snabbare än kvinnor. Alltså om det tar en man ett år att hitta en ny så tar det kvinnan sju.... Gör vi våra pojkar till osjälvständiga män?

#1 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Åh jag tänker varje dag att jag inte ska bli en "vampyrmamma" till min son. Våra barn ska få göra allt, och hjälpa till med allt. Jag vill inte bli en sån där svärmorsmardröm som "ääääälskar min son över allt" och känner mig brädad av en kvinna (eller man, jag är inte den som är den) kommer och "tar min plats".



Enda grejen är att gubben vill att dottern ska kunna backa bil- och släpekipage (alltså lastbil = 24 meter) bara för att hon är tjej, och för att förväntningarna inte ligger på att hon som tjej "ska kunna det".

Självklart får sonen lära sig samma sak. ;-)

#2 - idun

Grymt funderat. Det stämmer så väl in på mina föräldrar.

Som ska separera.

Som flyttar isär på torsdag.



Min mamma vet vad hon vill. Pappa vet inte nåt, har gått upp i vikt osv.

#3 - Milo

Samma här, klart att inte bara en ska slita ut sig och passa upp! Hos oss delar vi lika på hemarbetet så gott det går. Jag kan tycka saker görs på ett "slarvigt sätt" (på ett annat sätt än jag gör det) och då försöker jag verkligen hålla tyst. :) Men jag har en sambo som delar mina åsikter om att leva jämställt. Vi har två döttrar och även han vill visa att pappa och mamma gör lika mycket hemma.

#4 - Tess

Just därför kommer jag vara noga med att min son ska vara med och testa och hjälpa till med grejer, ALLA grejer i hushåll, inköp och så vidare. Jag vill inte att han blir osjälvständig och låter sin partner sköta allt.

#5 - Asta

Hittade din blogg idag. Har surfat runt en stund. Blev en smula kär i dej tror jag. Kram

#6 - Elin F

Hos oss är det nog rätt ojämnt fördelat, jag är så slö att det mest är gubben som städar och lagar mat. Jag försöker bättra mig.

visst han jobbar ganska mycket men försöker alltid ha tid med vår son hemma =)

Yes jag slutade amma pojken redan när han var tre månader så kanske jag klarar av att inte bli en vampyrmamma ;)



Diggar din blogg! Hur bra som helst!

Lägger upp på favoriter så jag får njuta av dina inlägg =D

#7 - Annica

jämställt...både ja och nej, jag är nog den som har mest ansvar eller koll... jag hoppas innerligt att jag inte blir någon svärmorsmardröm då jag själv inte har någon bra erfarenhet av svärmor. Vi strävar efter att våra barn ska utvecklas till självständiga killar med bra självkänsla och självförtroende och att de ska vara mån om andra människor och djur. trygghet tycker vi är viktigt, att våra barn känner trygghet.