En underbar kombination av kladdkaka (vem älskar inte kladdkaka?) och krämig vit chokladfrosting! Gör dom lite extra påskiga med lite kokos och godisägg!
Ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljussirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Frosting
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret, häll i olja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda i vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
5. Smält chokladen och blanda den med smeten.
6. Fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 14 minuter. Cupcaksen sjunker ihop lite när man tar ut dom. Låt svalna.
8. Under tiden: smält den vita chokladen och låt svalna något innan du blandar det med philadelphiaosten.